reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

u nas w prywatnych tez przepełnienie - najlepszy czas na biznes w Szczecinie- to przedszkola :)

ceny 550-700 zł ale czynne normalnie czyli 7-17

reklama
no to ja za dwóch w państwowym płacić będę (mam nadzieje)
300 + 150 =450 + 2 * rytmika (18) + 2 * korekcyjna (22) + angielski (22) = ok 550 zł - ale za pełny wymiar godzin

ja Piotrak chcę dać od marca do żłobka prywatnego. jest fajny żłobek, ale w innym mieście i nie mamy szans coby się tam dostać.

my się zastanawiamy czy Antek pójdzie do przedszkola ..czy do najstarszej grupa w żłobku ........nie wiem ..

z jednej strony ..bedzie miał 2,5 roku ..ale czy w któryms przedszkolu obok nas .,..bedą miejsca ...

Maciuś pójdzie napewno do pszedszkola prywatnego z dwóch powodów: po pierwsze nie mam ochoty ani siły szarpać sie żeby mi dziecko do państwowego przyjęli , a po dugie wokoło mnie przedszkola publiczne delikatnioe mówiąc mi nie odpowiadają i mają kiepskie opinie wśród rodziców:-(

Suszi to i tak majatek za 5h, nawet za dwoje dzieci:szok:
Lolek tez do panstwowego nie pojdzie! A za przedszkole dla niego (czynne od 7.00 do 16.30, raz w tygodniu do 18tej) z wyzywieniem, i roznymi dodatkowymi zajeciami (rytmika, dwa jezyki itp) zamkniemy sie w niecalych 300zl

Ja to jeszcze chyba trochę odpuszczę z przedszkolem. chociaż...Iga za dziećmi szaleje, więc może to nie byłby zły pomysł...

a pytanie mam inne..czy same ścinacie dzieciaczkom włoski??? ja raz próbowałam, ale młoda się buntowała no i wyszło tragicznie:wściekła/y: a jak odrosły to już nie mogłam patrzeć,no i dzisiaj...wstyd przyznać, obcięłam ją maszynką:zawstydzona/y::zawstydzona/y: moja siostra była oburzona, mama zresztą chyba też...

reklama
ja ostatnio tak sie rozochocilam ze podcinalam leneie wlosy co tydzien ale chociaz wreszcie scielam takie piorka z tylu co sie na nich po spaniu straszny koltun robil :-D:zawstydzona/y::-p:szok: a jak mi cos nie pasuje cos jeest krzywo to tez przycinam nawet probuje cieniowac :-D:-D:-D:-D:-p:szok:

ale ma jeszcze ich duzo wiec maszynka tego nie robie ;-):-p i nie mam zadnego problemu reczniczek na ramiona lena stoi lub siedzi grzecznie na krzeselku a pozniej tylko chodzi sie ogladac

Do góry