ja uzylam jednej pieluchy huggies 2 i mi przeciekla. penie przyzwyczajona do pampersow zle ja zalozylam czy cos. kupilam pampersy 2 i jestem bardzo zadowolona mysle ze z huggiesow tez bylabym bardzo zadowolona. caly sekret wtym zeby je czesto zmieniac
reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Dziewczyny, jakie są pory snu i czuwania Waszych maluszków?
Nasza Milenka budzi się około 11.00 i nie śpi już cały dzień do około 21.00. Czasem zdarza się, że się zdrzemnie na 10-15 minut, ale z reguły to cały czas w ciągu dnia chce być noszona i być ze mną albo z tatusiem. W łózeczku sama za żadne skarby świata nie chce leżeć A w nocy budzi się co 3-5 godzin na żarełko.
A jak to jest u Was?
Nasza Milenka budzi się około 11.00 i nie śpi już cały dzień do około 21.00. Czasem zdarza się, że się zdrzemnie na 10-15 minut, ale z reguły to cały czas w ciągu dnia chce być noszona i być ze mną albo z tatusiem. W łózeczku sama za żadne skarby świata nie chce leżeć A w nocy budzi się co 3-5 godzin na żarełko.
A jak to jest u Was?
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
smoka wypluwa i placz ledwo butle mu wcisnelam i trzymalam`aby nie wyplul ale byl zly. serio nie weim co robic. raz`spi jak aniolek od 21:30 do 3 i to musialam go budzic a raz marudzi i oczy caly czas otwarte. juz wszyscy mi mowi ze mam liche mleko ale skoro sciagne i ono chwile stoi i zbiera sie na sciankach osad jak smietana to chyba nie jest liche.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
karola-04 ciężko coś powiedzieć po tym co napisałaś Jesteś pewna że nie męczą go kolki? Oprócz Plantexu są jeszcze inne środki. Spróbuj Infacol (podaje się go przed każdym jedzeniem) albo Viburcol (czopki uspokajające na kolki itp). Czy mały się dobrze wypróżnia? Może męczą go zaparcia? Jak się odżywiasz? Może jesz coś co mu szkodzi? Jak na Twoim miejscu najpierw spróbowałabym na dwa-trzy dni przejść na jakąś ścisłą dietę i ograniczyć jedzenie do samych "bezpiecznych" dla dziecka rzeczy, bo może w tym problem
U nas te pory czuwania i snu są codziennie inne. W dzień śpi ze 2 razy po 2 godziny. W łóżeczku nie chce tez lezec, ale jak zasnie lub juz jest nieprzytomna to da sie połozyc do łózeczka, ale tylko w dzień, bo w nocy nie ma mowy, tylko nasze łózko. Jak ją cicho połoze to po 2 minutach sie budzi i ryk.
Ile razy dziennie wasze maluchy robia kupę? U nas od 2 dni raz dziennie, czy nie za mało?
A napina sie cały dzień i ma wiatry, ale to pewnie po herbatce na laktacje.
Ile razy dziennie wasze maluchy robia kupę? U nas od 2 dni raz dziennie, czy nie za mało?
A napina sie cały dzień i ma wiatry, ale to pewnie po herbatce na laktacje.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
To ja jestem zaskoczona, ale nasza Milenka jakoś sama uregulowała sobie pory snu i czuwania i są mniej więcej stałe od tygodnia. Ale w dzień kompletnie nie da się nic zrobić, z doskoku udaje mi się jakoś na raty pomyć naczynia albo ogarnąć bałagan w domku, ale na zrobienie sobie śniadania często już brakuje mi czasu
Z łóżeczkiem u nas jest dokładnie na odwrót - nie budzi się po 2 minutach tylko późnym wieczorem i śpi w nim całą noc. Jednak w dzień nie ma o tym nawet mowy. Nawet jak wydaje się że po najedzeniu zasnęła jak zabita, to zauważyłam, że po chwili otwiera oko i jeśli zobaczy że jest w łóżeczku to od razu zaczyna lament
Co do kupek to Milenka robi dokładnie po każdym posiłku, na przemian - jedzonko - kupa - jedzonko - kupa... ale zanim zrobi to też się napina i czasem zapłacze, a wiatry też ma Raz dziennie kupkę robiła jak jej dawałam NAN-a, ale odkąd dokarmiam Bebilonem to kupki są regularne.
Z łóżeczkiem u nas jest dokładnie na odwrót - nie budzi się po 2 minutach tylko późnym wieczorem i śpi w nim całą noc. Jednak w dzień nie ma o tym nawet mowy. Nawet jak wydaje się że po najedzeniu zasnęła jak zabita, to zauważyłam, że po chwili otwiera oko i jeśli zobaczy że jest w łóżeczku to od razu zaczyna lament
Co do kupek to Milenka robi dokładnie po każdym posiłku, na przemian - jedzonko - kupa - jedzonko - kupa... ale zanim zrobi to też się napina i czasem zapłacze, a wiatry też ma Raz dziennie kupkę robiła jak jej dawałam NAN-a, ale odkąd dokarmiam Bebilonem to kupki są regularne.
agusia9915
Matka wariatka
a moja mała robi raz na 3 dni kupke ale za to jak nawali to bokami wychodzi pierdzoszki tez sa to po herbatce i zero zaparc.
nie pije juz czarnej herbaty i nie ma stekania to był chyba powod tego płaczu i napinania a kupy wtedy były rzadkie i po 4-5 razy dziennie robione
nie pije juz czarnej herbaty i nie ma stekania to był chyba powod tego płaczu i napinania a kupy wtedy były rzadkie i po 4-5 razy dziennie robione
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
karola-04:
Ja osobiście nie wierzę w coś takiego jak "liche mleko".. mleczka masz dużo więc Twój bobas nie powinien być głodny, no chyba że źle ssię i po prostu się nie najada? Ale skoro ściągasz i wypija z butli to jest ok i raczej nie w tym problem.
Spróbuj wyeliminować ze swojej diety:
Potrawy ciężkostrawne: tłuste wędliny, mięsa (oprócz gotowanego drobiu), sery, potrawy smażone
Produkty wzdymające: groch, fasola, kapusta, cebula
Produkty o zdecydowanym zapachu i smaku: czosnek, kalafior, ostre przyprawy
Silne alergeny: owoce cytrusowe, truskawki, kakao, czekolada, orzechy, ryby, jaja, mleko i jego przetwory
Więcej poczytaj np.tutaj: Jak odżywiać się w czasie karmienia?
Jeśli jednak odżywiasz się prawidłowo, to spróbowałabym podawać infacol, a jeśli nie pomoże to poradziłabym się lekarza.
Ja osobiście nie wierzę w coś takiego jak "liche mleko".. mleczka masz dużo więc Twój bobas nie powinien być głodny, no chyba że źle ssię i po prostu się nie najada? Ale skoro ściągasz i wypija z butli to jest ok i raczej nie w tym problem.
Spróbuj wyeliminować ze swojej diety:
Potrawy ciężkostrawne: tłuste wędliny, mięsa (oprócz gotowanego drobiu), sery, potrawy smażone
Produkty wzdymające: groch, fasola, kapusta, cebula
Produkty o zdecydowanym zapachu i smaku: czosnek, kalafior, ostre przyprawy
Silne alergeny: owoce cytrusowe, truskawki, kakao, czekolada, orzechy, ryby, jaja, mleko i jego przetwory
Więcej poczytaj np.tutaj: Jak odżywiać się w czasie karmienia?
Jeśli jednak odżywiasz się prawidłowo, to spróbowałabym podawać infacol, a jeśli nie pomoże to poradziłabym się lekarza.
reklama
Mój maluszek od poczatku przesypiał cała noc. Raz kiedyś obudził się ale tez tylko raz w nocy żeby dojeść. Przesypia cała noc i w dzień ze trzy razy po pół godziny do godziny (chociaz bywają dni, że nie mogę nic zrobic w domu bo trzeba malucha zabawiać), a jeżeli pójdziemy na spacer to spi tak długo jak jestesmy na powietrzu.
Jeżeli chodzi o kupki to robi raz lub dwa razy dziennie i róznego rodzaju. Wszystko zależy od tego co zje na obiad (już jestesmy na etapie obiadków ze słoiczków :-) )
Dla poczatkujących mam które dokarmiaja modyfikowanym mlekiem swoje maleństwa moge polecic mleko Humana. (Ja je podaje praktycznie od poczatku bo musiałam dokarmiać, gdyż moje piersi nie były przystosowane do karmienia. po NAN miał kolki i zaparcia i w aptece Pani poleciła mi Humanę)
Jeżeli chodzi o kupki to robi raz lub dwa razy dziennie i róznego rodzaju. Wszystko zależy od tego co zje na obiad (już jestesmy na etapie obiadków ze słoiczków :-) )
Dla poczatkujących mam które dokarmiaja modyfikowanym mlekiem swoje maleństwa moge polecic mleko Humana. (Ja je podaje praktycznie od poczatku bo musiałam dokarmiać, gdyż moje piersi nie były przystosowane do karmienia. po NAN miał kolki i zaparcia i w aptece Pani poleciła mi Humanę)