reklama
u nas tak samoLenka śpi na płaskiej poduszce i ma kołderkę (ale i tak się odkopuje zaraz jak ją przykryje ) u nas już grzeją więc ta kołderka jest zbędna
Patch
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Joasiek, Ty to normalnie FRYZJERKĄ jesteś!! Super Milenka ma tą fryzurkę!! Ślicznie wygląda!! I niezwykle się cieszę, że jest w porządku z naczyniakiem!! Nadal trzymam kciuki, żeby znikał!!
A co do tego jak śpi Staś, to na poduszce i pod kołderką, jakoś minął mu etap rozkopywania się, śpi teraz spokojnie. Moja mama kupiła Mu śpiworek, ale nie wiem czy chciałby w nim spać, na razie nie próbujemy, bo pewnie by mu za ciepło było....
A co do tego jak śpi Staś, to na poduszce i pod kołderką, jakoś minął mu etap rozkopywania się, śpi teraz spokojnie. Moja mama kupiła Mu śpiworek, ale nie wiem czy chciałby w nim spać, na razie nie próbujemy, bo pewnie by mu za ciepło było....
U nas zakup spiworka okazal sie wyrzuceniem pieniedzy w bloto. Martynka nie ma w tym specjalnie swobody ruchu i co za tym idze zaplatuje sie w nocy i budzi z placzem. a normalnie to spi bez poduszki (bo zwykle na brzuchu) i pod cienkim lub grubszym polarkowym kocykiem (zalezy od temperatury odczuwalnej).
A jesli chodzi o grote solna to przeciez nie trzeba tam wysiedziec calej godziny. a jak komus bedzie przeszkadzac brykajacy maluch to niech nie przychodzi. zadnego zakazu wprowadzania halasujacych dzieci nie ma i kazdy ma prawo z tego korzystac jesli placi
a na basen wcale nie chodzimy na "kurs nauki plywania". U nas na nowej gdyni jest specjalny basenik dla niemowlakow, osobny dla przedszkolakow i osobny dla doroslych.wszystkie z woda ozonowana. wiec mozna samemu z baczkiem chodzic. i raczej chlapiemy sie niz uczymy profesjonalnie plywac. dla mnie na to za wczesnie chyba... bierzemy takiego sponboba ze soba i ciagniemy mala jak w motorowce. plus pare plywajacych zabawek i ubaw po pachy
A jesli chodzi o grote solna to przeciez nie trzeba tam wysiedziec calej godziny. a jak komus bedzie przeszkadzac brykajacy maluch to niech nie przychodzi. zadnego zakazu wprowadzania halasujacych dzieci nie ma i kazdy ma prawo z tego korzystac jesli placi
a na basen wcale nie chodzimy na "kurs nauki plywania". U nas na nowej gdyni jest specjalny basenik dla niemowlakow, osobny dla przedszkolakow i osobny dla doroslych.wszystkie z woda ozonowana. wiec mozna samemu z baczkiem chodzic. i raczej chlapiemy sie niz uczymy profesjonalnie plywac. dla mnie na to za wczesnie chyba... bierzemy takiego sponboba ze soba i ciagniemy mala jak w motorowce. plus pare plywajacych zabawek i ubaw po pachy
Dziesiaj stalo sie cos czego mialam nadzieje unikne:-zawstydzona/y:
Julcia spadla rano z naszego lozka, chuk niesamowity, ale plakala chyba bardziej ze strachu.....spadla spiac:-zawstydzona/y:...buuuu.....to bylo straszne
Julcia spadla rano z naszego lozka, chuk niesamowity, ale plakala chyba bardziej ze strachu.....spadla spiac:-zawstydzona/y:...buuuu.....to bylo straszne
Oj te nasze małe bobasy, nie można już sie nawet obrócić cały czas coś majsrują.
Nuśka obserwuj Juleczkę (to już nie pierwszy taki upadek u naszych maluchów - Lenka też miałą taką przygodę) choć tak jak piszesz Juleczka brdziej płakała ze strachu niż z bólu.
Powodzenia, będzie dobrze :-)
Nuśka obserwuj Juleczkę (to już nie pierwszy taki upadek u naszych maluchów - Lenka też miałą taką przygodę) choć tak jak piszesz Juleczka brdziej płakała ze strachu niż z bólu.
Powodzenia, będzie dobrze :-)
reklama
Mateczka_Poleczka
Mamy lutowe'07
U mnie od tygodnia katar u malej(nie liczac ze caluska rodzina choruje)juz dwa razy bylam u lekarza zeby ja osluchal poniewaz jestem przewrazliwiona po starszej corce-u niej trzy razy konczylo sie to zapaleniem pluc. Na szczescie Kornelcia wszystko ma czyste tylko pierwszej nocy goraczka 39 i koniec-ale ten katarnie chce przez niego ciagnac cyca(robi to tylko w nocy przez sen)a z butli tez cienko idzie i jeszcze musze ja usypiac chodzac a ona w pozycji pion. przytula sie do mnie Wszystko stoi jej gdzies miedzy gardlem a noskiem i zadne oczyszczanie nie pomaga-do tego kaszle bo wszysko jej tam splywa-jakby tego bylo maaaaaaaloida nastepne zeby i przy tych jakos strasznie niespokojna jest i budzi sie z placzem a wczoraj dojrzalam przy odbycie krostki i zaczerwienienie-nie wiem czy to tylko podraznienie czy cos powazniejszego.dziewczynki czy od kataru moze byc zielona kupka?Kornelcia od dwoch dni miala problem ze zrobieniem i strasznie przy tym jeczala a jak juz poszlo to byla jak plastelina i koloru zgnilej trawy.Lece bo teraz mi kapie z nosa na klawiature