reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Teraz to ja juz nie rozumie:baffled:
Kaza mi np. robic 3-4 nawt niekiedy i 5 razy ale z wszystkich skladnikow i pozniej pol nocy ona ma straszny kaszel a ja nawt niewiem ktora to sol fizjologiczna ale chyba to w tych ampulkach a zreszta juz niewiem bo w tych mocniejszych sa tylko same ampulki teraz to juz niewiem nic moze zrobic ci zdjecia a ty mi powiedz ktore sa ktore ok:confused:

reklama
moz-screenshot-3.jpg
sól fizjologiczna PHYSIODOSE w wygodnych, pojedynczych ampułkach.
np tak wyglada

jeny nie wiem
nie mam zbytanio teraz czasu
ale wiem napeweno ,ze tamten chłopczy brał pulmikort i atrowent
i do kazdego dodawli sol fizjologiczna
tu masz zdjecie soli fijologicznej
NaCl
http://www.dicker-moench.de/images/Pict00046ba (Small).jpg
Zauwazylam ze tam tez jest Sultanol na tym zdjeciu czyli to jest ta sola ale do tych sslabszych daje tylko 3 krople a do tych mocniejszych jest w ampulkach z dodatkiem jeszcze jednego skladnika tylko jakiego to sie mnie nie pytaj bo niewiem :baffled: i badz tu czlowieku madry :-(

Irtasia, Jenni ma tak często zapalenie oskrzeli, że to napewno jest na tle alergicznym.
Nie wiem, czy tak małym dzieciom się robi testy, ale Jenni by się przydały zdecydowanie. Coś mi kojarzy się, że na bydgoskim BB jednemu 4,5 miesięcznemu chłopcu robili testy z krwi. Mogę się dowiedzieć napewno, ale gdybyś się na to zdecydowała, to pewnie musiałabyś przyjechać do Polski na wizytę lekarską i na te testy, bo nie wiem czy się doprosisz w Niemczech :baffled:
Co do kotów, to owszem mogą być przyczyną. Jednak pozbycie się ich nie do końca rozwiąże problem, choć faktycznie może złagodzić objawy. Wiem, że alergeny w mieszkaniu, w którym mieszkał kot bardzo długo się utrzymują, wydaje mi się, że aż 2 lata, ale pewności nie mam.
Jest również takie rozwiązanie, jeśli Jenni okaże się uczulona na sieść kotów: robi się z sierści kota (kotów) mieszkających w domu z uczulonym szczepionkę, ale wiem, że to jest droga impreza i nie wiem, czy nie trzeba szczepić kilka razy.

Irtasia, Jenni ma tak często zapalenie oskrzeli, że to napewno jest na tle alergicznym.
Nie wiem, czy tak małym dzieciom się robi testy, ale Jenni by się przydały zdecydowanie. Coś mi kojarzy się, że na bydgoskim BB jednemu 4,5 miesięcznemu chłopcu robili testy z krwi. Mogę się dowiedzieć napewno, ale gdybyś się na to zdecydowała, to pewnie musiałabyś przyjechać do Polski na wizytę lekarską i na te testy, bo nie wiem czy się doprosisz w Niemczech :baffled:
Co do kotów, to owszem mogą być przyczyną. Jednak pozbycie się ich nie do końca rozwiąże problem, choć faktycznie może złagodzić objawy. Wiem, że alergeny w mieszkaniu, w którym mieszkał kot bardzo długo się utrzymują, wydaje mi się, że aż 2 lata, ale pewności nie mam.
Jest również takie rozwiązanie, jeśli Jenni okaże się uczulona na sieść kotów: robi się z sierści kota (kotów) mieszkających w domu z uczulonym szczepionkę, ale wiem, że to jest droga impreza i nie wiem, czy nie trzeba szczepić kilka razy.
Kasiad jak umiesz to sie dowiedz ja na wakacje jade do polski to bym jej zrobila:tak:, bo przeciez on z dwa tygodnie temu wyzdrowiala i teraz znowu:baffled:
Aha zapomnialam dopisac ze tutaj nie zrobia tych badan bo z Chrisem tez mi kaza czekac do 6 roku zycia ze albo samo przejdzie a jak nie to w tedy testy

reklama
Irtasia,to az nie mozliwe,ze Jenni ma znowu zapalenie oskrzeli.Musi byc jakas przyczyna...:baffled:

Do góry