reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Kurcze moze bym ez sprobowala z tym czosnkiem i cebulka:)
Dzisiaj bylysmy u lekarza z JUlka......gardelko czyste, ale nistety robi jej sie zapalenia ucha:(
w nocy dzisiaj okropnie plakala juz wiem dlaczego........
na razie ma tylko, isoprinosine, nasivin <dziki niemu podobno nie dostala pozadnego zapalenia>.....jesli nie bedzie goraczki przez 2 doby to obedzie sie bez antybiotyku.....

Och te nasze choruszki:(
Gosiu a jak dzisiaj Emilka??

reklama
a dlaczego syrop z cebuli i z czosnku:confused:
sam czosnek nie wystarczy:confused:

Wystarczy.
Ale z cebulą syrop jest delikatniejszy,jakoś wpływaja na siebie wzajemnie i przy tym troche sie neutralizują,wię dla żołądka delikatniejsze.Po za tym cebula ma troche inny skład niz czosnek.Kuba miał gęstą wydzieline z nosa,więc cebula ułatwiała,bo rozrzedza na zasadzie podobnej do Flegaminy.:tak:
Do tego powinien byc jeszcze miód,ale Kuba uczulony:baffled:

No narazie obywa sie bez antybiotyku......
jednak nocki ostatnie koszmar....co chwilke pobudki:baffled:
ale na szczescie chociaz w dzien ma humorek dobry:tak:

dziękuję za wyjaśnienie :tak::-)
Rozalka mogłabyś napisać w jaki sposób zrobić syrop (cebula+czosnek+miód) :confused::sorry2:
ja robiłam z samego czosnku :tak: wyciśnięty ząbek czosnku zasypywałam łyżeczką cukru, zostawiałam na noc, rano dolewałam trochę wody i gotowe ;-) tylko, że Antek nie chciał go wcale pić :baffled: więc może spróbuję dodatkowo z cebulą i z modem :happy2:

Jasne,tu znalazłam dokładny opis.
Domowe sposoby na grypę i przeziębienie - BabyBoom
Ja robie z połowy cebuli i daję małą łyżeczke.:tak:
Możesz dodac do herbatki,albo soku,może nie poczuje intensywności smaku.moim zdaniem z cebuli jest łagodniejszy.

reklama
Do góry