reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

z dziećmi to naprawdę jest różnie. Ja w dzieciństwie to byłam taka chuda, że jak mama ze mną szła do lekarza, to się bała że po opiekę społeczną zadzwonią i mnie zabiorą, dlatego brała z nami jeszcze moją siostrę o 6 lat młodszą, która była pulpecikiem, żeby wszyscy widzieli, że taka moja uroda, a nie że mnie głodzą:-)

reklama
Wiktoria przez ten upał cała jest w potówkach:sick:. Szczególnie dużo krostek wyskoczyło jej na główce. Nie wiem czy to przejdzie samo czy czymś smarować? Co robiłyscie gdy wasze miały potówki?

miska5 jak moja mala miala potowki to normalnie ja kapie i ubieram ja cienko w ciuszki bawelniane:tak:

zamiast tego batystu wolalabym juz zwykla bawelniana czapeczke,chocby bez dziurek...Mam wrazenie,ze batystowe rzeczy przyklejaja sie do spoconego ciala i slabo przyjmuja wilgoc...:confused:.Ja Konrada trzymam bez czapeczki w takie upały.

Właściwie to nie wiem czy to batyst, wyglada jak cieńka chusteczka, wyszywana coś na wzór richelieu:confused:Bałam się jej nc nie nakładać, dzisiaj nigdzie z nią nie wychodzę.

Moja mała była wczoraj bez czapeczki i cała spocona na główce może też dlatego że ma trochę włosków :dry: a dziś opaskę jej założyłam sukienkę na długi rękawek i cieniuśkie rajstopki a moja mama "to takie dla dzieci też robią" ;-) a co do tych batystowych czapeczek właśnie wczoraj chciałam kupić i stwierdziłam że może się w niej pocić i kupiłam bawełnianą opaskę :tak:

Wcześniej wychodziły jej potówki i lekarka nic mi na nie nie dała :no: same zeszły ale kazała lżej małą ubierać:tak: bo mówi że gdzieś jej za ciepło i ja przegrzewam albo w domu albo na spacerze :cool2:

Taka opaska,to chyba najlepsze rozwiazanie.Mam faceta i nie bede go jednak tak stroic,mogłby sie na mnie obrazic za pare lat...:-)
A co do batystu,to moja mama i babcia uwazaja,ze to swietny material dla dziecka.Po wyprobowaniu na najstarszym synku,stwierdzam,ze mi nie odpowiada:confused:.

Gosia, lekarka miała rację, za ciepło małą ubierasz :tak: na dziesiejszą pogodę Oliwka była ubrana w bluzeczkę bez rękawka i krótkie spodenki, na nogach miała tylko skarpetki, a na głowie opaska. Długiego rękawa bym nie ubrała :no:
Nie wiem co stosuje się na potówki, Oliwka nie miała nigdy potówek, ale chyba o ile pamiętam muszą same zniknąć.

reklama
Tycia, ale by było gdybyśmy naszych chłopców w opaski poubierały!! Ja kupiłam Stasiowi taką cieniutką czapeczkę z daszkiem- daszek też bawełniany, a ta czapeczka to bardzoej jak opaska, bo po dwóch stronach ma takie dziury... ale fajnie to wygląda, jest przewiewne i bardziej męskie niż sama opaska;-)

Do góry