reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Oliwieczka: Milenka nie ma uczulenia na słońce, ale muszę jej buźkę smarować kremem z wysokim filtrem, bo ma naczyniaka na policzku, którego nie wolno opalać

reklama
ja musze sie poskarzyc na pampersy 3. Nie uzywam ich juz jakies 2 tygodnie. bo co zalozylam pieluche to po godzinie plecy Makrelki mokre:szok: i wcale nie wynikalo to ze zlego zapiecia pieluchy, ani dlatego ze byla ona za luzna. przyczyna chyba byla taka ze ten chlonny wklad nie jest do samch plecow i gdzies tam te"siuski' przelatywaly. teraz uzywamy huggiesow 3 i jestem bardzo zadowolona. chlonny wklad jest az do konca pieluchy i poza tym maja rozciagliwa gumke w pasie. problem zniknal od reki :tak:

zmienilam tez oliwke babbino na HIPPa (urzekl mnie zapach) i tez jestem bardzo zadowolona. Makrela chyba nie jest podatna na uczulenia :tak: ostatnio nawet z braku jej wlasnego recznika wytarlam ja u mamy recznikiem wypranym w Vizirze i nic. zero reakcji na skorze.

lil kate, masz racje co do tych pampersow3....mam to samo...do tej pory jednak caly czas bylam pewna ze je zle zakladam:dry: :baffled: ale teraz widze ze to nie to:no:

Ja uzywam Pampersow 3 i maja rosciagliwa gumke w pasie i niezdazylo jej sie posikac pleckow tylko jak miala biegunki to tak ale w tym wypadku to normalka:tak:

hmmm..a co do uczulen to jest ciekawe:dry: Julke uczulaja oliwki, mydelko tylko bambino moze miec a na proszek nie ma uczulenia a piore caly czas w vizirze sensitiv, kolory w czym popadnie wlasciwie:baffled: dziwne to moje dziecko:confused:

Irtasia, mzoe w niemczech macie jakies lepsze te pampersy. u nas nie maja rozciagliwej gumki :no:

Dodam, ze nie roznia sie u nas cenowo Pampersy i Huggiesy

Moj maz wlasnie pojechal ze znajoma do szpitala jest w 7 tc i zaczela plamic a jak na zlosc jej maz nieodbiera telefonu:-( ,mam nadzieje ze wszystko bedzie OK:-(

No właśnie - też mi przemakają Pampersy 3. Tzn siuśki nie, ale prawie każda kupka jest na całych plecach i bokami przy nogach też wycieka. Mówicie, że Huggiesy mają lepsze gumki? A nie mają Wasze dzieci uczuleń po nich :confused: Tyle się nasłuchałam od koleżanek, że strasznie uczulają.

reklama
Kasia, to pewnie zalezy od dziecka. U mnie sprawdzaja sie w 100%, zero przeciekania, nawet jak tesciowa po swojemu zalozy pieluche (czyli krzywo):laugh2: no i nie uczulaja Makrelki, ale jak na razie nic jej nie uczula wiec chyba nie mam co sie na ten temt wypowiadac :tak:

a juzmyslalam ze to aj jestem jakas niedorobiona a tu prosze. wiecej mamus narzeka na pampersy :nerd: za to 1 i 2 pampersa byly dla mnie 100% lepsze od Huggiesow:nerd:

Do góry