reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
dziękujemy!!!Mam nadzieję, że nie będę musiała rezygnowac, ale poki co potrzymam ją trochę w domu. masz rację Kasia, że teraz jest taki okropny okres-choróbska krążą w powietrzu. Jak byłam w pon. w przychodni, to jeszcze tylu chorych dzieci tam nie widziałam:szok:
A powiedzcie mi, czy jak dziecko ma katar i kaszel, nie ma gorączki- tak jak tosia, to powinno się z nim przy takiej pogodzie jak teraz wychodzic na spacery??Nie pytam czy można tylko czy powinno...
Kochana przy zapaleniu gardła bym nie wychodziła.Zmiana temperatury może zaostrzyć chorobę.A już w ogóle przy antybiotyku.Przy zmianach temperatury(gwałtownych)bakterie się namnażają(tak mi powiedziano).A z gardełka niedaleka droga do oskrzeli i płuc.
Zdrówka dla malutkij!

Duzo zdrowka dla Tosienki i Emilki:tak:
Mozemy podac sobie rece...jestem dzisiaj w kiepskim chumorze bo Julka znowu okropny katar, kaszel i nie spala w nocy pewnie przez to wszystko:-:)-(
i juz czuje jak jej temperatura nachodzi:-:)wściekła/y:

Kochana przy zapaleniu gardła bym nie wychodziła.Zmiana temperatury może zaostrzyć chorobę.A już w ogóle przy antybiotyku.Przy zmianach temperatury(gwałtownych)bakterie się namnażają(tak mi powiedziano).A z gardełka niedaleka droga do oskrzeli i płuc.
Zdrówka dla malutkij!

mi lekarka kazała wychodzić z małą przy zapaleniu gardła :tak: i była na antybiotyku :tak:

Duzo zdrowka dla Tosienki i Emilki:tak:
Mozemy podac sobie rece...jestem dzisiaj w kiepskim chumorze bo Julka znowu okropny katar, kaszel i nie spala w nocy pewnie przez to wszystko:-:)-(
i juz czuje jak jej temperatura nachodzi:-:)wściekła/y:
zyczymy zdrówka wszystkim:tak:
Weronika tez gorzej spala miala goraczke w nocy:-(z noska jej leci a teraz odsypia nocke i ciezko oddycha przez ten katar:-(

reklama
Wróciłyśmy od lekarza
Powodem biegunki mogły byc rożne produkty w tym owoce cytrusowe, gluten czyli mieszanka którą zapodałam Zośkowi :/
i tak lekarz nam zalecił:

1) odstawić owoce cytrusowe do 1 r.ż
2) przez 2 dni podawać tylko ryż na wodzie
i uwaga ;)
3) do jabłka wbić 5 gwoździ zostawić to na 24 godziny po czym podać jabłko z zawartością żelaza ;) dziwne bardzo jak dla mnie;-)
4)odstawić witaminy (żelazo, b6 d3 oraz cebion)
5) podawać KREON ( na zwężenie przewodu pokarmowego) PERITOL na jadłowstręt psychiczny ) Fakt że Zosia ogólnie jest niejadkiem nie wszytsko jej smakuje przez co za mało waży

6) zmienić mleko na humana MCT
7) podawać kompot z szuszonych jagód z dodatkiem glukozy
I jeszcze kilka leków przepisał nam lekarz na te biegunki i luzne kupki, w aptece wydałam 150 zł :dry:

jade na jakieś zakupy dla Zoska i dla mnie na poprawę humoru ;-)

Do góry