reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Kochana przy zapaleniu gardła bym nie wychodziła.Zmiana temperatury może zaostrzyć chorobę.A już w ogóle przy antybiotyku.Przy zmianach temperatury(gwałtownych)bakterie się namnażają(tak mi powiedziano).A z gardełka niedaleka droga do oskrzeli i płuc.dziękujemy!!!Mam nadzieję, że nie będę musiała rezygnowac, ale poki co potrzymam ją trochę w domu. masz rację Kasia, że teraz jest taki okropny okres-choróbska krążą w powietrzu. Jak byłam w pon. w przychodni, to jeszcze tylu chorych dzieci tam nie widziałam
A powiedzcie mi, czy jak dziecko ma katar i kaszel, nie ma gorączki- tak jak tosia, to powinno się z nim przy takiej pogodzie jak teraz wychodzic na spacery??Nie pytam czy można tylko czy powinno...
Zdrówka dla malutkij!
Duzo zdrowka dla Tosienki i Emilki
Mozemy podac sobie rece...jestem dzisiaj w kiepskim chumorze bo Julka znowu okropny katar, kaszel i nie spala w nocy pewnie przez to wszystko:--(
i juz czuje jak jej temperatura nachodzi:-wściekła/y:
Mozemy podac sobie rece...jestem dzisiaj w kiepskim chumorze bo Julka znowu okropny katar, kaszel i nie spala w nocy pewnie przez to wszystko:--(
Kochana przy zapaleniu gardła bym nie wychodziła.Zmiana temperatury może zaostrzyć chorobę.A już w ogóle przy antybiotyku.Przy zmianach temperatury(gwałtownych)bakterie się namnażają(tak mi powiedziano).A z gardełka niedaleka droga do oskrzeli i płuc.
Zdrówka dla malutkij!
mi lekarka kazała wychodzić z małą przy zapaleniu gardła i była na antybiotyku
zyczymy zdrówka wszystkimDuzo zdrowka dla Tosienki i Emilki
Weronika tez gorzej spala miala goraczke w nocy:-(z noska jej leci a teraz odsypia nocke i ciezko oddycha przez ten katar:-(
agusia9915
Matka wariatka
wszystkim Chorowitka Duzo Zdrówka
mysia23
mama dwójeczki
wszystkim Chorowitka Duzo Zdrówka
I my się dołączamy
reklama
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Wróciłyśmy od lekarza
Powodem biegunki mogły byc rożne produkty w tym owoce cytrusowe, gluten czyli mieszanka którą zapodałam Zośkowi :/
i tak lekarz nam zalecił:
1) odstawić owoce cytrusowe do 1 r.ż
2) przez 2 dni podawać tylko ryż na wodzie
i uwaga
3) do jabłka wbić 5 gwoździ zostawić to na 24 godziny po czym podać jabłko z zawartością żelaza dziwne bardzo jak dla mnie;-)
4)odstawić witaminy (żelazo, b6 d3 oraz cebion)
5) podawać KREON ( na zwężenie przewodu pokarmowego) PERITOL na jadłowstręt psychiczny ) Fakt że Zosia ogólnie jest niejadkiem nie wszytsko jej smakuje przez co za mało waży
6) zmienić mleko na humana MCT
7) podawać kompot z szuszonych jagód z dodatkiem glukozy
I jeszcze kilka leków przepisał nam lekarz na te biegunki i luzne kupki, w aptece wydałam 150 zł
jade na jakieś zakupy dla Zoska i dla mnie na poprawę humoru ;-)
Powodem biegunki mogły byc rożne produkty w tym owoce cytrusowe, gluten czyli mieszanka którą zapodałam Zośkowi :/
i tak lekarz nam zalecił:
1) odstawić owoce cytrusowe do 1 r.ż
2) przez 2 dni podawać tylko ryż na wodzie
i uwaga
3) do jabłka wbić 5 gwoździ zostawić to na 24 godziny po czym podać jabłko z zawartością żelaza dziwne bardzo jak dla mnie;-)
4)odstawić witaminy (żelazo, b6 d3 oraz cebion)
5) podawać KREON ( na zwężenie przewodu pokarmowego) PERITOL na jadłowstręt psychiczny ) Fakt że Zosia ogólnie jest niejadkiem nie wszytsko jej smakuje przez co za mało waży
6) zmienić mleko na humana MCT
7) podawać kompot z szuszonych jagód z dodatkiem glukozy
I jeszcze kilka leków przepisał nam lekarz na te biegunki i luzne kupki, w aptece wydałam 150 zł
jade na jakieś zakupy dla Zoska i dla mnie na poprawę humoru ;-)