reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

My mamy Melanie, w srodku wyscielane skorka-kosztowaly kolo 100, a takie do wyciorania to mamy nexty-Jas jezdzi bardzo duzo na motorku i sciera niemilosiernie przody butow-tak wiec musi miec kilka par.
Jak tak obserwuje wegierskie dzieci to tu wiekszosc ma buty made in china-ale te taniutkie, w sklepach nie ma sandalkow z wyzszej polki-superfitow o nigdy tu nie widzialam-jedyne lepsze to te melanie i deichmanna elefanten-tu nawet ecco ma linie tylko dla doroslych.
Ahh Kasik-zapomnialam Ci powiedziec ze wegierska kuzynka Jaska do 3 roku zycia chodzila na palcach-i jak jej mama poszla z nia do specjalisty to powiedzial ze ona z tego wyrosnie i nie ma sie co przejmowac ( SIC!) tu w ogole maja jakies inne spojrzenie na zdrowie dziecka co mnie zaczyna denerwowac.

reklama
kaśka gdzie patrzyłaś na ceny superfitów - ja kupowałam w sklepie "zdrowa stópka" u nas w arkadach i cena takich z zakrytym paluszkiem była 139zł, a ja miałam jeszcze rabat 30zł, więc wyniosło mnie to 109zł.

Ale nawet gdybym miała dać te 139zł to uważam, że jest to bardzo przyzwoita cena w porównaniu do cen, jakie ma w tym roku bartek przy żenującej jakości i stylistyce.

jejku ja za wiosenne (zabudowane) Piotrusia dałam 230 zł :(

teraz kupiłam wiosenno letnie (z dziurkami) innych firm ale muszę jeszcze kupić sandałki i bardzo mnie to przeraża - bo to znowu wydatek ok 250 zł :(

no cóż ale dzisiaj w hurtowni zabawek wydałam na moje dzieci 120 znalazłam super zabawkę manipulacyjną dla chłopaków

i parę innych....

juz wiem że do hurtowni zabawek i księgarni wchodzić mi nie wolno...

koleżanka w środę była u ortopedy i ortopeda powiedział że do 3 rż z usztywnionym zapiętkiem

rehabilitant natomiast stwierdził że wszytko zależy od dziecka i trzeba zobaczyć - jednak na wizytę nie ma kasy więc nie wiemy dokładnie :(

aha z butów do tarzania w deichamnie odpowiedni kelefana za 70 zł (w promocji za 60) - to te wiosenne z dziurkami w tym samym czasie elenanten 119 - porównywałam ok 30 minut i oprócz zapięcia różnicy nie znalazłam

na buty jestem cięta -+ bo raz kupiłam Piotrusiowi te made in china na przetrzymanie do pisku - i niestety wyrzuciłam dnia następnego - noga spocona śmierdząca i mocno poobcierana

więc teraz wychodzę z założenia że te 800 zł na buty rocznie na dziecko t o pestka !!! - ja tyle na siebie nie wydaję w 5 lat (jeżeli chodzi o buty :) (

nic tylko kochać !!

AZIK Prawda, prawda z wydatkami na buciki dla dziecka. Dla siebie zastanawiam się o wiele dłużej. A buty na lata, bo inaczej się nie da. :-( Chyba, że wcześniej się rozsypią :rofl2:

Ivka - dzwoniłam na bielany. pan powiedział , że ceny sandałków 130-170zł
zobaczymy co będzie.

dobra - ja uciekam już

jak czytam jakie Wy macie ceny butow to mi mozg staje w poprzek! dobrze mieszac na wsi...
ja do bucikow Bartka nic nie mam - u nas cena ok 80zl, skóra i gietkosc ok - ortopeda sprawdzal, kolorystyka tez ok. ja na temat zabudowanych pięt mam takie samo zdanie jak wy - w klapkach dziecka nie puszcze, bo juz lepiej zeby chodzilo boso. zreszta nie spotkalam bucikow, sandalkow czy innych z odkryta pietka na dzieci w wieku naszych. apropos jeszcze ortopedy, uslyszalam od tego samego ze iles lat temu przeciez nie bylo zadnej profilaktyki zdrowej stopy i zwichrowan kregoslupa bylo mniej. bo tak na prawde na zdowe stopy i kregoslup sklada sie wiele rzeczy.
aha i bardzo fajne buciki maja Czesi i cenowo podobnie.

Mierzylam Oli mase sandalkow i niestety pasowaly tylko najdrozsze - Ecco- za 189 zl! Do tego okazalo sie, ze cale zabudowane tez sa za male wiec musze wysuplac kase na druga pare!WRRR.
Ivka- jakie kapcie po domu nosicie? Czy Befado moga byc? One nie maja profilowanej podeszwy.

AniaM w tej chwili mamy kapcie NEMO www.butynemo.pl, ale kupujemy je na zmianę z ADAMKAMI, bo są prawie takie same. Nasz ortopeda zaleca właśnie kapcie tego typu, więc my prawie od początku chodzenia je nosimy.Tanie nie są, bo prawie 100zł.

reklama
Ivka- macie takie sznurowane? One w tym sklepie 60 pare zl.
Hmm, ale to jest obuwie profilaktyczne, a mi ortopeda powiedzial, ze nie trzeba nosic profilaktycznego, bo Ola ma dobre stopki. Miala takie raz, jak uczyla sie chodzic. Potem tez czesto czytalam, ze u dzieci ze zdrowymi stopami nie jest wskazane takie obuwie. To nie wiem co robic.

Do góry