reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Matko jedyna ! jak to jest że znacie się na rodzajach i modelach odkurzaczy?????

dla mnie odkurzacze dzielą się na czerwone, niebieskie, zielone ...:zawstydzona/y::-p

co to znaczy, że jest bezworkowy ???? - pochłania i nic nie oddaje:-p

koga, kiedyś oglądaliśmy już z Rafałem i przymierzaliśmy się do zakupu, więc pytałam :tak:

My mamy zielony, może bardziej seledynowy i ten to tyyyle hałasu robi :-p:-p

a bezworkowe mają taki plastikowy zbiornik na kurz. Mi się spodobała taka opcja, bo po pierwsze, nie trzeba pamiętać o workach, po drugie czyścisz kiedy chcesz i ponoć są skuteczniejsze - mniej się kurzy z tego zbiornika.

Minus jest taki, że ponoć są głośniejsze, i bardziej czasochłonne w utrzymaniu, bo ten zbiornik trzeba częściej myć, niż w workowych wymieniać worki :happy:

reklama
A powiem Wam ciekawostkę ..nasz pediatra ostatnio mnie uświadomił ..że do pomieszczenia odkurzonego zwykłym odkurzaczem..można wejść dopiero po 2 godzinach ..ponieważ tyle alergenów tam się znajduje w powietrzu..i polecał właśnie odkurzacze z filtrem HEPA ....a ponieważ u nas chyba jest jednak jakaś alergia u Antka .w trakcie wykrywania, której jesteśmy ..wiec zakup takiego odkurzacza :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

nie jestem zdziwiona tym co napisałaś. Pamiętam nasz stary odkurzacz, którym jako dziecko odkurzałam - z jenej strony wsysał kurz, a z drugiej go wypuszczał :-D

ja zawsze przy odkurzaniu otwieram okna, choć przy tej pogodzie to dość ryzykowne...

a zachowując zasadę, żeby nie wchodzić przez dwie godziny do danego pomieszczenie, trzeba by cały dzień odkurzać po troszku, albo wynieść się z domu na dwie godziny ;-)

no zanim kupiłam mojego zelmerka, odkurzałam tylko wtedy jak dzieci były na spacerze i to przy otartych oknach i przeciągu :)

teraz mam łatwiej, tylko otwieram okno i dzieci mogą być w domku

pewnie mnie zrugacie za to co napiszę - ale postanowiłam już jakiś czas temu, że dziecię me rozpocznie wcześniej aniżeli ja karierę kibica piłki nożnej. okazja się nadarza niezwykła - derby na stadionie śląskim. jestem ugadana z chrzestnym Titosława, że go bierzemy ze sobą. muszę to tylko obwieścić jeszcze mojej mamie. a może przemilczę, mój Tatek wziął mnie na mecz nic jej nie mówiąc, wystroił mnie tylko w białą bluzkę i dzinsową spódniczkę. :):) potem w domu awantura była straszna, ale co tam - moje wrażenia jak się szło w obstawie niegdysiejszej milicji :):) normalnie mastercard siękryje :):)

derby to mecz dwóch drużyn z tego samego miasta, w przypadku Kaski to chyba aglomeracji

np w Łodzi ŁKS z Widzewem

reklama
Do góry