reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

Moje Słonko dało tatusiowi dzisiaj pokaz możliwości zbuntowanego dwulatka. Niezła szkoła dla obydwu panów. A ja tymczasem pdjadałam placuszka u koleżanki i jeździłam sobie tramwajem :-)

reklama
Ivka - jak diesel to dodaj jeszcze:-D:-D wersja silver w dieslu gdzieś tyle kosztuje. fordki są drogie. a jak oceniasz poziom hałasu w środku?
jak kupowaliśmy astręto moja mama mędziła - czemu nie nowa. jak jej powiedziałam cenę nowej z naszym wyposażeniem i do tego dodałam koszt AC to już się nie oddzywała.

Ivka - jak Szymowy paluszek? jak minęła noc?

PROSZĘ TU ZE MNA PODYSKUTOWAĆ NA TEMAT SANDAŁKÓW - czy uszytwniony zapiętek czy już nie? co do giętkości podeszwy.

To nie diesel - niestety, teść coś nie lubi tych silników :baffled:, a szkoda. W środku jest delikatny szum, który i tak zagłusza szymowe gadanie i moje radio :-)

Noc minęła normalnie, dziś Szym już na paluszka nie zwraca uwagi, a ja jeszcze mu nie zaglądałam pod opatrunek, bo najpierw chcę kupić te plastry żelowe i od razu mu założyć.

kaśka Ty masz przecież na bieżąco kontakt z rehabilitantem to on Ci powinien dokładnie wytłumaczyć co i jak z sandałkami.
Ja mam w tym temacie info od dr Michajłowa - przynajmniej do końca 3r.ż. sandałki (jak i inne buty) z twardym zapiętkiem, w wersji wyższej za kostkę, z podeszwą średnio sztywną (taką średnio sztywną mają super fity, miękką geoxy, a twardą bartki w tym sezonie), koniecznie z profilowaną podeszwą (chyba, że są inne zalecenia ortopedyczne).
On zwraca też uwagę na materiały - koniecznie skórzana wyściółka. Kiedy tylko się da, czyli na piachu czy trawie - ganiać na bosaka, w domu wyłącznie w dobrych kapciach. Kiedy tylko można sandałki i buty letnie ubierać na gołą stopę.

To ja tyle wiem w kwestii butów i sandałków - polecam superfity :-)

Ivka - mój rehabilitant gada, że co do obuwia decyzję podejmuje podolog. my czekamy na termin wizyty. a prywatnie nie pójdę, bo nie bedę wywalać 200zł za wizytę. to normlane dla mnie, że z zapiętkiem sandałki jeszcze. spytałąm o opinie.

ja się waham między sperfitami a mazurkami, które mają średniotwardą podeszwę. bartki odpadają zupełnie. obejrzę sobie w sobotę superfity na bielanach wrocławskich. chyba że wcześniej w Goerlitz kupię jakieś dobre.

kaśka na bielanach też jest ten sklep "zdrowa stópka" - polecam Ci zajrzeć, bo mają naprawde dobre ceny i to wszystkich butków.

Z paluszkiem dobrze - posmarowałam dziś maścią z antybiotykiem, na to popryskałam opatrunkiem w sprayu i założyłam KOŁDERKĘ jak mówi na opatrunek Szymon. Nic się nie paprze, a on nie zwraca już na paluszek uwagi, tylko pilnuje żeby go nie zamoczyć :-)

Ivka - czy ja dobrze kojarzęw "zdrowej stópce" też są fity prawda? a kojarzysz jakich firm jeszcze mają butki?

DZIĘKI, TO SOBIE PORówNAM GEOXY I FITKI. jako drugie piaskowe sandałki postanowiłam, że kupię mazurka.

reklama
Do góry