reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Ja włosy Oliwce myję codziennie w czasie kąpieli.

Narazie używam do tego żelu do kąpieli, ale pewnie niedługo kupię szampon ułatwiający rozczesywanie włosów, bo u nas w rodzinie często włosy są bardzo trudne do rozczesywania, u Oliwki już to się daje odczuć, choć jeszcze nie są długie, a co dopiero będzie później.

reklama
a Emilka boi sie wiatru :confused::szok::baffled::rofl2:

zawsze jak wieje i mam ją na rękach to chowa twarz we mnie , w wózku zakrywa uszy i twarz czapką a jak nie ma czapki i zawieje wiaterek to wygina uszy tak by je zatkać :confused:
Kuba też sie boi wiatru,bo pare razy piaskiem mu sypneło w oczy i teraz sie chowa.:baffled:
Zosia zas pokazuje jak leci mucha bzzzzzzz i pokazuje palcem jak leci

A jak czesto myjecie włoski dzieciaczką?? juz kiedy chcialam o to zapytac ale zapomniałam :tak:
W każdej kapieli,ale Kuba ma mało włosów,nawet ich nie czesze:-D:-D:-D

no bo slyszałam ze mozna szybko wloski przyzwyczaic do czestego mycia, np. dziecko (6lat) mojej kolezanki musi myc codziennie bo ma takie tłuste :/

no ja przyznam ze myje raz w tygodniu:szok: no chyba ze sie przypoci czy nasypie piachu.

Emilka ma myte w czasie kąpieli choć nie zawsze szamponem :no: czasem tylko wodą :tak: ja słyszałam że wystarczy 3-4 razy w tygodniu :tak:

no bo slyszałam ze mozna szybko wloski przyzwyczaic do czestego mycia, np. dziecko (6lat) mojej kolezanki musi myc codziennie bo ma takie tłuste :/

no ja przyznam ze myje raz w tygodniu:szok: no chyba ze sie przypoci czy nasypie piachu.
To raczej zależy od indywidualnych predyspozycji. Ja każdemu dziecku myłam włosy codziennie gdzieś do 2 rż. No i chłopaki mają suche włosy i mogą myć raz w tygodniu, a Paulina musi myć codziennie, bo tak jak mi starsznie się jej tłuszczą. Jakbym nie umyła każdego dnia, to na drugi dzień mam smalec na głowie. A mama mi jako dziecku myła włosy raz w tygodniu.

Oliwieczka -do roku myłam włoski Martusi codziennie, potem próbowałam co dwa dni ale niewiele z tego wyszło -zrobiło sie ciepło Marta codziennie tarza sie na placyku w małpich gajach albo piaskownicy i nie potrafie połozyc jej w czystej pościeli z brudna główką:no:My 8 miesiecy uzywałysmy do mycia Oilatum(bo ja cały czas tylko w tej emulsji kapie mała-AZS:-() a potem az do teraz szampon nivea baby, który smiało moge polecic:tak:.
W ogole to do tej pory wiekszosc kosmetyków , które uzywałam to nivea baby a teraz powoli przechodzimy na Hipp, bo moim zdaniem ma przyjemniejszy zapach:tak:

ja tez oilatum uzywalam prawie do roczku i chyba znów musze do tych kosmetykow wrocic bo Zoska ma szorstka skore w niekotryhc miejscach a i od jedzena tez zalezy

a teraz mam jonsons&jonsons -szampon...i nie szczypie w oczy:tak:

ja myje tez wlosy codziennie i dermatolog mowila mi ze jesli sie przetluszczaja nalezy myc tak czesto jak tego potrzebują- zadne przetłuszczanie!!

wiec na razie pozostane przy swoim myciu

Konradowi myje codziennie tez zelem Nivea.Dominice co okolo 4 dni,bo teraz latem przez tyle dni sa ładne.Bartusiowi podobnie;-),moze nieco rzadziej:tak:

reklama
Jeżeli chodzi o insekty.....potrzebuje cos skutecznego na komary,niedługo wyjeżdzamy,pomocy!
W tamtym roku miałam plastry Asio,tez je kupie,ale jakichś spray by sie przydał.:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry