reklama
Więc co do pieluch to rano przeciekł nam huggies i pierwszy raz mi się zdarzyło, żebym musiała przebierać Tosię z powodu kupy. Więc stwierdziłam, że chyba te pieluszki nie są zbyt dobre i poleciałam po Pampersy ale juz dwójki. No i tez mi się nie podobają Jedynki były rewelacyjne z uwagi na ta siateczkę. W dwójkach ta kupa taka rozbryzgana i cała pupa brudna. I porównując Huggies i Pampers (obie rozmiar 2) to stwierdzam, że są podobne...
A co do rozkładu dnia to wstajemy tak ok 10- karmimy się, robimy ranną toaletę tzn myjemy buźkę, oczka, smarujemy sie kremikiem, przebieramy się. Potem śpimy tak do 12 i znowu sie karmimy. Jak pogoda pzowala idziemy na spacer, który cały Tosia przesypia. Wracamy ok 14. No i Od paru dni do godziny 21 Antosia nie śpi- czase krótkie 15min drzemki robi. o 21 kąpiel, karmienie i sen do 1 lub 2 w nocy. w nocy budzi się co 2-3 godziny.
Martula, ja jak przeszłam na Pampersy 2 z powodu tego, że 1 zrobiły już się za małe, też nie byłam zadowolona z powodu gorszego wchłaniania rzadkich kupek. Ale od kilku dni mamy już kupkę raz dziennie i jest ona też dosc rzadka, ale bardziej gęsta niż te pierwsze kupki - i teraz Pampersy 2 sprawdzają się. A kupa jest tak wielka, że ledwo się mieści w pieluszce, ale nie zdarzyło się narazie, żeby coś przeciekło.
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
ja tez uzywam pampersow nr 2 new baby i jestem zadowolona, tylko raz przeciekly ale chyba zle je zalozylam wtedy:sick: Laila robi kupcie troche rzadziej niz na poczatku (w pierwszych tygodniach non stop) i czasem juz mniej luzna jest.
co do por czuwania...sa jeszcze nieregularne, od dwoch dni budzi sie w nocy tylko raz hdzies o 3ciej lub czwartej (o 24tej wstawanie traktuje jak wieczor;-) )i bardzo bym chciala aby tak zostalo...ale kto to wie...
co do por czuwania...sa jeszcze nieregularne, od dwoch dni budzi sie w nocy tylko raz hdzies o 3ciej lub czwartej (o 24tej wstawanie traktuje jak wieczor;-) )i bardzo bym chciala aby tak zostalo...ale kto to wie...
mysia23
mama dwójeczki
To u mnie z tym czuwaniem jest tak jak u susumali... a czasem przespi mały od 24 do 6 rano i noc jak marzenie...raczej z tym nie ma problemów, w dzien róznie...
Mój Filipek po tym mleczku Enfamil Premium( a dwa dni podawałam mu tylko to dla sprawdzenia tolerancji, swoje sciagałam i cycka nie dostawał, a muszę powiedzieć,ze przez to sciąganie co trzy godz. zwiekszyła mi sie produkcja mleczka:-))strasznie ulewa,wrecz wymiotuje, a kupkę zrobił tylko jedna od piątku wieczorem.. po NANie były problemy z kupa, (chyba,ze to po moim), ale mały nie ulewał, a teraz to koszmar sie zrobił :-zawstydzona/y:
Mój Filipek po tym mleczku Enfamil Premium( a dwa dni podawałam mu tylko to dla sprawdzenia tolerancji, swoje sciagałam i cycka nie dostawał, a muszę powiedzieć,ze przez to sciąganie co trzy godz. zwiekszyła mi sie produkcja mleczka:-))strasznie ulewa,wrecz wymiotuje, a kupkę zrobił tylko jedna od piątku wieczorem.. po NANie były problemy z kupa, (chyba,ze to po moim), ale mały nie ulewał, a teraz to koszmar sie zrobił :-zawstydzona/y:
NAN chyba na wszystkie dzieciaczki dziala tak samo
u mnie pampersy 2 sprawdzaja sie super. nie moge na nic narzekac. kupek jest ok 5-6- dziennnie i juz twardsze
a z porami czuwania u nas jest tak, ze mala przesypai nc w swoim lozeczku budzac sie co 4-5 godz na jedzenie. teraz to troche jest zaburzone przez podawanie lekow. ale mala na szczescie nie protestuje przeciw lozeczku. a w dzienma z 4 jednogodzinne drzemki. na spacerze (wczoraj po raz pierwszy) spi.
i moje malenstwo o dziwo prawie wogole nie placze
u mnie pampersy 2 sprawdzaja sie super. nie moge na nic narzekac. kupek jest ok 5-6- dziennnie i juz twardsze
a z porami czuwania u nas jest tak, ze mala przesypai nc w swoim lozeczku budzac sie co 4-5 godz na jedzenie. teraz to troche jest zaburzone przez podawanie lekow. ale mala na szczescie nie protestuje przeciw lozeczku. a w dzienma z 4 jednogodzinne drzemki. na spacerze (wczoraj po raz pierwszy) spi.
i moje malenstwo o dziwo prawie wogole nie placze
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
mysia23: tak sobie pomyślałam, że Twoje problemy mogą być spowodowane tym, że mały nagle zaczął dostawać tylko i wyłącznie mleko modyfikowane zamiast karmienia mieszanego, to może być po prostu za duży szok dla jego małego brzuszka. Gdzieś czytałam, że dzieci karmione tylko i wyłącznie piersią, po dostaniu nawet jednej porcji mleka modyfikowanego, moga tak zareagować. A co dopiero po całkowitym odstawieniu piersi. Ale równie dobrze może nie toleruje ENFAMILu? Nie ma niestety najlepszego mleka dla wszystkich dzieci.. jedno dobrze będzie tolerowało NANa, a inne Bebilon.. trzeba do tego dojść metodą prób i błędów. Jakie teraz mleczko mu podajesz?
I mam pytanie jeszcze do wszystkich mamuś które dokarmiają... ile jednorazowo zjadają Wasze pociechy? Ja w ciągu dnia, jeśli już wymięknę i podam mieszankę, to z reguły mała wypija 40-50ml, resztę z cycka (w odwrotnej kolejności rzecz jasna). A w nocy ściąga butlę 100ml.
I mam pytanie jeszcze do wszystkich mamuś które dokarmiają... ile jednorazowo zjadają Wasze pociechy? Ja w ciągu dnia, jeśli już wymięknę i podam mieszankę, to z reguły mała wypija 40-50ml, resztę z cycka (w odwrotnej kolejności rzecz jasna). A w nocy ściąga butlę 100ml.
reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
A w ogóle to piękny dziś dzień Słoneczko ślicznie świeci, wreszcie się wyspałam, mała wciąż jeszcze śpi po porannym karmieniu - SZOK!!! Więc zdążyłam i wykąpać się porządnie, zjeść śniadanie i nawet zrobić sobie makijaż
I tak mogłoby być codziennie
I tak mogłoby być codziennie