reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Irtasia-raczej sa-to szwedzki wyrób ale wejdz na strone producenta-www.nasalprodukter.se - wyglada na to , ze zdobyli niemiecki rynek ;-)

A ja jutro musze isc z moja mala do lekarza od tygodnia podaje jej krople do oczu a tu jeszcze gorzej sie robi , musze jej powiedziec zeby przepisala mi krople te co ostatnio miala tamte przynajmniej pomagaly :wściekła/y:
A do tego taka okropna pogoda pada i pada :wściekła/y: i do tego syn chory na zapalenie oskszeli:baffled:

Irtasia, buziaki dla Twojej Jennifer z okazji ukończenia 1 miesiąca.
Moja mała też się dziś obudziła z zaropiałym lewym oczkiem, aż miała powiekę sklejoną. Przemywam narazie solą fizjologiczną, a dziś przyjdzie położna to oceni czy cos jeszcze na to oczko potrzeba.

A dziś w ogóle jest bardzo grzeczniutka, leży i wpatruje się w karuzelkę jakby wiedziała, że już ma miesiąc, a wiek do czegoś zobowiązuje :-D

Kasiad piers przestała boleć, masowałam masowałam i na szczescie się rozeszło, a gorączka to chyba przez to przeziębienie, bo zaczyna mnie kaszlec a juz nie wspomnę o katarku

Była dzisiaj dopiero u mnie położna :confused: (dzis Zosia ma 2 tygodnie) z małą wszytsko wporządku, pępuszek odpadl dopiero dziś a raczej został wyciągnięty- bo źle troche go smarowałam spirytusem :-( ale nikt mi nie pokzał, a przez nową sekretarke położna dlatego dopiero dzisiaj przyszła :wściekła/y: bo nikt jej wczesniej nie zgłosił musiałam sie upomnieć ( a podobno to szpital zgłasza, przynajmiej tak jest u nas )

dziewczyny, po czestym uzytkowaniu Fridy (co godzine od wczoraj rano) moge ja polecic w 100%. tylko trzeba bardzo mocno zasysac, bo jak lekko zasysalam to tylko mala draznilam i nic nie wylatywalo. i najlepiej minute przed odciaganiem zakroplic do nosa po 1 kropli soli fizjologicznej i odczekac chwile. wtedy wydzielina sie rozrzedzi i latwo pojdzie :tak: a tak wogole to mam nadzieje ze wam sie nie przyda bo dzieciaczki beda zdrowe jak rybki:tak:

wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia miesiaca dla Oliwki i Jenni!!

mala przez ten katar wogole nie moze ssac piersi :-( wiec pije moje mleczko z butli. brakuje mi bardzo tego bezposredniego kontaktu i tule ja strasznie mocno i caluje przy tym karmieniu butelka. zeby czula ze mama jest blisko:tak:

Dobrze sobie radzisz Lill Kate katarek na pewno juz niedługo przejdzie :) ja sie tylko boje zebym małej nie zaraziła bo mam straszny katar :/

reklama
Karolina77 dziekuję, zrobiłam tak jak mówiłaś i dzisiaj już mi krew nie leci i maluch je z obydwu ufffff

gratulacje i najlepsze życzenia dla nazych miesięcznych panienek :-)

Lil kate zdrówka dla małej!

Do góry