reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

no własnie ja mam ten sam problem bo Marysia też schodzi i wchodzi po schodach bez trzymania się niczego i frania nie chce mnie wziąść za rękę a mnie to przyprawia o palptacje serca.... Już mi raz spadła - ze schodów bo sie potknęła a ja ją złapałam 2 cm od ziemi.... serce miałam w gardle.....

reklama
Jakub:
- kradnie ciastka
- notorycznie się wspina na stół, szafki, parapety i inne wysokości
- biega
- kręci się w kółko
- jeździ samochodem, ale przewróconym na bok
- łamie płyty CD
- skarży
- włazi na krzesło lub wózek i zapina się w pasy
- wyłącza mikrofalówkę, wybiera ten przycisk, żeby pojawił się zegar
- żegna się z owadami spuszczanymi w WC, robiąc im "pa pa"
- ubiera na siebie wszystko, co znajdzie
- potrafi się rozebrać :)crazy::crazy::crazy:)
- robi paluszkiem "ciii", daje "cześć", przybija "piątki"
- urządza koncerty łóżkowe (siedzi z Jarkiem na łóżku i każdy gra na swojej gitarze)
- ustawia równo buty w przedpokoju
- budzi Piotrka na śniadanie
- uruchamia non stop drukarkę, która zrezygnowana drukuje strony startowe
- zakrapla Jarkowi uszy Tantum verde ;-);-);-)

cześć dziewczyny! Ależ Wam te pisklaki urosły!!!!!!!!!!!!! A jakie zdolne!!!!! Dawno Was nie podglądałam i naprawdę jestem pod wrażeniem:tak::-D

Krysia na wyjezdzie nauczyla sie wchodzic i schodzic po schodach, trzymajac sie barkierki :tak:
- Podskakiwala lekko na trampolinie (na podlodze jeszcze sie nie oderwie)
- Uklada puzzle 6 i 9 elementowe z prostym obrazkiem
- do wiekszych osiagniec musze zaliczyc zwiedzanie calodzienne Dublina bez wozka (zapomnialo nam sie) czyli na nogach lub naszych rekach + wizyta w restauracji, sklepach muzeach i parkach wszystko bez marudzenia
- jezdzi na rowerze 3kolowym (kieruje sama) odpychajac sie nogami od ziemi, ale juz interesuje sie pedalami
- jak rysuje to nie tylko bazgroly ale tez kropkuje tzn stawia punkciki, a jak koloruje to celuje w obrazek
- stara sie ostrzyc kredki
- jak siedzi na kiblu to zamiast robic kupe zrywa papier, podciera sie nim i wrzuca go do sedesu
- kreci sie w kolko, biega i drze sie w nieboglosy, chodzi na rekach jak ja trzymam za nogi, robi przewrotki z moja pomoca (ale rowne bez wykrecania czyi)
- jak mama nie da to wola tate, a jak tata nie da to mame,
- jak juz nie chce jesc to sie dzieli/karmi, jak cos jej nie smakuje rzuca ukradkiem na podloge (czego nie cierpie i musze ja tego oduczyc)

reklama
U nas z najnowszych osiągnięć, bardzo pożytecznych zresztą-to Marcelinka nauczyła się wydmuchiwać nosek, ale tak już konkretnie,bo kiedyś dmuchała i wciągała na przemian, a ponieważ po ostatnim wyjeździe, nosek ma lekko zapchany to smarkanie do chusteczki to dla mnie super osiagnięcie:-D

Do góry