reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Znowu goraczka :-( :-( :-( juz nie wiem co robic, ani od czego to :-( rano miala 38.5 caly dzien spokoju, a teraz jej mierzylam 37.4 :-( ani kataru ani nie kaszle :baffled:

reklama
ja też bym sprawdziła gardło:tak: jak na zęby to troszkę gorączka za wysoka moim zdaniem :tak: może w gardle coś się wykluwa :sorry2:

Gardelko ma czyste...nie daje oznak, zeby cos z ukladem moczowym bylo nie tak (miala raz takie cos to co siku plakala) a dzwonilam do lekarza i powiedzial, ze jak do tzrech dni goraczka (pomimo zbijania powyzej 38) nie spadnie, to dopiero przyjsc, bo jak nie kaszle i nie ma kataru to moze byc trzydniowka :-( Chyba, zeby na pogotowie sie wybrac...

Ostatnia edycja:
Madzia, powodzenia, trzymam kciuki :-)

Kinia, lepiej lekarzowi małą pokazać :tak: Choć u nas do 3 dni potrafiła się utrzymywać gorączka od zęba, żadnych innych objawów nie było, no, ale gdyby temperatura się dłużej utrzymywała, to bym na pewno do lekarza się przeszła.

Oli dziś ma 37 z hakiem, katar malutki (aż dziwne, że wczoraj tak się lało, a dziś prawie śladu nie ma), trochę jest tylko zachrypiała. Do południa to nawet po niej choroby nie było widać, bawiła się super, malowała z Pauliną, a po południu ciągle o coś ryczy i marudzi :baffled: Zaczęło się od tego, że chciała wyjść na dwór i strasznie się rozpłakała, jak się dowiedziała, że nie może. A potem to już co chwilę o coś ryczała i nadal zresztą ryczy - Tomek właśnie ją kąpie i słyszę, że cały czas jęczy.
Jutro jak nie będzie miała temperatury i będzie ciepło to na trochę wyjdziemy.

Gardelko ma czyste...nie daje oznak, zeby cos z ukladem moczowym bylo nie tak (miala raz takie cos to co siku plakala) a dzwonilam do lekarza i powiedzial, ze jak do tzrech dni goraczka (pomimo zbijania powyzej 38) nie spadnie, to dopiero przyjsc, bo jak nie kaszle i nie ma kataru to moze byc trzydniowka :-( Chyba, zeby na pogotowie sie wybrac...

Kinia, u nas wlasnie tak wygladala trzydniowka. Temp. nawet do 39,5 stopnia i nie mozna bylo jej zbic. Dopiero po 4 dniach nagle spadla i pojawila sie wysypka. Jednak my juz 2 dnia bylismy u lekarza (wolalam byc pewna ze nic innego jej nie jest)

Kinia a skad wiesz ze nie gardło:confused:lekarz juz mała ogladał i to wykluczył? bo ja bym obstawiała jednak gardelko
musze pochwalić Weronisie własnie zasneła jaka jestem dumna z niej o smoku tylko wspomniała w łóżeczku takim płakliwym głosem ze nie ma ale szybko sie przytuliła do misiaka i śpi:tak:
rany nie wierze ze tak gładko narazie idzie bo ona juz ze smokiem na krok sie nie rozstawała:sorry2:

Znajoma pielegniarka byla i jej ogladala gardlo i nie stwierdzila jakiejs infekcji.Tez podejrzewa trzydniowke,zwlaszcza, ze nagle sie goraczka pojawila. Jak jutro jej nie spadnie temperatura to pojde do lekarza zobaczyc co jej dolega.Aha sprawdzalam jej temperature po 19 miala 37.5 pozniej o 20 miala 36.7, a 15 minut temu juz 38.7.Dostala nurofen i narazie spi.Zobaczymy jaka noc przed nami.A pytanie moje (bom mloda matka ;-) ) takie skoki temperatur sa normalne???

Skoki temperatury są jak najbardziej normalne, są godziny, kiedy temperatura rośnie, dokładnie nie pamiętam kiedy, ale chyba o 6 rano, potem coś koło południa i wieczorem koło 18nastej.
Ale jeśli małej skacze tak temperatura to raczej nie trzydniówka, moje dzieci na nią nie chorowały, ale z tego co dziewczyny pisały to przy trzydniówce temperatury za nic w świecie nie można zbić.

reklama
Do góry