reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

Matko jedyna ! jak to jest że znacie się na rodzajach i modelach odkurzaczy?????

dla mnie odkurzacze dzielą się na czerwone, niebieskie, zielone ...:zawstydzona/y::-p

co to znaczy, że jest bezworkowy ???? - pochłania i nic nie oddaje:-p

koga, kiedyś oglądaliśmy już z Rafałem i przymierzaliśmy się do zakupu, więc pytałam :tak:

My mamy zielony, może bardziej seledynowy i ten to tyyyle hałasu robi :-p:-p

a bezworkowe mają taki plastikowy zbiornik na kurz. Mi się spodobała taka opcja, bo po pierwsze, nie trzeba pamiętać o workach, po drugie czyścisz kiedy chcesz i ponoć są skuteczniejsze - mniej się kurzy z tego zbiornika.

Minus jest taki, że ponoć są głośniejsze, i bardziej czasochłonne w utrzymaniu, bo ten zbiornik trzeba częściej myć, niż w workowych wymieniać worki :happy:

reklama
A powiem Wam ciekawostkę ..nasz pediatra ostatnio mnie uświadomił ..że do pomieszczenia odkurzonego zwykłym odkurzaczem..można wejść dopiero po 2 godzinach ..ponieważ tyle alergenów tam się znajduje w powietrzu..i polecał właśnie odkurzacze z filtrem HEPA ....a ponieważ u nas chyba jest jednak jakaś alergia u Antka .w trakcie wykrywania, której jesteśmy ..wiec zakup takiego odkurzacza :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

nie jestem zdziwiona tym co napisałaś. Pamiętam nasz stary odkurzacz, którym jako dziecko odkurzałam - z jenej strony wsysał kurz, a z drugiej go wypuszczał :-D

ja zawsze przy odkurzaniu otwieram okna, choć przy tej pogodzie to dość ryzykowne...

a zachowując zasadę, żeby nie wchodzić przez dwie godziny do danego pomieszczenie, trzeba by cały dzień odkurzać po troszku, albo wynieść się z domu na dwie godziny ;-)

no zanim kupiłam mojego zelmerka, odkurzałam tylko wtedy jak dzieci były na spacerze i to przy otartych oknach i przeciągu :)

teraz mam łatwiej, tylko otwieram okno i dzieci mogą być w domku

pewnie mnie zrugacie za to co napiszę - ale postanowiłam już jakiś czas temu, że dziecię me rozpocznie wcześniej aniżeli ja karierę kibica piłki nożnej. okazja się nadarza niezwykła - derby na stadionie śląskim. jestem ugadana z chrzestnym Titosława, że go bierzemy ze sobą. muszę to tylko obwieścić jeszcze mojej mamie. a może przemilczę, mój Tatek wziął mnie na mecz nic jej nie mówiąc, wystroił mnie tylko w białą bluzkę i dzinsową spódniczkę. :):) potem w domu awantura była straszna, ale co tam - moje wrażenia jak się szło w obstawie niegdysiejszej milicji :):) normalnie mastercard siękryje :):)

derby to mecz dwóch drużyn z tego samego miasta, w przypadku Kaski to chyba aglomeracji

np w Łodzi ŁKS z Widzewem

reklama
Do góry