reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
mam pytanie do mam cycusiowych- jak czesto karmicie swoje Skarbki? na dobe? jak dlugie sa przerwy?sa one takie jak wczesniej czy dlutsze, czy krotsze?

Susu, ja przez dzień karmię rzadziej niż kiedyś- co 2,5-3h. Ale noce to nadal masakra!!!!! Ja nie wiem, czemu ten mój Stach taki nienażarty...:-D:wściekła/y::wściekła/y:

Ja karmię co 3-4 godziny, ale zdarzają się czasem i krótsze przerwy. W nocy też jest teraz spokój - jak się naje i zasypia ok 22-23 to pobudkę mamy zazwyczaj o 5.30. Ale zdarzają się też gorsze noce z 2 pobudkami.
Przerwy zdecydowanie się wydłużyły.

mam pytanie do mam cycusiowych- jak czesto karmicie swoje Skarbki? na dobe? jak dlugie sa przerwy?sa one takie jak wczesniej czy dlutsze, czy krotsze?
U nas najdłuższa przerwa od 19.00-ok.24.00-5h
a potem 4.00-4h
w ciągu dnia co ok. 3h
Choć zdarza się,że nawet częściej w ciągu dnia,zwłaszcza po południu.
Przerwy są dłuższe niż wcześniej.:tak:

Boziu to tylko u mnie tak czesto- w dzien co 2 godziny, w nocy kiedys bylo raz, gora 2 razy, teraz 3 razy.....problem w tam ze Laila je krotko i malo raczej wiec szybko robi sie glodna, ale nijaknie moge jej dluzej przy pieris utrzymac zeby jadla dluzej a rzadziej....

co robic? powinnam przejsc na sztuczniaka?

co robic? powinnam przejsc na sztuczniaka?
Coś Ty Susu, nie przechodź! Karmienie piersią jest na żądanie i mała ma prawo tak często jeść. Musisz jakoś wytrzymać. Szkoda rezygnować z piersi z takiego powodu. Niedługo bedę dochodziły niecycusiowe posiłki i przerwy będą się wydłużać.

KASIAD oczywiscie tez we mnie jest ta chec dalszego karmienia piersia, i w sumie to mi te krotkie przerwy nie przeszkadzaja, tylko zeby moj Skarb wiecej przybywal bo jak nie to prawdziwe syzyfowe prace sa....ale moze wlasnie teraz rosnie skoro i w nocy wiecej je, mam nadzieje....

od ponad tygodnia daje warzywka, na razie jakies 1/3 sloiczka 190g, za 3 tygodnie mam zaczac z owocami a za 2 miesiace z kaszkami- to zalecenia poloznej..zobaczymy jak to w praniu wyjdzie....bo lekarz powiedzial: wprowadzac kaszke wieczorem juz teraz, ale polozna mowi ze to nie takei hop siup od razu i obiadek i kaszka...... :confused::confused::confused:

reklama
Kasiad fajnie, że dałaś link do nowych zaleceń żywienia niemowląt, bo jakoś nie mogłam go znaleźć;-) Dziękuje:tak:
Susu u nas w trakcie dnia też jest jeszcze często - co 2.5h max:-p Ale to dlatego, że Victor potrafi zjeść jedynie 40g jakiejś zupki albo deserku:dry: Czasem jak się napcha to tylko się napije przez chwilkę co jakieś 2-3h i tak potrafi od 12 do 17:shocked2: Kasiad ma rację nie rezygnuj z karmienia piersią:tak: Czasem bywa, że nie jest tak dobrze jak byśmy chciały, ale potem można być z siebie dumną, że się dało radę:tak:;-)

Do góry