reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
U nas była na samym początku jak tylko wybraliśmy przychodnię i panią pediatrę.
Jednego dnia wpadła pani położna a za kilka dni pielęgniarka środowiskowa. nie wiem czy jeszcze nas odwiedzą???

Ja tez mam czopki Eferalgan na paracetamolu ,tak przypadkiem.Wczoraj niestety musialam ich uzyc.

Martyna przestala jesc w dzien. cudem wmuszam w nia 30 ml mleka lub troche zupki.tylko wode pije. za t w nocy budzi sie 3 razy na jedzenie. oszalec mozna. a w dzien to chyba przez zeb nie chce bo jak wladam jej cos do buzi to zaczyna plakac ( a przeciez ona wcale nie plakala do tej pory). dziaselka smaruje jej dentoxinem i czasem daje czopek. czy moge cos jeszcze zrobic?? i jak zmusic ja do jedzenia??

weronika wlasnie zaczyna bardzo duzo jesc
a najchetniej to by zupki z cielecinka jadla:tak:
ta pozatym to kaszki na 120 ml mleka 2 razy
sloiczek deserku i butle mleka 2 po 150

A ja nie kupowałam jeszcze z cielęciną z powodu nietolerancji białka krowiego.

Lil kate, może to faktycznie z powodu zębów. Jeśli tak to jest to sprawa przejściowa i wszystko wróci do normy.

A Lenka je napewno mniej niż w schematach bo tam piszą, że dziecko po 5 miesiącu powinno średnio 4 x 180 ml mleko + deser + zupka lub obiadek.

Lenka ma swój schemat:
8-9 rano - cycuś i po jakiś 40 minutach 120 ml kaszki ryżowej z malinkami
ok. 13 - cycuś i za jakis czas deserek
ok. 15 - 60 ml kleiku ryżowego
ok. 17 - zupka
ok. 21 - cycuś i 100 ml mleczka
ok. 3 w nocy - cycuś

no oczywiście czasami coś wypadnie ale to jest max. jaki udalo nam się zjeść w ciągu dnia (najczęściej wypada kleik)
Ogólnie to z Lenki jest taki mały głód :-D:-);-)

reklama
Tak dokarmiam, bo inaczej nie dałabym rady. Lenka nie przybrała w 3 miesiącu odpowiednio na wadze i zgodnie z zaleceniami zaczęłąm dokarmiać.

Do góry