reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Rozalka, gratuluje Kubusiowi pierwszego ząbka!!!

Podobno jak pojawią się ząbki to należy zrezygnować ze smoka, ale w praktyce mało kto rezygnuje. Ja nie będę miała problemu, bo Oliwka nie używa smoczka.
Na pierwsze ząbki kupuje się specjalną szczoteczkę, całą gumową i przyzwyczaja się malucha do codziennej pielęgnacji. No i ostrożnie ze słodkimi herbatkami.
Co do słabszych zębów to rzeczywiście słyszałam, że jak szybko wyjdą, to mogą być słabsze, ale jak jest w praktyce, to może niech się wypowiedzą mamy, których starsze dzieci miały szybko zęby. Moim dzieciom ząbki wychodziły dopiero po 6 miesiącu.

Dzięki dziewczyny,nadal jestem w szoku ,że to już.No cóż,postaramy się unikać słodkich herbatek i soczków(na razie i tak dawalam wodę do picia)

Co do ząbków to nie ma różnicy kiedy wyjdą :tak: trzeba o nie dbać i tyle. Mojej cioci synek urodził się z ząbkiem i szybko mu wyszły i nie ma teraz żadnych problemów ;-)

Dziewczyny, ile dajecie kropli Vigantolu Swoim maluchom? - pytam mamy karmiące piersią. Mi cały czas pediatra każe podawać 1 kroplę. To nie za mało :confused:

reklama
Do góry