reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Gosia, dzięki, że zadałaś sobie tyle trudu i znalazłaś nawet apteki w moim mieście, gdzie mogę kupić ten kleik :tak: Jedna jest nawet na moim osiedlu :-)

reklama
Kasiad żaden trud weszłam tylko na stronkę hippa i przejrzałam gdzie można dostać ;-)można tam tez przeczytac ile dać przy określonej masie i wadze dziecka :tak:

ja jeszcze tego nie stosowałam ale czytam i dużo dzieci ma biegunki :szok: więc jak co może sie przyda komuś i może tez pomoże :tak:

Oli cały czas robi rzadkie i śluzowate kupy, nie jest ich dużo, 3-4 dziennie, ale nic lepiej chyba nie jest. Smecta niewiele pomaga. Czasem jakaś kupka jest ładniejsza, a potem następna znowu brzydsza. Je tylko kleik ryżowy na wodzie, marchwiankę i rozgotowany ryż z kisielem ugotowanym na utartym jabłku i ciągnie cyca. No ale chyba nie może tak stale jeść. Wydaje mi się, że schudła, nogi ma cały czas grube, ale brzuch jej się zapadł. Dziś po południu po imprezie lub jutro rano przejdziemy się chyba do lekarza :-(

Jak już wyszły zęby ten milimetr ponad dziąsło, to jeszcze mają prawo być rzadkie stolce? Ni jak długo mogą się utrzymywać?

Jak już wyszły zęby ten milimetr ponad dziąsło, to jeszcze mają prawo być rzadkie stolce? Ni jak długo mogą się utrzymywać?
u nas najwieksze akcje zebowe
sa własnie wtedy jak jest kreska biała(wyszły)
wtedy dopiero jest sajgon
maruda , kupy i temperatura sa norma
ale własnie jak wyjada

ja sie zastanawiam bardziej nad tym sluzem w kupie??? co on oznacza?

Ja tez borykam się z rzadkimi kupkami Kuby.Dziwne jest,że rano jest normalna,a juz popołudniu rozlużniona.Czasem wręcz wodnista.Odstawiłam wszystkie podejrzane produkty,tak poradziła pediatra,stosujemy dietę podobna jak u Oliwki Kasiad,i ....dalej to samo.Pozostaje gluten,albo juz nie wiem co,bo ostatnio nawet gluten ograniczyłam.Chyba wymoę na pediatrze jakieś dodatkowe badania kału.

reklama
Ja tez borykam się z rzadkimi kupkami Kuby.Dziwne jest,że rano jest normalna,a juz popołudniu rozlużniona.Czasem wręcz wodnista.Odstawiłam wszystkie podejrzane produkty,tak poradziła pediatra,stosujemy dietę podobna jak u Oliwki Kasiad,i ....dalej to samo.Pozostaje gluten,albo juz nie wiem co,bo ostatnio nawet gluten ograniczyłam.Chyba wymoę na pediatrze jakieś dodatkowe badania kału.
U nas też tak było, tzn rano kupa twardsza. Ja to sobie tłumaczę tym, że jak nad ranem zrobi, to zanim się obudzimy obie to już płyn zdąży w pampersa się wchłonąć.
Rozalka, nie wiem, czy doczytałaś na wątku o pediatrze, ale lekarka kazała mi zrezygnować z kleików i samej marchwianki, Oli ma jeść sinlac na śniadanie i kolacje, na obiad rosołek ugotowany tylko na marchwi ale z mięsem no i wywarem, raz dziennie SUROWE tarte jabłko (bo pektyny dobrze działają na jelita) i Nofuroksazyt zapisany na receptę. I jest naprawdę poprawa, śluzu w kupie już nie ma, kupki dużo gęstsze, 2-3 dziennie. Oczywiście cyca też ma ciągnąć.

Do góry