reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
2 razy dzienni mleko to za duzo mleka:dry::confused:
i 2 posiłki inne
to małej dieta:zawstydzona/y::baffled:
no faktycznie cosik źle przeczytałam, jakoś mi się wydawało, że Julcia tych mlecznych posiłków zjada 4 :zawstydzona/y:
Teraz doczytałam, że 2 czasem 3 (na zmianę z Danio).
No, ale przesyt mlekiem może przechodzić, więc jeśli są odruchy wymiotne, można narazie odpuścić i dać w to miejsce coś z mlecznego przerobu - jugurt, kefir, twarogi, sery itd itp.

Genaralnie racja, jest wątek o jedzonku :zawstydzona/y:
Byłam z mała u lekarza. Nic takiego, to musi być jakieś wirusowe, powiedziała pani doktor, przepisała witaminę C, Tantum Verde w aerozolu i tyle. Mała ma przy tym lekko zaczerwienione gardło. Powiedziała, że jak nie przejdzie za dwa dni to się zgłosić ponownie, coś się zdecyduje o poważniejszym leczeniu :confused: .

zdrowka dla JULCI!
a u nas mega odparzona pupcia..jeszcze takiej nie miala poloczone z biegunkajuz pare dni...powod mi niestety nie znany:-:)-(

Dziewczyny przeczytalam dzisiaj o szczepionce na ospe....mozna ja dawac po 9 miesiacu zycia dziecka...jest w trzech seriach po 150zl.....
kurcze jak bym wiedziala wczesniej to na pewno bym Julaska zaszczepila:-(tym bardziej ze 100% dzialania.......
a teraz sie meczy aniolek......
nawet nie wiecie jakie to okropne.....ma nawet w buzce:wściekła/y::-(.......jest coraz gorzej a przy tym okropnie marudna...no ale sie jej nie dziwie:no:
jak mozecie to dowiedzcie sie o tej sczepionce u lekarza i szczepcie dzieciaszki.....niech tak nie cierpia....:-(

Dziewczyny przeczytalam dzisiaj o szczepionce na ospe....mozna ja dawac po 9 miesiacu zycia dziecka...jest w trzech seriach po 150zl.....
kurcze jak bym wiedziala wczesniej to na pewno bym Julaska zaszczepila:-(tym bardziej ze 100% dzialania.......
a teraz sie meczy aniolek......
nawet nie wiecie jakie to okropne.....ma nawet w buzce:wściekła/y::-(.......jest coraz gorzej a przy tym okropnie marudna...no ale sie jej nie dziwie:no:
jak mozecie to dowiedzcie sie o tej sczepionce u lekarza i szczepcie dzieciaszki.....niech tak nie cierpia....:-(
Mi zaproponowano jedną dawkę za 160(około?) zł.Szczepimy na koniec sierpnia.

reklama
Ja nawet nie wiedziałam, że jest taka szczepionka :shocked2:

Sama ospę przeszłam jako dziecko BARDZO łagodnie... wyskoczyły mi podobno tylko 3-4 krosty i to na pupie i po 3 dniach wszystko zeszło (byłam akurat wtedy z mamą na wakacjach)

Do góry