reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

osłonki na piersi, wkładki laktacyjne... wszystko o dodatkach

reklama
U mnie ekstra sprawdziły się wkładki laktacyjne "baby ono" mają one wkład jak w pampersach na obfity wypływ mleka rewelacja.

ja uzywalam akuku i lovi, oba rodzaje bardzo dobre i chlonne, nie przesuwaly sie w staniku, roznica tylko taka, ze lovi byly sporo drozsze i bylo ich mniej w opakowaniu

[FONT=&quot]U mnie wkładki szły jak woda, wymieniałam je z poczatku non stop w dzień i w nocy…
Pierwszą paczkę kupiłam w Rossmanie ale okazało się, że są dość grube i było je widać pod bluzką, czyli klapa. Potem poczytałam trochę i zaczęłam testować te z Chicco. Faktycznie okazały się fajne bo cienkie (prawie niewidoczne) i bardzo chłonne a to w moim przypadku miało spore znaczenie;)[/FONT] Także też polecam.

no dokladnie, tych w opakowaniu akuku jest wiecej niz w opakowaniach innych firm, sa chlonne wiec po co przeplacac?

A ja zadowolona jestem z wkładek z Canpola. Wcześniej miałam z Canpola wkładki EasyStart Aloe Vera - były super! Teraz mam z tej firmy Disposable Soft i też są bardzo dobre. Najważniejsze, że bardzo dobrze wchłaniają wyciekające mleko i zatrzymują w sobie. Są też miękkie i cienkie - czyli nie podrażniają wrażliwych piersi.Mają też pasek z klejem do przyklejenia, choć to akurat u mnie jest nie potrzebne. A dlaczego? Dlatego, że ja przy karmieniu wyciągam wkładki ze stanika, a ten klej przytrzymuje wkładkę i dlatego wolałabym żeby tego kleju nie było na wkładce. Jednak inne mamy może są z tego kleju zadowolone.

reklama
Ja też używałam nakładek z Aventu:tak:. Decydowanie mniej dzięki nim odczuwałam ból, bo bez nakładek nie mogłam wytrzymać karmienia. Jest też niestety druga strona medalu, bo rzeczywiście tak jak pisała aga_ps2 trudno później je odstawić. Ja karmiłam przez nakładki 5 miesięcy, a aktualnie moja Hania w ogóle nie chce już jeść z piersi, więc ściągam jej swoje mleko laktatorem i podaje z butelki.
\
no to ja szczerze polecam te Canpol L. moja mała dzięki temu je wgl mojego cyca. wcześniej katowałam się laktatorem i masakra wręcz jedna wielka, co 3 h odciągałam pokarm zeby wypracować brodawkę i podtrzymać laktacje , mordęga jednym słowem , po tyg załozyłam nakładkę małą złapała zaciągnęła tak że mało mi oczy z orbit nie wyszły i od tej pory karmimy się piersią. Polecam są mieciutkie i kształt brodawki najbardziej zbliżony do naturalnego suta.

Do góry