reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Hubek miał robione testy z krwi jakieś 6 miesiecy temu, wiec robi sie je małym dzieciom, ale nie sa one takie w 100% pewne do końca, zawsze jest margines błedu
Dokładnie.Ale po roku ten margines błędu sie zmniejsza.My będziemy mieli testy za miesiąc:-:)tak:

reklama
Ja bede w polsce w lipcu to Jenni bedzie miala okolo 1,5 roku bo to niejest normalne zeby mi tak chorowala to wiem tylko ze lekarze nic z tym nie robia z Chrisem chodze juz tak 5 lat tylko na oskrzela juz mniej choruje niz kiedys tak do dwoch lat to mial co miesiac a jego wyleczenie trwalo nawet do 3 tygodni:baffled: i boje sie ze z Jenni moze byc podobnie:baffled: oooooooooooo i teraz wpadlam na pomysl ze zrobie w polsce testy i Chrisowi to bede wiedzie wiecej:tak:

irtasia ja też mam takie myśli, że kotki mogą być przyczyną, ale Kasiad ma rację - trzeba by wymienić w domu wszystkie pościele, koce, dywany itd, zrobić generalne odświeżenie mieszkania łącznie ze ścianami, żeby pozbyć sie alergenów, jeśli to faktycznie one. Naprawdę dobrze byłoby zrobic te testy.
Biedne jesteście, nie wiem która bardziej :-(

A akurat 2 dni temu w pracy robiłam reklamy Oxis i Pulmicort... nie miałam pojęcia, że to leki dla dzieci.

KB: Czy katar wpływa na choroby uszu?
MD-T: Tak. Przewlekłe zapalenie trąbki słuchowej występuje u dzieci, które mają zmiany alergiczne w nosie, ponieważ trąbka słuchowa jest pokryta podobnym nabłonkiem jak błona śluzowa w nosie. W związku z tym przy zmianach alergicznych pod postacią obrzęku, nadmiernego przekrwienia błony śluzowej w nosie, podobne zmiany zachodzą w trąbce słuchowej, która staje się wtedy obrzęknięta i okresowo niedrożna, powodując stany zapalne ucha. Przewlekłe zapalenie trąbki powoduje zaburzenie wyrównywania ciśnień w uchu środkowym, nadmierne napięcie błony bębenkowej, w związku z tym osłabienie drgań tej błony i osłabienie słuchu, które potem może prowadzić do głuchoty. Dlatego ważne jest, żeby dzieciom, które mają częsty katar dokładnie badać słuch za pomocą audiometru — aparatu, który bada słyszalność dźwięku i tympanometru, który bada napięcie i drganie błony bębenkowej.

dziewczyny co mam zrobić jak Emilka liże sobie ciągle górną wargę:confused: i ma aż nad nią czerwony ślad a ja się dziwiłam od czego nie wiem jaki może byc powód tego że tak robi :baffled:

reklama
Do góry