reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
a tu wielkimi krokami zbliza sie kryzyz 8 mieisca gdzie bez mamy ani rusz:dry::sorry:

:baffled::baffled::baffled:
Jak naprawdę będzie źle, to trudno... najwyżej dam sobie spokój z pracą na cały etat w pracowni i pewnie przejdę na pracę w domu, wiem że szefowie mnie zrozumieją (oboje mają dwójkę dzieci i sa bardzo prorodzinni) i będę miała taką możliwość.... nie chcę teraz nawet myśleć o tym, że Milenka znowu miałaby tak płakać jak przez pierwsze miesiące swojego życia, nie pozwolę na to :no:

No i wszystko jasne :-) Ja i Joasiek zaczynamy pracę 3 wrzesnia i już od tego czasu nasze dziewczynki bedą w babciami więc jak przyjdzie 8 miesiąc to już bedą przyzwyczajone do tego że mamusie chodzą do pracy :-):-D. O i tak własnie bedzie :tak::tak: a nie jakiś kryzys :-)

ja własnie to chciałam napisac ale nie mogłam ubrac tego w słowa
WY zaczynacie pracę 3 wrzesnia i już od tego czasu WASZE dziewczynki bedą z babciami więc jak przyjdzie 8 miesiąc to już bedą przyzwyczajone do tego że mamusie chodzą do pracy :-):-D.:tak:
bron boze nie chciałam nikogo bardziej zmartwic :zawstydzona/y:

Przykro sie czyta ze musicie zostawic swoje bable w domku:-(
Chociaz ja po malutku tez sie na to nastawiam psychicznie, wczoraj mielismy rozmowe z mezem i on twierdzi ze do stycznia i ani dnia dluzej bede siedziec w domku z Julcia......GLUPOL nie wie co mowi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak siedze i sie zastanawiam z kim ja niby mam zostawic.....??? z tesciowa nie ma mowy , amoja mama tak ma dosc na glowie dzieci mojej siostry do poludnia, po poludniu praca i niby mam jej jescze moja core podrzucic.....to byloby nie fer...a o zlobku nie mam mowy......ach tym facetom tak modrze mowic...
a jescze niedawno sie cieszylam ze do jej 2 latek bede w domku:sick::sick:

Jak zawsze o kase......mieszkamy caly czas na wynajetym mieszkaniu i niestety nie damy rady nic uzbierac jak nie bede pracowac:no: chcielismy mieszkanie w TBS-ach, bo na inne nas nie stac ale i tam jest kasa potrzebna:sorry2:
ach szkoda gadac:-(

No tak, własne mieszkanie to bardzo ważna rzecz. Rozumiem Nuśka Twojego męża i rozumiem Ciebie. Jeśli nie uda Ci się dłużej posiedzieć z małą, to i tak pierwszy rok będzie z Tobą, a więc taki najważniejszy okres jeśli chodzi o emocjonalny rozwój dziecka. No ideałem było by siedzenie do 2-3 lat, ale nieraz nie można. Zresztą jakbyś miała zostać w domu wbrew woli męża i wynikałyby z tego same kłótnie to ten rozwój emocjonalny dziecka byłby i tak zaburzony.

reklama
Wiem Kasiu wiem.....:sick: na pewno bym nie siedziala w domu nie dogadajac sie z nim wczesniej.....mam tylko nadzieje ze jakos damy rade przez to pol roku, ze bedzie nie najgorzej i sam stwierdzi ze jednak lepiej bedzie posiedziec z Julcia jescze troszke w domku:sorry2::happy2:a na te TBS-y tak trzeba czekac jakis czas:crazy: moze sie dogadamy jakos....musze byc milutka dla niego:-p;-);-):rofl2:

Do góry