reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

My mamy te na trzy rzepy.

Nasz ortopeda bezwzględnie nazakuje nosić takie kapcie bez względu na to, czy jest konieczność czy też nie. Motywuje to tym, że zmiany w obrębie stawów i kości u dzieci do 3, a nawet 5 r.ż. postepują tak szybko, że można dziecku zrobić krzywdę nawet jedną złą zmianą butów/kapci. U nas taka jedna zmiana trwa 3m-ce zanim z nich wyrasta, więc to rzeczywiście długo.

Mam bezwzględne zaufanie do naszego ortopedy, a widząc jak stabilnie i porządnie Szym chodzi w tych kapciach utwierdzam się w przekonaniu, że gość ma rację.

reklama
my mamy trampki z zary za 50 zł - ukochane buty Maksa:zawstydzona/y:;-)
a sandały same paski - ale jeszcze mało nosił bo za chłodno się na chodzenie bez skarpet:tak:

kochane co na wysoka temp.39-40 st??????????nie wiem co robic..............panadol,nurofen,czopki odpadaja nic nie zbija temeratury:-(robilam okady ale trwaly moze z 10 minut-sciaga z czola...............

spróbuj kąpiel w chłodnej wodzie

a znasz przyczynę?? - jakby nie pomogła to do lekarza

wyc mi sie chce..............tomek wraca za tydzien,do lekarza ze 40km-nie mam czym dojechac do szpitala jakby co.....................teraz spi i temperatura 39,7................
iwosz teraz spi od 2 godzin. myslalam o chlodnej kapieli ale bedzie wrzask........jak sie obudzi to sprobuje..........nie wiem jaka przyczyna bo nic oprocz goraczki nie ma...goraczka od rana.................
mam jeszcze glupowatego szefa-kreci nosem ze dziecko chore................

kochane co na wysoka temp.39-40 st??????????nie wiem co robic..............panadol,nurofen,czopki odpadaja nic nie zbija temeratury:-(robilam okady ale trwaly moze z 10 minut-sciaga z czola...............

no ja to mam od soboty - temperatura łacznie przez te 3 dni tylko przez ok 6 godzin spadła ponizej 38,5

jest paskudnie
pyralginy nie daję - bo się boję zatrucia - coś tam mocno niszczy u dzieci małych, chociaż pogotowie u nas to stosuje, ale pediatrzy z krwi i kości odradzają

jest na nurofenie i paracetamolu co 4 godziny 5 ml nurofen i potem po 4h 10 ml paracetamol i tak w kółko

azik :-( a jaka przyczyna???tylko temp.kacprowi zeszlo njmniej do 37,5............teraz dopiero zasnal bo tak pol dnia przekimal......ja na prezmian czopek i nurofen...........mam nadzieje ze jutro juz bedzie okej........

reklama
Mam nadzieje ze Kacperek juz lepiej. U nas tez najlepiej dziala chlodna kapiel-tzn wkladam go do cieplej i stopniowo dolewam zimnej wody-Jas wypluwa wszelkie nurofeny, panadole a czopki czasem nie dzialaja .

Do góry