reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Karola, mojej Milence wlasnie wybila sie trzecia piatka. I tak jak przy dwoch wczesniejszych Milena miala zatkany nos (nie wiem czemu) i robila smierdzace kupki ze sluzem. I trwalo to 2 tyg. Poza tym zadnych objawow. I dopiero jak zabek sie przebil wszystkie objawy ustaly. Wczesniej bylo identycznie - nawet bylismy z nia u lekarza.
Karolina u nas dokładnie tak samo albo nawet gorzej:tak::baffled: Kazdy ząb to dwutygodniowa choroba: katar kaszel, goraczka i płacz w nocy:baffled: i zostały nam jeszcze 3 trójki i wszystkie piątki:-(Także doskonale wiem przez co przechodzisz:tak:

Joasiek, ogromnie sie cieszę ,ze okularki z zasłoniętym oczkiem pomagają:tak:

reklama
Madzix, wspolczuje - to jeszcze duzo cierpienia przed Martusia. Ja sie ciesze, ze u nas juz prawie koniec zabkowania. Milenka jeszcze dodatkowo zawsze miala spuchniete oczy. Ciekawa jestem czy Martusia tez tak ma???

Joasiek, wspaniale wiesci. Wyobrazam sobie jaka musisz byc szczesliwa:tak::tak::tak:

:-):-):-)

.....pewnie dlugo nie bedzie musiala nosic tych okularkow...

Jeśli to ta wada odziedziczona po tatusiu, a na 90% tak jest, to do końca życia.... no chyba że operacyjnie skorygujemy ale musi być do tego pełnoletnia :tak:
Jak będzie troszkę starsza, i będzie tego chciała, to możemy się przestawić na soczewki kontaktowe, teraz nawet małe dzieci moga już je nosić :tak:

Milenka jeszcze dodatkowo zawsze miala spuchniete oczy. Ciekawa jestem czy Martusia tez tak ma???

Miała tak gdy wychodziła jej trójka.:tak:Nie wiem ile w tym prawdy, bo traktuję to jako "mądrość ludową";-)ale ktoś mi powiedział ,ze kiedyś "trójki"były nazywane zębami ocznymi. Istnieje podobno jakieś powiązanie między nerwami "trójki" i oka, bardzo często gdy wychodzą te zęby, oczy mocno łzawią i puchną. ;-)

joasiek to super, że sa efekty:tak::tak: ciesze się niezmiernie razem z tobą:-):-)
tez słyszałam,że juz małe dzieci moga nosic soczewki, a to naprawdę wygoda i bezpieczniej napewno:tak:

my tez czekamy na wszystkie piatki jeszcze, ale u nas az tak drastycznie ząbkowanie nie przebiegało, przynajmniej do tej pory, biedna Martusia..:-(

reklama
:-):-):-)

Jeśli to ta wada odziedziczona po tatusiu, a na 90% tak jest, to do końca życia.... no chyba że operacyjnie skorygujemy ale musi być do tego pełnoletnia :tak:
Jak będzie troszkę starsza, i będzie tego chciała, to możemy się przestawić na soczewki kontaktowe, teraz nawet małe dzieci moga już je nosić :tak:

:-:)zawstydzona/y: acha pewnie jak zwykle cos pominelam.......
na taka korekte moja siostra zawsze liczyla.....marzyla o tym ciagle....jednak jej wada nie nadaje sie do korekty....poprostu nic jej to nie da .....a prawie nie widzi na jedno oko......rodzice przegapili moment kiedy bylo to mozliwe i do tego nie mieli kasy....\

Do góry