reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

asioczek, dzięki za odzew ;-)

Mamy starego Zelmera, który nawet we mnie wywołuje agresję :tak: Tak myślałam, że może jak kupimy jakiś cichszy model z możliwością regulacji siły ssania, sytuacja może się poprawić :happy:

reklama
Maksik też boi sie odkurzacza i to bardzo - trzeba go ewakuować na łóżko - potem chwilę się oswaja i na końcu już sam odkurza - ale często jest taki protest i płacz przy wyciąganiu odkurzacza, że rezygnujemy

nie wiem czy cichszy odkurzacz dużo da - bo teraz mamy cichszy kolegi i nic się nie zmienioło

A ja b. długo nie używałam odkurzacza, panele najpierw zamiatałam miotłą, a potem myłam. Tak więc Zosia poznałam odgłos odkurzacza dopiero jakieś 3-4 miesiące temu, kiedy w domu pojawiły się dywany. Właściwie to bardzo byłam zdziwiona, że się nie przestraszyła za pierwszym razem , gdy włączyłam odkurzacz (też mamy starego głośnego zelmera). Teraz jak wsadzę kabelek do gniazdka, to ona sama biegnie do odkurzacza i mi go nóżką włącza:-):-). Czasem też jak za długo odkurzam, to go złośliwie wyłącza i krzyczy CISA!!!

kinga - ja brałam małego na ręce i odkurzałam razem z nim - może niech Rafał spróbuje???

Ja mam odkurzacz LG jest duper i bardzo cichy w związku z czym Kamil kocha dosłownie odkurzanie. Płacze wtedy kiedy się kończy. Tzn kiedy mu już zabraniam po jego 0,5 godzinie odkurzania. Ale jak jest u dziadków to mają tam takie ustrojstwo ghłośne że od razu ucieka i mówi dada nie rób. No i dziadek musi wyłączyć. Ja zaczęłabym oswajać samą szczotką na rurze a potem wymieniła sprzęt jeśli są na to warunki. Jeśli nie to poprostu oswajanie i może wytłumaczenie ze jest tam tylko taki silniczek który się kręci i robi wiele hałasu. U nas takie tłumaczenie działa.

moje dzieci uwielbiają odkurzacz, ale jak działa to nie podchodzą - tak na wszelki wypadek :)

Piotrek po usg serduszka

serce mi sie krajało patrząc jaki był przerazony

dobrze że już po wszystkim i jest OK

Lena bala sie odkurzacza ale to bylo baaardzo dawno temu :)
teraz uwielbia odkurzacz jak jest piach w korytarzu albo cos sie gdzies wysypie mowi mama piach jest wyjmij odkurzacz
pedentka po mamusi :-p

Szym nigdy się odkurzacza nie bał, dla niego to zawsze był towarzysz do zabawy, nazywany do tej pory per PAN ODKURZACZYK! Na blogu możecie zobaczyć jak sam odkurza swój pokój i garaż samochodowy.

Sam też się domaga żeby Pana Odkurzaczyka budzić, bo JEST PEŁNO KURZYKÓW!

U nas z odkurzaczem były takie fazy: najpierw za czasów niemowlęcych Lolka mogła zasypiać przy jego dźwięku :tak: , potem był cykor, później ja się uparłam i odkurzałam mimo protestów (przyzwyczaiła się), a teraz jest znowu ryk.
Ja trochę to wiążę z jej słuchem, b. dobrym i doskonale wyczuwającym dźwięki. Często ona zwraca nam uwagę na coś, czego my nie słyszymy i nie zwracamy uwagi.

Poza tym doczytałam ostatnio, że dzieci w życiu płodowym bardzo nie lubią tych dźwięków, są na nie "uczulone". i jak sobie przypomnę czasy ciąży, to faktycznie ona była ożywiona jak ja odkurzałam... Wtedy odbierałam to jako zadowolenie ;-) Teraz czuje, że mogło być na odwrót :-(

reklama
U nas z odkurzaniem jest dobrze..Antek mi pomaga piszczy z radości jak wyjmujemy odkurzacz i krzyczy daj daj ......ale był tez okres gdy może nie dzwieku się bał ile widoku odkurzacza ...my mamy zelmera Elfa ..małe to cudo jest bardzo i w sumie dosc ciche...ale Antoni nie cierpi i ucieka płacząc na widok suszarki..ja mam małą szuszarkę babyliss składaną ..ale jej dźwięku Antoś się przerażliwie boi

A co do odkurzaczy ..zachorowałam na odkurzacze firmy Electrolux...:tak::-D:-D:-D:-Da zwłaszcza na te z serii UltraSilencer cichutkie z systemem HEPA (dla alergików)

Do góry