reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

:confused:Ten Floridral może być fajny nawet, zapisałam sobie go w ulubionych, dzięki Ewamat.

Irtasia, jak czuje się Jenni :confused:

Oliwka już nie wymiotuje, teraz ma tylko gorączkę, całą noc 38,5, także nie tak strasznie. Jest słaba, leży w łóżku i wcale nie wychodzi z niego jak narazie. Ale nie marudzi, leży spokojnie i czasem coś pogada tylko. W nocy wypiła z 200 ml wody. Spała elegancko jak na chorą, obudziła się raz na wodę koło 5,30, po wypiciu zaraz zasnęła, potem obudziła się o 7,30 i chciała siku i mleko. Mleka jej nie dałam, to zgodziła się na zamianę z colą, więc wykorzystałam i zmieszałam z Orsalitem - wypiła duszkiem bez żadnego problemu :-) Zjadła z 5 chrupek kukurydzianych. No, najważniejsze, że już nie wymiotuje :tak: A teraz znowu zasnęła. Dużo śpi, to dobrze, bo w czasie snu organizm się regeneruje.

reklama
Biedna Oli. Całe szczęście, że już nie wymiotuje. Nasza pediatra powiedziała rok temu, że Floridral jest nawet skuteczniejszy od kroplówki, ponieważ zawiera regenerujące bakterie. W Krakowie jest tylko kłopot z kupieniem tego leku.
Ostatnio postawił na nogi też kuzynkę, która jest w ósmym miesiącu ciąży i zaraziła się jelitówką.
Ciekawe jak Jenni zbiera siły.

No właśnie, ciekawe, co z Jenni, Irtasia coś się nie odzywa :confused:

A Oli zrobiła wielką kupę, oczywiście zupełnie rzadką i strasznie spienioną. Lekarka powiedziała, że byle do pierwszej kupy, potem już będzie szło ku lepszemu.
Tak jakoś mi dziwnie, bo przyzwyczaiłam się do biegającego dziecka po domu, a Oli od 2 dni nie wychodzi z łóżka, nawet do ubikacji chce, żeby ją zanosić.

Jesli bedzie za duzo kupek;-)podaj smecte wymieszna ze startym jabłkiem(przejdzie:tak:;-).....tez sposob na przejscie leku nie do wypicia;-):rofl2:)

No już poszły 3 kupki, więc chyba będę musiała skorzystać z Twojej podpowiedzi Agusia :tak: Ale czy mogę dać świeże starte jabłko jak jest biegunka :confused:

No już poszły 3 kupki, więc chyba będę musiała skorzystać z Twojej podpowiedzi Agusia :tak: Ale czy mogę dać świeże starte jabłko jak jest biegunka :confused:
mozesz i tylko takie:tak:(lub pieczone)zadnego do gryzienia:no:
bron boze nie podawaj herbaty mietowej:no::wściekła/y:i rumiankowej

jeszcze mozesz muss bananowy i marchew;-) ale te dwa nie do smecty:no:
flipsy;-):tak:

No właśnie flipsy je :tak: Samego kleiku ryżowego nie ma mowy, żeby przełknęła, ale dałam jej z chudym rosołkiem nagotowanym na piersi kurczaka na obiad to zjadła.

Biedna Oliwcia, żal malucha, że się tak męczy, oby choróbsko szybko puściło:tak:
Irtasia z Jenny już w domku, to dobrze, w domu pewnie szybciej dojdzie do siebie.
Zosia też miała okropną przygodę Oliweczka, mam nadzieję, że wszystko ok:tak:.
Moja Wiktoria też sobie bólu narobiła i to w samego sylwestra, upadła i zębami przecięła górną wargę, okropnie spuchła, na szczęście po 3 dniach nie było sladu, spanikowałam jednak bo krew się lała jak durna, ale nie jechaliśmy na pogotowie, bo nigdzie więcej się nie uderzyła. A dziś wariowała w kuchni i zrobiła sobie podobne kuku, kręciła się w kółko i uderzyła buzią w krzesło, oprócz przeciętej wargi jeszcze szrama nad ustami:baffled:

reklama
Do góry