reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

:-D Mojej siostry synek jak miał 3 i pół miesiąca ważył 8100g a teraz ma 3 latka i jest szczuplutki :tak: jak tylko zaczął chodzi to zrobił się szczuplejszy;-)

reklama
Agusia, ja nie myślałam odstawiać Oliwki od cyca, tylko np troszkę skrócic karmienie. Ale faktycznie przypomniało mi się, że siostra męża karmiła piersią i synuś był 3 razy taki jak Oliwka (prawdę mówiąc wyglądał jakby był chorobliwie otyły :szok:), no i dziś w wieku 8 lat wygląda całkiem normalnie.

moj syn był na cycu do 3 miechów wazył wtedy 7500 kg potem mleko modyfikowane i jak miał 6 miesiecy wazył 10 kg
teraz ma nadwage 10 kg i dostał diete a jak nic nie pomoze to czeka nas endokrynolog we wrzesniu
wazy 32 kg a ma wzrostu 128 cm i ma tylko 6 lat
taka jego uroda ma zła przemiane mateii i nic nie poradzimy

Ja tez jeszcze tu siedze, chociaz juz mnie plecy bolą- ale nałóg to nałóg:-)
Tosia juz wczoraj spała w samym body z krótkim rękawkiem. duchota jest straszna. Trochę jej tylko nóżki przykryłam, ale jak ostatnio zaglądałam do niej to się odkopała:confused:
Na spacerku dzisiaj byłyśmy- po raz pierwszy na nim nie spała.:szok: I nawet sobie spokojnie leżała i oglądała wszystko dookoła.
Już ledwo sie mieścimy w gondoli:-(

Chętnie bym juz przerzuciła ją do spacerówki, ale czkeam az mi szynę dorobią do podjazdu do klatki, bo nie mam zamiaru całego wózka z Tosią dźwigać- nawet jakbym chciała to nie dam rady.
Kasiad, moja Tosia chyba ma wieksze pulpety:-)Zresztą zobacz sama:

A z apatytem też u nas kiepsko w te upały. Najgorsze jest to że to dopiero początek. lato dopiero przed nami:-(

agusia nie strasz :szok: Ja się jutro wybieram na działkę i zostaję tam z małą do niedzieli wieczór... pewnie będzie problem ze spaniem w nowym miejscu, a jak będą TAKIE upały to już widzę że będzie bardzo ciężko :baffled:

A jeszcze odnośnie nadwagi.. Oliwier (syn Jacka z pierwszego małżeństwa) w wieku 7-8 lat ważył 40kg i wyglądał jak pączek w maśle :-p A teraz chodzi na treningi piłki nożnej, wytrzelił w górę i cała nadwaga zniknęła, wygląda teraz już zupełnie normalnie. Postaraj się żeby mały miał więcej ruchu, to może spali zbędny tłuszczyk.

Martula, Tosia też niczego sobie, faktycznie :tak: Nie wiem, czy zdążą Ci założyć tę szynę, bo Tosia za chwilę zacznie Ci się męczyć w tej gondoli, tak jej będzie ciasno. A z tego co pamietam to już trochę czekasz na tę szynę :baffled:
Oliwka na spacerach już dawno mi nie śpi, dziś byłyśmy 2 godziny i ani na momencik nie zasnęła. Cały czas gadoliła lub bawiła się zabawkami przyczepionymi na gumce do wózka.

Jeśli chodzi o apetyt to ja bym tam chciała, żeby Oliwce w czasie tych upałów trochę przystopował :laugh2:

No dokładnie- czekam już 2 m-ce:wściekła/y:
Wszędzie wszystkich trzeba poganiac niestety...
Bo sami się nie spieszą.
Rany!!!Trzeba będzie gdzieś uciec za miasto w taki upał...
Na szczęście Tosia pije wodę mineralną jak jej daję.

reklama
Do góry