reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

u nas rowniez duzo nowosci,czy zdol wymienic wszytsko chyba nie,ale sie postaram.Jak to zawsze bywa,po powrocie z pl,moje dziecko zmienia sie o 180 stopni.Wyrosla,buzinka sie zmienila,a co nowego robi:
*nauczula sie sama jesc
*nauczyla sie pic z kubka,szklanki,butelki
*sciag buty,skarpetki,kurtke
*nigdy nie wspinala sie na meble,teraz robi to non stop
*schodzi powoli z dosc stromych gorek,
*wychodzi normalnie na schody i z nich schodzi
*kiedy chce aby z nia gdziesc isc lapie za rake i ciagnie w swoja strone,lub osobe siedziac stara sie zepchnac,aby z nia poszli w wybrane miejsce
*Udeje ze czyta ksiazki
*Myje sam zeby,buzie ,raczki,bszuszek
*sprzata po sobie
*uwielbia chowac ronze rzeczy do swojego plecaka i dumnie z nim chodzi zawieszajac go na jedenj rece,jak torebke:-D

chyba to tyle,pewnie cos ominelam bo sporo tego jest,az sam nie moge uwierzyc jak szybko sie u mniej wszytsko zmienia,polski klimat widze jej slozy:tak:;-)

reklama
Maxin, no to gratulacje dla Natalki tylu nowych osiągnięć, widzisz, sprawdza się przysłowie, że "podróże kształcą"jestem pod wrażeniem umiejętnośći córci, zwłaszcza, ze Marcelinka jest urodzona tego samego dnia, ale nie ma przecież dwóch identycznych dzieci, ważne,żeby każde było kochane:-)

wow Maxin, jak schodzi Natalka ze schodów "normalnie" ??? :szok: bez trzymanki ??? :-)

u nas Amelka;
sama je
chodzi w kapciach taty
tańczy, śpiewa
siedzi sama przy stole i ladnie je, ostatnio zaliczyliśmy naleślnikarnie i bardzo ładnie się zachowywała tzn jadła, piła sok ze szklanki i usiedziała na tyłku dłużej niż pięć minut :szok: ale przy okazji umyła serwetką podłogę, krzesła stolik a potem buzię :-)

pomaga mi sprzątać tzn jak ja myje szafki ona też zawsze ma swoją, musiałbyście widzieć moje krzesła z czarnymi obiciami (teraz mają miałą poświatę :)))) )
wchodzi po schodach ale trzyma się poręczy
ucieka,
zbiera liście
chowa się za drzewami i trzeba jej szukać w parku :szok:
zaczepia ludzi na ulicy
ubiera sama majtki , skarpetki (majtki czasem na głowę) :-):-):-)
wyciąga sztućce ze zmywarki,
wyciąga pranie żebym powiesiła,
podaje ziemniaki do obierania,
sprząta i chowa zabawki na swoje miejsce,
udaje że mnie nie słyszy jak czegoś nie chce zrobić,
w wannie myje buzię, ręce
sama myje ząbki
ostatnio wyczyściła sama uszy patyczkami :szok:
ponadto birze mój antypespirant i roluje się nim pod pachami,
urywa mi papier toaletowy jak siedzę na kibelku (czasami mało wydziela)
sama się czesze, kremuje buzię
ostatnio polowała się moimi cieniami, kredką do oczu, pudrem i tuszem do rzęs.
Woła średnio 20 razy że chce eeee (na nocnik) ale nic nie robi,

reklama
brawo dla Amelki :-)
Weronika też lubi podawać sztućce ze zmywarki
i jak wieszam pranie to podaje klamerki, i ubrani, lub też wszystko zrzuca na podłogę, zależy od nastroju ;-)
myje ząbki - a właściwie zlizuje pastę mówiąc "mniam mniam" ;-)
uwielbia schody - ale też musi się trzymać
udaje że się maluje pomadką -ale całą buzię, oczy, wszystko :tak:

Do góry