reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Tosia tez po antybiotyku miała biegunke, ale tylko jeden dzień. I w sumie nic jej na to nie podałam. Samo przeszło. Ale gdyby na drugi dzień też miała, poszłabym do lekarza.

reklama
Kasiad schudnąć niestety :zawstydzona/y:
Ja też przypuszczam, że biegunka u Oli jest spowodowana antybiotykiem. Długo jeszcze Oli musi go brać?

Kurcze Kasiad, zmykaj z mala do lekarza:tak::sorry2:
Ach ja pod tym wzgledem uwielbiam mojego lekarza ze zawsze najpierw leczy czyms delikatnym a w ostatecznosci podaje antybiotyki.....najpierw homeopatia:tak::-)

Rano zadzwoniłam do mojej pediatry, przedstawiłam sprawę i nie kazała mi przychodzić. Powiedziała, że skoro Oli nie jest osłabiona ani odwodniona, a kupek zrobiła maksymalnie 5, to narazie nie mam przychodzić do tych bakterii i wirusów, tylko:
- wprowadzić dietę: kleik ryżowy na wodzie, marchwiankę i cyc (żadnych owoców, mięsa, soków itp)
- dać 1 saszetkę Smecty dziennie
- podawać Lakcid
- wciskać jak najwięcej wody do picia.
Prawdopodobną przyczyną biegunki jest wyjałowienie organizmu po antybiotykach (2 razy po miesięcznej przerwie). Jak nie bedzie poprawy w ciągu najbliższych dni lub gorzej to wtedy mam przyjść.
Acha, i na to, co piszą na ulotkach trzeba patrzeć z prymrużeniem oka, bo na 3/4 leków są strasznie brzmiące skutki uboczne, oni muszą zanotowac każdy najdrobniejszy przypadek po spożyciu leku, a wiadomo, że w czasie badań przyjmowali je ludzie z różnymi chorobami współistniejącymi. A przy pięciu kupach dziennie nie ma mowy o zagrożeniu życia, musiałoby się z niej lać chwilę.

- wprowadzić dietę: kleik ryżowy na wodzie, marchwiankę i cyc (żadnych owoców, mięsa, soków itp

to może to :confused:

HIPP ORS 200 umożliwia zwalczenie biegunki w naturalny sposób. Towarzysząca biegunce utrata płynów i składników mineralnych jest szybko uzupełniana, co pozwala rozpocząć wczesny powrót do diety stosowanej przed wystąpieniem biegunki (realimentację). Podawanie HIPP ORS 200 zapobiega odwadnianiu organizmu i problemom z krążeniem. Dzięki specjalnej kompozycji marchwi, ryżu i składników mineralnych, HIPP ORS 200, w odróżnieniu od innych płynów nawadniających, już od samego początku jego stosowania dostarcza organizmowi niezbędnych i dobrze tolerowanych składników odżywczych. Uszkodzony nabłonek jelitowy podlega dzięki temu szybkiej regeneracji.

ORS (oral rehydration solution - doustny płyn nawadniający)
apteki.gif
hipp.gif

ORS%20LOGO1.gif

Kleik marchwiowo - ryżowy

Zalecany przy biegunkach
gotowy do spożycia

Dietetyczny środek spożywczy dla niemowląt od 4. miesiąca i małych dzieci

ORS_200_-_15_CM.gif

Dzięki dziewczyny :tak:
Gosia, nigdy nie widziałam w żadnym sklepie tego kleiku marchwiowo - ryżowego :confused:
Jak znajdę to kupię na próbę, choć nie wiem czy Oli będzie go piła, bo soku marchwiowego Hippa nie chce pić (kiedyś lubiła, a teraz żadnych soków nie chce pić). Sama jej ugotowałam marchwiankę, ale też średnio ma na nią ochotę, już trochę lepiej idzie nam z kleikiem. Ale najlepiej to by jadła samego cyca, załapała jak to się robi i ciągle mi podnosi bluzkę. Dziś mnie rozbroiła, bo popukała mnie po piersi z taką szczęśliwą miną i powiedziała poraz pierwszy: "dydy" a właściwie to bardziej zabrzmiało to "didi" :-D

reklama
Kasiad do kupienia jest tylko w aptekach :tak: i gratulacje dla Oli że nauczyła się nowego słówka :-D

w tych aptekach :
[FONT=&quot]85-094 Bydgoszcz[/FONT]
[FONT=&quot]Skłodowskiej Curie 1[/FONT]
[FONT=&quot]ALBA [/FONT]
[FONT=&quot]tel.346 01 11[/FONT]

[FONT=&quot]85-219 Bydgoszcz[/FONT]
[FONT=&quot]Nakielska 49[/FONT]
[FONT=&quot]POD BŁAWATKIEM[/FONT]
[FONT=&quot]tel.373 38 26[/FONT]

[FONT=&quot]85-811 Bydgoszcz[/FONT]
[FONT=&quot]Kąkolowa 1[/FONT]
[FONT=&quot]PRZY SZPITALU [/FONT]