reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Milenka od tygodnia tzn. jak jest chora nie chce nic jesc oprocz cyca!!!!! A do tego walcze z nia zeby jej podac lekarstwa.Milenka albo zaciska buzie albo wypluwa lekarstwa.Dobrze ze juz prawie jest zdrowa (odpukac). Moze macie jakis sposob na podanie lekarstw???

reklama
No to u nas było podobnie jedna kupka normalna a 2,3 rzadsze tak sie własnie wchłaniały w pampersa, utrzymywało sie to 3 dni- przeszło, nie stosowalismy żadnej diety, Zosia bardzo dużo przy tym piła herbatki

Milenka od tygodnia tzn. jak jest chora nie chce nic jesc oprocz cyca!!!!! A do tego walcze z nia zeby jej podac lekarstwa.Milenka albo zaciska buzie albo wypluwa lekarstwa.Dobrze ze juz prawie jest zdrowa (odpukac). Moze macie jakis sposob na podanie lekarstw???
Ja podaję strzykawką od Nurofunu, trzeba ją włożyć dość głęboko z boku policzka. Sprawdza się prawie w każym przypadku, nie sprawdziła się tylko w przypadku Zinnatu, bo lek był tak gorzki, że Oli miała odrazu odruchy wymiotne i go zwracała. Ale wszyskie inne leki zostały połknięte w ten sposób podane.

Dziewczyny ratunku, co zrobić z raną u 9miesięcznego maluszka????? Plaster na dłuższą metę odpada, czym rankę można posmarować żeby jak najszybciej się zagoiło??? (więcej na zamkniętym) :-(

jesli na twarzy i zeby nie zdarła :confused:
plasterki sciagajacy zamiast szwów zeby sie nie rozeszła i nie było blizny
Joasiek ale na pogotowiu:-(

Miśka 5, Kasiad dzieki za odpowiedz. Ja tez podaje Milence lekarstwa strzykaweczka od nurofenu, ale jak tylko Milka ja widzi to tak zacisnie usta i dziasla ze nie sposob jej wlozyc. Na szczescie Milenka juz jest prawie zdrowa.

Miśka 5, Kasiad dzieki za odpowiedz. Ja tez podaje Milence lekarstwa strzykaweczka od nurofenu, ale jak tylko Milka ja widzi to tak zacisnie usta i dziasla ze nie sposob jej wlozyc. Na szczescie Milenka juz jest prawie zdrowa.
Karolina, wiem dokładnie o czym mówisz, u nas też jest zawsze z tym walka. Na szczęście do pierwszego łyka, bo potem jak wyczuje, że smak jest ok, to sama otwiera buzię. Gorzej z lekami które są niesmaczne :baffled:
Ale przypomniało mi się jeszcze, że jak dawałam Oliwce Smectę tą strzykawką i nie reagowała tak strasznie jak na Zinnat, ale też nie za bardzo jej smakowała i nie chciała otwierać buzi, to sadzałam ją w fotelki do karmienia przed kompem i zapuszczałam jej ulubiony teledysk, na którym zawsze zapomina o Bożym świecie, wtedy jej podstepem wpuszczałam lek do buzi i jakoś przełykała :tak:

reklama
Ale przypomniało mi się jeszcze, że jak dawałam Oliwce Smectę tą strzykawką i nie reagowała tak strasznie jak na Zinnat, ale też nie za bardzo jej smakowała i nie chciała otwierać buzi, to sadzałam ją w fotelki do karmienia przed kompem i zapuszczałam jej ulubiony teledysk, na którym zawsze zapomina o Bożym świecie, wtedy jej podstepem wpuszczałam lek do buzi i jakoś przełykała :tak:

Hi hi, widze ze mamy takie same sposoby. Dokladnie robie tak samo ale niestesty Milena i tak nie rozluzni ust a do tego jeszcze rekoma majda. A mimo to nie spuszcza oczu z teledysku.

Do góry