reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Kasiad moja mala tez czasem zaplacze ale raczej to jest chwilowe "wydarcie cie" bo zaraz przestaje i kupka juz wychodzi a pozniej juz jest dobrze:tak:

reklama
kochane dziewczyny, po jakim czasie mozna zaobserwowac czy np.odstawienie albo dodanie jaskiegos produktu ma wpływ na pokarm i malenstwo?? odstawiłam herbatke hippa (nie pilam wczoraj i dzis) i zastanawiam sie czy juz moge obserwowac reakcje malego!!

Mysia, mnie polozna powiedziala w szpitalu ze reakcja dziecka na pokarm matki jest od razu po pierwszym karmieniu ktore odbywa sie po zjedzeniu danego produktu przez matke. i to sie u mnie sprawdza :tak:

A moja malutka jest chora:-( miala mala sapke w piatek wiec zawolalam lekarza i zaleciala standard czyli sterimar (ktory i tak uzywalam :dry: ) cebion i wit. d3. a dzis mala obudzila nas duszac sie i wymiotujac flegma :szok: jestesmy od dzisaj z malutka sami z mezem wiec w lekka panike wpadlismy. zadzwonilismy do lekarza a maz popedzil do apteki po Fride bo wczesniej mi to do glowy nie przyszlo. i sie okazalo ze to powazna infekcja nosa i ze jakbysmy dzis nie zadzwonili po lekarke to moglo sie nawet szpitalem i zapaleniem pluc i ucha skonczyc :szok: na szczescie mala nie goraczkuje i po kroplach robionych na recepte (niestety z antybiotykiem:-( ) jest lepiej. a Frida to cudo techniki. rewelacja i w zyciu nie bawilabym sie jakas gruszka:tak: mam nadzieje ze szybko jej przejdzie i w koncu wyjdziemy na spacerek.

duzo zdrowka wam zycze dziewczyny!!

Wisnia, na jakims watku czytalam o prawie identycznym przypadku jak Twoj (dziecko pije z popekanej i krwawiacej brodawki a pozniej wymiotuje mlekiem z krwia). Tamtej dziewczynie lekarz polecil aby karmila tylko ze zdrowej piersi, bo uklad pokarmowy niemowlaka nie potrafi trawic krwi (ktora czesc dziecko spija z popekanych brodawek) i wtedy dzidzia wymiotuje te krew. tak wiec mozliwe ze u Ciebie jest tez to samo.

Kasiad-gratulacje dla Oliwki :-) :-) :tak:

Ale macie fajnie- ja niestety w coraz większych nerwach- totalny brak jakichkolwiek oznak porodu...

reklama
Do góry