reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

nie
aminotransferaza alaninowa,amylaza w surowicy ,kreatynina w surowicy no wapń zjonizowana
sód,potas,chlorki,zelazo,magnez wszystko zlecone prze gastroenterologa było
a zlecenia co do podwyzszonego tsh i badania poboczne ewentualnie 23lipca:baffled::rofl2:

Tak pytalam, bo wielu pediatrow zaleca takie badanie, ale jesli dobrze pamietam to sam wapn zjonizowany tez wystarczy. Agusiu, my ponad rok temu tez przechodzilysmy podobne badania. Wapn calkowity byl bardzo wysoki, ale zjonizowany byl juz w normie, no i TSH bylo podwyzszone . Lekarka wtedy przyczepila sie tylko do TSH, ale zadnego leczenia nie wlaczyla. A po miesiacu TSH juz bylo ok. Ale to bylo rok temu. Zanim zrobilysmy te badania to nasza pediatra tak mnie nastraszyla ze ho ho. Wysylala nas po kolejnych lekarzach, a kazdy z nich stwierdzal ze Milka jest zdrowa. Nawet tutaj w Irlandii kiedy ostatnio bylam na szczepieniu u pediatry ze specjalnoscia endokrynologa dzieciecego (z 20 letnim doswiadczeniem w szpitalu) pokazalam te wyniki z ponad roku. Lekarka powiedziala, ze wszystko wtedy bylo ok. Kazdy lekarz mowil, ze dziecko rozwija sie prawidlowo, a gdyby bylo chore to nie rozwijaloby sie dobrze.

to u Emilki odmiana :szok: wczoraj pierwszy raz co dała sobie obciąć paznokcie i siedziała grzecznie :szok: zawsze to było tak że obciełam 1-2 i nie dawałam rady jej utrzymać i wyrywała ręce :baffled:

U nas tez ostatnio Milena spokojnie siedzi i daje sobie obciac paznokcie nawet u stop :tak::tak::tak:

reklama
My mamy taki problem ostatnio,że Kuba nie chce dać sobie obciąć paznokcie u nóg,ale jest walka.:baffled:
my też, jest walka i udaje się obciąć 1-2 paznokcie:baffled:
to u Emilki odmiana :szok: wczoraj pierwszy raz co dała sobie obciąć paznokcie i siedziała grzecznie :szok: zawsze to było tak że obciełam 1-2 i nie dawałam rady jej utrzymać i wyrywała ręce :baffled:
zazdrościmy
U nas tez ostatnio Milena spokojnie siedzi i daje sobie obciac paznokcie nawet u stop :tak::tak::tak:
czyli wcale nie jest taka niedobra;-)

LAIla nie daje obciac paznokci ale umie pokazac jak sie ja pyta gdzie ma paznokcie ....sory to nie ten watek:zawstydzona/y:

My czasem też obcinamy Oliwce paznokcie u nóg na śpiąco, wtedy nie krzyczy, ale też jest ciężko, bo często nogi wyrywa.

reklama
Do góry