reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

ja wszystko cztam bo to fajny watek!! taki radosny bo kazdy moze sie pochwalic
no to i ja sie pochwale :-D co u nas nowego
Krysia je juz nie tylko lyzka ale i widelcem, a dzis jadla pierwszy raz sama zupe lyzka, nachlapala, ale zjadla :laugh2:
Z lozeczka tez wychodzi przez dziure, mamy takie turystyczne wiec dziura jest w nogach i zainim ja zauwazyla 3 poranki nas wolala, ale juz zaskoczyla o co chodzi
pasjami uklada puzzle, drewniane, kartonowe, na klockach itp, niektore samodzielnie, a przy niektorych jej pomagam mowiac "nie tu nie pasuje" albo "oo tu slicznie"
ciagle chce chodzic po schodach, ale sama nie potrafi wiec cwicze z nia :cool2: (przyda sie na uda)
wyrzuca smieci(i nie tylko) do smietnika
w bibliotece jak przeczyta ksiazke odnosi na polke (zazwyczaj inna z ktorej wziela :baffled:)
zna/pokazuje czesci ciala bardzo szczegolowo, lacznie z pepkiem, nadgarstekim, kolanem, pieta itp :szok:
wogole duzo zna znaczen i umie doszukac sie podobnienstw np na obrazku pilka ona leci do swojej i sie cieszy ze tez ma :-D
umie kierowac/odpychac sie od ziemi nogami na swoim rowerku, do tej pory bylo za wysoko
nie pamietam czy pisalam ale tata ja nauczyl wciskac klocki lego-duplo!! rozlaczac idzie jej jeszcze latwiej, budowle wychadza przedziwne
jestem z niej bardzo dumna!! i ciesze sie ze tak ladnie rosnie i sie rozwija

reklama
Toola super osiagniecia Krysi! Niezla jest spryciula:tak:
Alek tez dzisiaj cwiczyl na maxa samodzielne jedzenie i niezle mu to juz wychodzi, wczesniej jak niosl lyzke to tuz przed buzia ja obracal i wywalal zawartosc na siebie a teraz spoko donosi do buzki. Tylko jeszcze przy nabieraniu badz nadziewaniu na widelec musze mu pomagac bo strasznie rozwala:-p

a ja wam wkleję zdjęcie Mirka - nadaje sięna męża - proszę jaki wychowany sprząta, odkurza - nawet ma swój odkurzać - już nie musi podkradać tacie

Gosiek super Mirus sprzata !
A gdzie kupilas taki odkurzacz dla dzieci ? Moj Kacper tez uwielbia odkurzacze i posprzatanie przy niem graniczy z cudem bo to on chece odkurzac !!!
To moze bym mu taki kupila i ile kosztował ?

Nasze jednostki czasu:

moje wyniesienie kubka do kuchni = przełączenie przez Kubę kanałów w tv, wejście na stół, zjedzenie ciastka :-)

reklama
Do góry