reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

My podobnie jak Tycia mamy problemy z chlustającym ulewaniem, więc ja zawsze odbekuję Tosię. Chyba że w nocy uśnie przy jedzeniu to wtedy nie ma szans i kładę ją w łóżeczku bez odbicia.
Rozalka, to biedny faktycznie Kubuś. A na dole już macie dwa ząbki???

reklama
W dzień to go noszę żeby mu się odbiło albo sadzam go sobie na kolana i klepię w plecki,ale to już chyba z przyzwyczajenia:-):tak:

Ja teraz juz specjalnej uwagi nie przykładam do tego odbekiwania, w dzień samo się odbija jak ją trzymam na kolanach czy noszę, a w nocy je na leżąco od połowy nocy i śpi z nami, więc w ogóle nie myślę o tym, ze miałoby się jej odbic, bo sama zwykle zasypiam:tak:

Ja w dzien daje mala do odbekniecia (tylko ,ze niezawsze jej sie odbije) a w nocy po jedzonki spi smacznie bez odbijania:tak:

Rozalka, to biedny faktycznie Kubuś. A na dole już macie dwa ząbki???
Mamy,mamy, i to całkiem spore.Już widać jak się śmieje.Jak zrobię fotkę,to wkleję.

A dziś od rana znów marudzenie i nerwy.Piącha w buzi i wrzask.Niech te górne zęby już wyjdę,bo chyba zwariuję z tą moją małą marudą.

Zauwazylam,ze mojemu po odbiciu mniej sie ulewa na lezaco.jak go poloze do fotelika lub lezaczek,to wtedy chyba polkniete powietrze idzie mudo gory i co chwilke ulewa.
Troche to dziwne,ale jak lezy plasko,to nieraz mu sie wcale nie uleje przez dluzszy czas...:happy2:

Ja wogóle nie widzę reguły w tym ulewaniu :crazy: Po kolacji nie odbekuję tylko kładę od razu spać i najczęściej nie ulewa. A często w dzień jak noszę dość długo po jedzeniu, nawet jak odbeknie, to zdarza się że 1,5 godziny później ulewa. Przestałam już tak zwracać uwagę na to odbekiwanie.

dziewczyny ktorych dzieci duzo ulewaja!!!!
czy probujecie przerwac karmienie i do odbica i znow
poprostu na dwa razy

reklama
Do góry