reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Hehe nawet nie wiecie jakie moje dziecko jest sprytne:laugh2: wybieralam sie dzisiaj z siostra i z mezem na zakupy....Julke zawiezlismy do mojej mamci....nakarmilam mala, zostawilam herbatke, deserek, moje mleczko odciagniete...i pojechalismy....po 2 godz. dzwonie do domu jak Julka <co 2 godz.musze ja karmic> moja mama na to ze troszke placze ale nie jest zle.....ok mowie....dzwoni za jakis czas ze mamy wracac bo ona nie chce anie deserku ani herbatki ani mleczka:no::szok:....za 10 min dzwoni znowu ze usnela:-Dw sumie wrocilam po ok 4 godz. a ta malpka nic nie zjadla:eek: Ale nawet byla znosna mamcia mowila.....jak mnie zobaczyla to byl taki usmiech na papie ze szok:-)Dorwala cyca i myslalam ze go nie pusci:-p

Mowia ze dziecko samo sie nie zaglodzi:dry:moje chyba jednak by sie zaglodzilo:szok::laugh2:

reklama
Ja mam dawac 2 kropelki,bo ciemie jest spore(tak jak u pozostalych pociech było):tak:.
Co do zabkow,to tak jak napisala Gosia-trzeba po prostu o nie dbac.Jak juz dzieciatko jest starsze,to rodzice powinni pilnowac jego wizyt u dentysty i tyle.Mojemu synkowi zab wyszedl przed 4 miesiacem i nie miało to wplywu na to jakie sa teraz:tak:.

No właśnie co do tego vigantolu słyszałam że do 1 roku się daje :baffled: i szczerze mówiąc to tez nie wiem jak to jest niby do 5 miesiąca są 2 krople a po 5 daje się 1 i że jeśli się karmi mlekiem modyfikowanym też jest inaczej :baffled: muszę wlecieć obok do przychodni w poniedziałek i się zapytam :-p

U mnie podawanie pediatra warunkuje od wielkosci ciemia(nie wiem czy sie odmienia i jak:-p).Kondziorek ma dosc duza te "dziurke",wiec dostaje po 2 krople:tak:

mi kazał dawac od 1-2 wzaleznosci od pogody
jak bardzo pochmurno to 2 jak normalnie to 1
a w taka pogode jaka jest teraz nic:tak:

reklama
niektóre dzieci maja duze ciemiaczko które nie zarasta i dlatego dostaja wiecej :tak:
mojej kolezanki syn mial 6 kropli dziennie

Do góry