reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Moje Słonko dało tatusiowi dzisiaj pokaz możliwości zbuntowanego dwulatka. Niezła szkoła dla obydwu panów. A ja tymczasem pdjadałam placuszka u koleżanki i jeździłam sobie tramwajem :-)

reklama
Ivka - jak diesel to dodaj jeszcze:-D:-D wersja silver w dieslu gdzieś tyle kosztuje. fordki są drogie. a jak oceniasz poziom hałasu w środku?
jak kupowaliśmy astręto moja mama mędziła - czemu nie nowa. jak jej powiedziałam cenę nowej z naszym wyposażeniem i do tego dodałam koszt AC to już się nie oddzywała.

Ivka - jak Szymowy paluszek? jak minęła noc?

PROSZĘ TU ZE MNA PODYSKUTOWAĆ NA TEMAT SANDAŁKÓW - czy uszytwniony zapiętek czy już nie? co do giętkości podeszwy.

To nie diesel - niestety, teść coś nie lubi tych silników :baffled:, a szkoda. W środku jest delikatny szum, który i tak zagłusza szymowe gadanie i moje radio :-)

Noc minęła normalnie, dziś Szym już na paluszka nie zwraca uwagi, a ja jeszcze mu nie zaglądałam pod opatrunek, bo najpierw chcę kupić te plastry żelowe i od razu mu założyć.

kaśka Ty masz przecież na bieżąco kontakt z rehabilitantem to on Ci powinien dokładnie wytłumaczyć co i jak z sandałkami.
Ja mam w tym temacie info od dr Michajłowa - przynajmniej do końca 3r.ż. sandałki (jak i inne buty) z twardym zapiętkiem, w wersji wyższej za kostkę, z podeszwą średnio sztywną (taką średnio sztywną mają super fity, miękką geoxy, a twardą bartki w tym sezonie), koniecznie z profilowaną podeszwą (chyba, że są inne zalecenia ortopedyczne).
On zwraca też uwagę na materiały - koniecznie skórzana wyściółka. Kiedy tylko się da, czyli na piachu czy trawie - ganiać na bosaka, w domu wyłącznie w dobrych kapciach. Kiedy tylko można sandałki i buty letnie ubierać na gołą stopę.

To ja tyle wiem w kwestii butów i sandałków - polecam superfity :-)

Ivka - mój rehabilitant gada, że co do obuwia decyzję podejmuje podolog. my czekamy na termin wizyty. a prywatnie nie pójdę, bo nie bedę wywalać 200zł za wizytę. to normlane dla mnie, że z zapiętkiem sandałki jeszcze. spytałąm o opinie.

ja się waham między sperfitami a mazurkami, które mają średniotwardą podeszwę. bartki odpadają zupełnie. obejrzę sobie w sobotę superfity na bielanach wrocławskich. chyba że wcześniej w Goerlitz kupię jakieś dobre.

kaśka na bielanach też jest ten sklep "zdrowa stópka" - polecam Ci zajrzeć, bo mają naprawde dobre ceny i to wszystkich butków.

Z paluszkiem dobrze - posmarowałam dziś maścią z antybiotykiem, na to popryskałam opatrunkiem w sprayu i założyłam KOŁDERKĘ jak mówi na opatrunek Szymon. Nic się nie paprze, a on nie zwraca już na paluszek uwagi, tylko pilnuje żeby go nie zamoczyć :-)

Ivka - czy ja dobrze kojarzęw "zdrowej stópce" też są fity prawda? a kojarzysz jakich firm jeszcze mają butki?

DZIĘKI, TO SOBIE PORówNAM GEOXY I FITKI. jako drugie piaskowe sandałki postanowiłam, że kupię mazurka.

reklama
Do góry