reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

U nas tez odkąd jest 1 kupa dziennie, to ilosc jest tak ogromna, że kupę nawet muszę wymyc z pępka :baffled: Co dziwne, poza Pampersa nie wylatuje:laugh2:

reklama
Więc co do pieluch to rano przeciekł nam huggies i pierwszy raz mi się zdarzyło, żebym musiała przebierać Tosię z powodu kupy. Więc stwierdziłam, że chyba te pieluszki nie są zbyt dobre i poleciałam po Pampersy ale juz dwójki. No i tez mi się nie podobają:no: Jedynki były rewelacyjne z uwagi na ta siateczkę. W dwójkach ta kupa taka rozbryzgana i cała pupa brudna. I porównując Huggies i Pampers (obie rozmiar 2) to stwierdzam, że są podobne...

A co do rozkładu dnia to wstajemy tak ok 10- karmimy się, robimy ranną toaletę tzn myjemy buźkę, oczka, smarujemy sie kremikiem, przebieramy się. Potem śpimy tak do 12 i znowu sie karmimy. Jak pogoda pzowala idziemy na spacer, który cały Tosia przesypia. Wracamy ok 14. No i Od paru dni do godziny 21 Antosia nie śpi- czase krótkie 15min drzemki robi. o 21 kąpiel, karmienie i sen do 1 lub 2 w nocy. w nocy budzi się co 2-3 godziny.

Martula, ja jak przeszłam na Pampersy 2 z powodu tego, że 1 zrobiły już się za małe, też nie byłam zadowolona z powodu gorszego wchłaniania rzadkich kupek. Ale od kilku dni mamy już kupkę raz dziennie i jest ona też dosc rzadka, ale bardziej gęsta niż te pierwsze kupki - i teraz Pampersy 2 sprawdzają się. A kupa jest tak wielka, że ledwo się mieści w pieluszce, ale nie zdarzyło się narazie, żeby coś przeciekło.

ja tez uzywam pampersow nr 2 new baby i jestem zadowolona, tylko raz przeciekly ale chyba zle je zalozylam wtedy:sick: Laila robi kupcie troche rzadziej niz na poczatku (w pierwszych tygodniach non stop) i czasem juz mniej luzna jest.
co do por czuwania...sa jeszcze nieregularne, od dwoch dni budzi sie w nocy tylko raz hdzies o 3ciej lub czwartej (o 24tej wstawanie traktuje jak wieczor;-) )i bardzo bym chciala aby tak zostalo...ale kto to wie...

To u mnie z tym czuwaniem jest tak jak u susumali...:tak: a czasem przespi mały od 24 do 6 rano i noc jak marzenie...raczej z tym nie ma problemów, w dzien róznie...

Mój Filipek po tym mleczku Enfamil Premium( a dwa dni podawałam mu tylko to dla sprawdzenia tolerancji, swoje sciagałam i cycka nie dostawał, a muszę powiedzieć,ze przez to sciąganie co trzy godz. zwiekszyła mi sie produkcja mleczka:-):tak:)strasznie ulewa,wrecz wymiotuje, a kupkę zrobił tylko jedna od piątku wieczorem..:baffled::baffled: po NANie były problemy z kupa, (chyba,ze to po moim), ale mały nie ulewał, a teraz to koszmar sie zrobił :-:)zawstydzona/y::wściekła/y:

NAN chyba na wszystkie dzieciaczki dziala tak samo :tak:

u mnie pampersy 2 sprawdzaja sie super. nie moge na nic narzekac. kupek jest ok 5-6- dziennnie i juz twardsze:tak:

a z porami czuwania u nas jest tak, ze mala przesypai nc w swoim lozeczku budzac sie co 4-5 godz na jedzenie. teraz to troche jest zaburzone przez podawanie lekow. ale mala na szczescie nie protestuje przeciw lozeczku. a w dzienma z 4 jednogodzinne drzemki. na spacerze (wczoraj po raz pierwszy) spi.

i moje malenstwo o dziwo prawie wogole nie placze:nerd:

lil kate wygląda na to, że trafił Ci się Aniołek :tak: :happy: Nasza Milenka, jak na razie to zdecydowanie typ Żywczyka z małą domieszką Wrażliwca ;-)

mysia23: tak sobie pomyślałam, że Twoje problemy mogą być spowodowane tym, że mały nagle zaczął dostawać tylko i wyłącznie mleko modyfikowane zamiast karmienia mieszanego, to może być po prostu za duży szok dla jego małego brzuszka. Gdzieś czytałam, że dzieci karmione tylko i wyłącznie piersią, po dostaniu nawet jednej porcji mleka modyfikowanego, moga tak zareagować. A co dopiero po całkowitym odstawieniu piersi. Ale równie dobrze może nie toleruje ENFAMILu? Nie ma niestety najlepszego mleka dla wszystkich dzieci.. jedno dobrze będzie tolerowało NANa, a inne Bebilon.. trzeba do tego dojść metodą prób i błędów. Jakie teraz mleczko mu podajesz?

I mam pytanie jeszcze do wszystkich mamuś które dokarmiają... ile jednorazowo zjadają Wasze pociechy? Ja w ciągu dnia, jeśli już wymięknę i podam mieszankę, to z reguły mała wypija 40-50ml, resztę z cycka (w odwrotnej kolejności rzecz jasna). A w nocy ściąga butlę 100ml.

reklama
A w ogóle to piękny dziś dzień :-D :laugh2: :-D Słoneczko ślicznie świeci, wreszcie się wyspałam, mała wciąż jeszcze śpi po porannym karmieniu - SZOK!!! Więc zdążyłam i wykąpać się porządnie, zjeść śniadanie i nawet zrobić sobie makijaż :-p
I tak mogłoby być codziennie :tak: :-D

Do góry