reklama
Rano zadzwoniłam do mojej pediatry, przedstawiłam sprawę i nie kazała mi przychodzić. Powiedziała, że skoro Oli nie jest osłabiona ani odwodniona, a kupek zrobiła maksymalnie 5, to narazie nie mam przychodzić do tych bakterii i wirusów, tylko:
- wprowadzić dietę: kleik ryżowy na wodzie, marchwiankę i cyc (żadnych owoców, mięsa, soków itp)
- dać 1 saszetkę Smecty dziennie
- podawać Lakcid
- wciskać jak najwięcej wody do picia.
Prawdopodobną przyczyną biegunki jest wyjałowienie organizmu po antybiotykach (2 razy po miesięcznej przerwie). Jak nie bedzie poprawy w ciągu najbliższych dni lub gorzej to wtedy mam przyjść.
Acha, i na to, co piszą na ulotkach trzeba patrzeć z prymrużeniem oka, bo na 3/4 leków są strasznie brzmiące skutki uboczne, oni muszą zanotowac każdy najdrobniejszy przypadek po spożyciu leku, a wiadomo, że w czasie badań przyjmowali je ludzie z różnymi chorobami współistniejącymi. A przy pięciu kupach dziennie nie ma mowy o zagrożeniu życia, musiałoby się z niej lać chwilę.
- wprowadzić dietę: kleik ryżowy na wodzie, marchwiankę i cyc (żadnych owoców, mięsa, soków itp)
- dać 1 saszetkę Smecty dziennie
- podawać Lakcid
- wciskać jak najwięcej wody do picia.
Prawdopodobną przyczyną biegunki jest wyjałowienie organizmu po antybiotykach (2 razy po miesięcznej przerwie). Jak nie bedzie poprawy w ciągu najbliższych dni lub gorzej to wtedy mam przyjść.
Acha, i na to, co piszą na ulotkach trzeba patrzeć z prymrużeniem oka, bo na 3/4 leków są strasznie brzmiące skutki uboczne, oni muszą zanotowac każdy najdrobniejszy przypadek po spożyciu leku, a wiadomo, że w czasie badań przyjmowali je ludzie z różnymi chorobami współistniejącymi. A przy pięciu kupach dziennie nie ma mowy o zagrożeniu życia, musiałoby się z niej lać chwilę.
Joasiek, Oli antybiotyku już nie bierze od niedzieli.Kasiad schudnąć niestety
Ja też przypuszczam, że biegunka u Oli jest spowodowana antybiotykiem. Długo jeszcze Oli musi go brać?
agusia9915
Matka wariatka
no to dobrze,ze tak a nie inaczej
duzo zdrowka dla was kochane
czyli marchwianka i woda
duzo zdrowka dla was kochane
czyli marchwianka i woda
- wprowadzić dietę: kleik ryżowy na wodzie, marchwiankę i cyc (żadnych owoców, mięsa, soków itp
to może to
HIPP ORS 200 umożliwia zwalczenie biegunki w naturalny sposób. Towarzysząca biegunce utrata płynów i składników mineralnych jest szybko uzupełniana, co pozwala rozpocząć wczesny powrót do diety stosowanej przed wystąpieniem biegunki (realimentację). Podawanie HIPP ORS 200 zapobiega odwadnianiu organizmu i problemom z krążeniem. Dzięki specjalnej kompozycji marchwi, ryżu i składników mineralnych, HIPP ORS 200, w odróżnieniu od innych płynów nawadniających, już od samego początku jego stosowania dostarcza organizmowi niezbędnych i dobrze tolerowanych składników odżywczych. Uszkodzony nabłonek jelitowy podlega dzięki temu szybkiej regeneracji.
ORS (oral rehydration solution - doustny płyn nawadniający)
Kleik marchwiowo - ryżowy
Zalecany przy biegunkach
gotowy do spożycia
gotowy do spożycia
Dietetyczny środek spożywczy dla niemowląt od 4. miesiąca i małych dzieci
Dzięki dziewczyny
Gosia, nigdy nie widziałam w żadnym sklepie tego kleiku marchwiowo - ryżowego
Jak znajdę to kupię na próbę, choć nie wiem czy Oli będzie go piła, bo soku marchwiowego Hippa nie chce pić (kiedyś lubiła, a teraz żadnych soków nie chce pić). Sama jej ugotowałam marchwiankę, ale też średnio ma na nią ochotę, już trochę lepiej idzie nam z kleikiem. Ale najlepiej to by jadła samego cyca, załapała jak to się robi i ciągle mi podnosi bluzkę. Dziś mnie rozbroiła, bo popukała mnie po piersi z taką szczęśliwą miną i powiedziała poraz pierwszy: "dydy" a właściwie to bardziej zabrzmiało to "didi"
Gosia, nigdy nie widziałam w żadnym sklepie tego kleiku marchwiowo - ryżowego
Jak znajdę to kupię na próbę, choć nie wiem czy Oli będzie go piła, bo soku marchwiowego Hippa nie chce pić (kiedyś lubiła, a teraz żadnych soków nie chce pić). Sama jej ugotowałam marchwiankę, ale też średnio ma na nią ochotę, już trochę lepiej idzie nam z kleikiem. Ale najlepiej to by jadła samego cyca, załapała jak to się robi i ciągle mi podnosi bluzkę. Dziś mnie rozbroiła, bo popukała mnie po piersi z taką szczęśliwą miną i powiedziała poraz pierwszy: "dydy" a właściwie to bardziej zabrzmiało to "didi"
reklama
Kasiad do kupienia jest tylko w aptekach i gratulacje dla Oli że nauczyła się nowego słówka
w tych aptekach :
[FONT="]85-094 Bydgoszcz[/FONT]
[FONT="]Skłodowskiej Curie 1[/FONT]
[FONT="]ALBA [/FONT]
[FONT="]tel.346 01 11[/FONT]
[FONT="]85-219 Bydgoszcz[/FONT]
[FONT="]Nakielska 49[/FONT]
[FONT="]POD BŁAWATKIEM[/FONT]
[FONT="]tel.373 38 26[/FONT]
[FONT="]85-811 Bydgoszcz[/FONT]
[FONT="]Kąkolowa 1[/FONT]
[FONT="]PRZY SZPITALU [/FONT]