reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

My mamy Melanie, w srodku wyscielane skorka-kosztowaly kolo 100, a takie do wyciorania to mamy nexty-Jas jezdzi bardzo duzo na motorku i sciera niemilosiernie przody butow-tak wiec musi miec kilka par.
Jak tak obserwuje wegierskie dzieci to tu wiekszosc ma buty made in china-ale te taniutkie, w sklepach nie ma sandalkow z wyzszej polki-superfitow o nigdy tu nie widzialam-jedyne lepsze to te melanie i deichmanna elefanten-tu nawet ecco ma linie tylko dla doroslych.
Ahh Kasik-zapomnialam Ci powiedziec ze wegierska kuzynka Jaska do 3 roku zycia chodzila na palcach-i jak jej mama poszla z nia do specjalisty to powiedzial ze ona z tego wyrosnie i nie ma sie co przejmowac ( SIC!) tu w ogole maja jakies inne spojrzenie na zdrowie dziecka co mnie zaczyna denerwowac.

reklama
kaśka gdzie patrzyłaś na ceny superfitów - ja kupowałam w sklepie "zdrowa stópka" u nas w arkadach i cena takich z zakrytym paluszkiem była 139zł, a ja miałam jeszcze rabat 30zł, więc wyniosło mnie to 109zł.

Ale nawet gdybym miała dać te 139zł to uważam, że jest to bardzo przyzwoita cena w porównaniu do cen, jakie ma w tym roku bartek przy żenującej jakości i stylistyce.

jejku ja za wiosenne (zabudowane) Piotrusia dałam 230 zł :(

teraz kupiłam wiosenno letnie (z dziurkami) innych firm ale muszę jeszcze kupić sandałki i bardzo mnie to przeraża - bo to znowu wydatek ok 250 zł :(

no cóż ale dzisiaj w hurtowni zabawek wydałam na moje dzieci 120 znalazłam super zabawkę manipulacyjną dla chłopaków

i parę innych....

juz wiem że do hurtowni zabawek i księgarni wchodzić mi nie wolno...

koleżanka w środę była u ortopedy i ortopeda powiedział że do 3 rż z usztywnionym zapiętkiem

rehabilitant natomiast stwierdził że wszytko zależy od dziecka i trzeba zobaczyć - jednak na wizytę nie ma kasy więc nie wiemy dokładnie :(

aha z butów do tarzania w deichamnie odpowiedni kelefana za 70 zł (w promocji za 60) - to te wiosenne z dziurkami w tym samym czasie elenanten 119 - porównywałam ok 30 minut i oprócz zapięcia różnicy nie znalazłam

na buty jestem cięta -+ bo raz kupiłam Piotrusiowi te made in china na przetrzymanie do pisku - i niestety wyrzuciłam dnia następnego - noga spocona śmierdząca i mocno poobcierana

więc teraz wychodzę z założenia że te 800 zł na buty rocznie na dziecko t o pestka !!! - ja tyle na siebie nie wydaję w 5 lat (jeżeli chodzi o buty :) (

nic tylko kochać !!

AZIK Prawda, prawda z wydatkami na buciki dla dziecka. Dla siebie zastanawiam się o wiele dłużej. A buty na lata, bo inaczej się nie da. :-( Chyba, że wcześniej się rozsypią :rofl2:

Ivka - dzwoniłam na bielany. pan powiedział , że ceny sandałków 130-170zł
zobaczymy co będzie.

dobra - ja uciekam już

jak czytam jakie Wy macie ceny butow to mi mozg staje w poprzek! dobrze mieszac na wsi...
ja do bucikow Bartka nic nie mam - u nas cena ok 80zl, skóra i gietkosc ok - ortopeda sprawdzal, kolorystyka tez ok. ja na temat zabudowanych pięt mam takie samo zdanie jak wy - w klapkach dziecka nie puszcze, bo juz lepiej zeby chodzilo boso. zreszta nie spotkalam bucikow, sandalkow czy innych z odkryta pietka na dzieci w wieku naszych. apropos jeszcze ortopedy, uslyszalam od tego samego ze iles lat temu przeciez nie bylo zadnej profilaktyki zdrowej stopy i zwichrowan kregoslupa bylo mniej. bo tak na prawde na zdowe stopy i kregoslup sklada sie wiele rzeczy.
aha i bardzo fajne buciki maja Czesi i cenowo podobnie.

Mierzylam Oli mase sandalkow i niestety pasowaly tylko najdrozsze - Ecco- za 189 zl! Do tego okazalo sie, ze cale zabudowane tez sa za male wiec musze wysuplac kase na druga pare!WRRR.
Ivka- jakie kapcie po domu nosicie? Czy Befado moga byc? One nie maja profilowanej podeszwy.

AniaM w tej chwili mamy kapcie NEMO www.butynemo.pl, ale kupujemy je na zmianę z ADAMKAMI, bo są prawie takie same. Nasz ortopeda zaleca właśnie kapcie tego typu, więc my prawie od początku chodzenia je nosimy.Tanie nie są, bo prawie 100zł.

reklama
Ivka- macie takie sznurowane? One w tym sklepie 60 pare zl.
Hmm, ale to jest obuwie profilaktyczne, a mi ortopeda powiedzial, ze nie trzeba nosic profilaktycznego, bo Ola ma dobre stopki. Miala takie raz, jak uczyla sie chodzic. Potem tez czesto czytalam, ze u dzieci ze zdrowymi stopami nie jest wskazane takie obuwie. To nie wiem co robic.

Do góry