reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

super Krysia,rozbawilas mnie Toola ospiem jej osiagniec w fajnym stylu napisalas,spryciula juz z niej co oznacza ze jest madralinka

Marcelina super,to bardzo dobre osiagniecie,zima nadchodzi.Brawo

reklama
nowy osiagnieciem jest udoskonalanie pokazywania czesci ciala,wie juz gdzie ma:
glowe,oko,nos,uszy,buzie,rece,palec,brzuszek,pepek,nogi,stopy:-)

gdy spiewamy rozne piosenki,w ktorych trzeba pokazywac robi to bezplednie,Teraz chodzimy na gimnastyke,w polowie lekcji jest przerwa na spiewy i wykonywanie roznych cwiczen,za pierwszym razem pokazalm jej co robic teraz wykonuje to sama,jestem dumna bo na grupe 8 dzieciakow on jedyna sama wszytsko pokzuje:tak: co oznacza ze slycha nauczyciela i doskonale rozumie po angielsu polecenia;-)

acha w koncu nauczyla sie jesc zupelnie sama

duma mnie rozpiera:tak:

Maxin super zajęcia :)))
Powiedz jakie to piosenki, może troszkę zgapię i też będę uczyć moją pokazywania podczas śpiewania. Teraz oczywiście pokaże : nos, kolczyki, uszy, że nie ma kolczyków, łokieć, paluszki , kolanko , noga , pupcia ale wersja ze śpiewaniem napewno jest duuużo lepsza :)

Ewcia piosenki sa po angielsu,wiec jak chcesz znajde tekst i ci podesle i napisze co rbic do nich!?To fakt Natka i George uwielbiaja muzyke,sluchaja tancza oraz pokazuja do niej rozne rzeczy,smichu i krzyku jest co nie miara,ale i u nas musz byc podobne pioseneczki dla dzieci,ja w sumie znam moze dwie,az wstyd sie przyznac i to jedna zwrotke,przy innym nie mam pojecie co sie robi:confused::sorry2:

super osiągnięcia :-)
Weronika też ostatnio "namiętnie" zrywa papier toaletowy i wyciera się - nawet jak jest ubrana ;-)
ale podskoczyć nadal nie potrafi - mówi hop, ugina kolanka, rozprostowuje nogi... i grawitacja ją trzyma :-D

Ten papier toaletowy to była zabawa non stop do niedawna, normalnie musiałam juz zdejmowac rolke z uchwytu i odstawiac wyzej po zaraz było wszedzie pełno papieru porwanego na kawaleczki, wzucał do kibla, do kosza ale i pełno na podłoge. No ale jakos mu sie odtatnio to znudziło chyba bo zanlazł sobie nowe zajecie w łazience:-p Jak tylko otworza sie drzwi do łazienki to juz siedzi na klapie od kibla i namietnie spuszcza wode po 100 razy dziennie:rofl2:

No chyba się też wreszcie pochwalę. Moja córeczka już drugi miesiąc chodzi na angielski. Ma zajęcia raz w tygodniu. W jej grupie jest 4 chłopaków i ONA. Wszyscy są mniej więcej w tym samym wieku - bliźniacy Kuba i Mikołaj są też z maja 2006, Bartosz jest z czerwca 2006, a Marek z sierpnia 2006.
Do zestawu dołączone są płyty, więc w domu słuchamy, śpiewamy i pokazujemy.
Już rozumie parę rzeczy i jak do niej mówię to to robi, np. mówię Touch your mouth - to dotyka ust, albo mówię Turn around - to się obraca. Odróżnia już też na obrazkach car od bus lub od truck. Na pytanie What's your name? odpowiada Ania, a jak chce żeby ją wziąć na ręce to mówi UP. ;-)To tylko przykłady, ale rozumie znacznie więcej.
Zajęcia prowadzone są metodą Helen Doron, a ja prowadzę zajęcia.

Mandarynka podziwiam, że chcesz uczyć maluszki. Ja też znam tę metodę, ale nie lubię mieć zajęć z dziećmi, wolę dorosłych. Polę wyślę na metodę H. Doron do kogoś innego. Już nawet znalazłam zajęcia w Koszalinie dla roczniaków właśnie:tak: I tak dzieci uczą się z rodzicami.

Mam ogromną prośbę powiedz jakie masz materiały i skąd je masz. Jakbym je miała, to może by mi się zechciało własne dziecko pouczyć - WSTYD:zawstydzona/y:!!!

Ale na razie uczymy się czytać- kupiłam ten zestaw do czytania. Pola to uwielbia- umie przeczytać :lalka:-p

reklama
Do góry