reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

ja tez sie przylaczam doserdecznych zyczen z okazji ukonczenia 3 miesiecy dla Jenni i Oliwki!!!!

reklama
Wszytskiego najlepszego dla najstarszych lutowych dzieciaczkow!!

Kupilam te soczki i te przeciery z jabluszek i taka fajna silikownowa lyzeczke (normalnie miekka jak smoczek!!) i czekam... Na te magiczne 3 miesiace, chociaz pewnie jak bym jej te kilka dni wczesniej podalla to by sie nic nie stalo:dry:

ja ciągle wzbraniałam się przed butelką i herbatkę Staś dostawał łyżeczką, bo on jest takim leniuszkiem i jakby poczuł butelkę, to obawiam się, że miałabym problem z karmieniem piersią. Ale teraz dość często chce mu się pić i łyżeczka jest niewygodna, bo się pooblewa i w ogóle, nie mówiąc o tym, że jak się do kogoś idzie, czy na spacer, to w ogóle odpada... No i wykombinowaliśmy kubeczek niekapek aventu, taki od 3 mies. I suuuuper. Staś umie pić, nie leje się i jesteśmy super zadowoleni!!

lilkate- a gdzie kupiłaś łyżeczkę??
Moja Tośka pije juz dwie butelki dziennie. Jedną o 16 a druga przed spaniem- przed spaniem dopiero od wczoraj, wiec jeszcze nie ma zbyt dużej różnicy jeżeli chodzi o liczbe przesypianych godzin. Zobaczymy jak będzie dzisiaj spała.
dzisiaj była u mnie kuzynka z 7 miesięcznym synkiem- strasznie ruchliwe sa dzieci w tym wieku:-)

Jenni dzisiaj dostala pare lyzeczek jablek tartych ze sloiczka ale minki robila ze ulala:-D ale bardzo jej zasmakowaly:tak:

Czesc :-) mialam sie juz ostatnio pytac o to podawanie soczkow i jabluszek.Myslalam ze mozna podawac je dopiero po 4 miesiacu:dry: :baffled: zreszta na sloiczkach gerbera czy hippa jest po 4 miesiacu:confused: no i jak to jest wkoncu???:dry:

Nuśka, ale Ty chyba karmisz piersią :confused: Bo jeśli tak, to soczki i zupki dopiero jak maluch skończy 6 miesięcy. Po trzecim miesiącu podaje się dzieciakom karmionym butlą.

Wg najnowszego schematu żywienia niemowląt opracowanego przez Instytut Matki i Dziecka, zarówno dzieciom butelkowym, jak i cycusiowym, nowe produkty można podawać od 5. miesiąca życia, czyli jak dziecko skończy 4 miesiące.
Schemat żywienia niemowląt - Tutaj jest opisane co, w jakiej ilości i kiedy podawać.
Ja zaczekam do tego 5. miesiąca i będę postępować wg tych wskazań :tak:

reklama
Do góry