reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Rozalka, lista uczulających Kubulka produktów jeszcze długa :-(
Oj, Oli pomidory uwielbia i ogórki też, nie wiem, co to by było, jakbym jej ich nie mogła dawać, bo u nas się dużo ich je w domu, trzeba byłoby się chyba chować z jedzeniem przed dzieckiem :baffled:

reklama
dziewczyny doradzcie cos naprawde rewelacyjnego do suchej mega suchej skory dla dziecka

po tych kapielach w basenie sloncu klimie szymek ma tak sucha skore ze szko kremowalam go tam non stop ale to nic nie da jak i tak cale dnie byl w chlorze wiec teraz bedziemy sie natluszczac

na nogach to ma az szorstka biedaczek

p.s. cena nie ma znaczenia liczy sie szybko efekt

Rozalka, to tez nie masz lekko. To ja mam idealnie - bo Milka wszystko moze jesc.A co najbardziej mnie cieszy - bardzo lubi ryby. Tylko jajka nie chce niestety.

Rozalka, lista uczulających Kubulka produktów jeszcze długa :-(
Oj, Oli pomidory uwielbia i ogórki też, nie wiem, co to by było, jakbym jej ich nie mogła dawać, bo u nas się dużo ich je w domu, trzeba byłoby się chyba chować z jedzeniem przed dzieckiem :baffled:
No długa,długa,ale idzie ku lepszemu...
A chować to czasem sie musimy z ogórkami,czy pomidorami...:tak:
dziewczyny doradzcie cos naprawde rewelacyjnego do suchej mega suchej skory dla dziecka

po tych kapielach w basenie sloncu klimie szymek ma tak sucha skore ze szko kremowalam go tam non stop ale to nic nie da jak i tak cale dnie byl w chlorze wiec teraz bedziemy sie natluszczac

Emolium emulsja do ciała(do kupienia w aptece)
Emolium krem specjalny.:tak::tak::tak:POLECAM SPRAWDZONE.:tak:

(Albo/i)
Nie powinno sie stosować długo,ale RAZ możesz wykąpać malucha w wodzie z dodatkiem Parafiny,super natłuści skórę.Jak wróciliśmy z wakacji,to Kuba miał przesuszoną skórę po kąpieli w jeziorze.Wlałam mu łyżeczkę parafiny do kąpieli i super natłusciło.:tak:

a ja polecam zwykła wazelinę białą - u nas sprawdza sie rewelacyjnie no i kosztuje 2.50 zł za tubkę, moze sprawdz to najpierw ajak nie pomoze to wtedy spróbuj z emolium np. u nas np emolium tak srednio sie sprawdzało, podobnie oilatum, a wydałam kupe kasy na to:baffled:

jedyna rzecz z która jakos tam czasami musimy się chowac to... chleb, bo Hubek posmakował, lubi bardzo, ale niesteyt szkodzi mu:-( ale jak mu sie wytłumaczy ze nie moze, ze boli brzusszek od tego, to daje spokój, podobnie z innymi rzeczami. Nie może jeść malin np, a uwielbia zrywać je z krzaczka i tak nas zaskoczył ze szok: zrywa malinki i nie bierze do buzi tylko przynosi nam i nas karmi:sorry2: albo daje do rączki. Mady jest i naprawde mozemy jesc przy nim wszystko, i rozumie ze on nie może:tak:

a z ryba to u nas jest tak, że nawet my nie możemy jej jeść, bo sama smażona ryba i zapach jej wywołuje wysypke u Hubka:-:)-:)baffled:

A ja myślałam, że w szpitalu Sarze wykluczyli celiakię :confused:
zrobili tylko testy bedac na diecie
wyszły oki
ale wiesz przeciez ,ze testy zakłamuja
mamy probowac pozniej nie bedac na diecie
wprowadzam gluten ale narazie tylko chleb i makaron wszedł

a co do nadczynnosci czy niedoczynnosci:sorry2:
mała ma podwyzszone tsh ale ma immunoglobuliny...wiecie przeciesz
reszta objawów swiadczy o pewnej chorobie
ktora moza jedynie sprawdzi za pomoca usg a na takiego malucha ''podobno nie maja wskazników''
czy ma ta chorobe(zapomniałam składa sie z imenia i nazwiska)czy nie to i tak leczy sie ja eutyroxem:sorry2:
w tej chorobie niedoczynnosci zamienia sie w nadczynnosc i tak w kółko

Ostatnia edycja:
reklama
nutramigen,sinlac mieso ale z wykluczeniem kurczat(ze wzgledu na piers;-)),warzywa bez wzdymajacych ,
produkty lekko strawne (nie smarzone)
ogorki zje np 2palsterki ale nie wiecej bo noc do dupy
z nabiały je masło (sladowe ilosci;-)) i nic po za tym
nadal ma zmiany po podaniu 3 tygodnie temu bielucha i ser(kawałeczek)
orzecha i miody ,ani czekolady nie podawałam bo BOJE sie:zawstydzona/y:
ziemniaki,ryz i owoce je..... winogrona juz tez ale jeszcze tak nie za bardzo brzuszek je przyjmuje(płacze czasem w nocy)natomist uwielbia maliny i nic jej po nich nie jest(dostaje wszystko w racjonalnych porcjach bez przesady)
jesli wyjdziemy z bezbiałk.i glut to i tak pozostaja Ig zanizone a to własnie przez nie nie moze wielu rzeczy dodatkowo
nie no moze ale bedzie sie zwijac z bolu:tak::rofl2::-p

Do góry