reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

swietlik to krople do oczu (można też kupic i je zaparzac) na infekcje typu zapalenie spojówek czy zmęczone oczy u mnie super skuteczne a kolezanka uzywa dla dziecka i szybko wszystko przechodzi:-)

reklama
Hej,nie doczytalam dokładnie.
Jeśli chodzi o oczko to polecam najpierw zrobić samemu wymaz i iść do okulisty z wynikiem,żeby nie strzelać w ciemno antybiotyku.
My przerobiliśmy trzy (gentamycynę,floxal i erytromycynę).
Pomógl w końcu antybiotyk w maści,bo te w kropelkach to szybko przelatywały tylko przez oczko i nie zdążyły zadziałać.I masaż oczywiście,jeśli to niedrożny kanalik.
I częste przemywanie solą,czystym gazikiem itp.Powodzenia.
Na ciemieniuchę u nas szybko pomogło: dwa razy przed kąpielą posmarowałam tą emulsją oilatum,którą do kąpieli używam.A potem umycie szamponem oilatum.Nadal myjemy tym szamponem tak na wszelki wielki.Zrobiła się też w brwaich,to kremikiem smarowałam.

Dziewczyny czy jesteście zadowolone z proszku Jelp ? Usuwa on plamy?
Ja testowałam Lovele i jestem rozczarowana. Mimo iż temp. prania była 80C to plamy się nie sprały.
Czy na polskim rynku są jeszcze jakieś inne proszki dla dzieci ? Takie dostępne w większości sklepów. Bo ja się nie orientuje.

ja mam lovellę i jestem zadowolona, ale myślę że to będzie ostatnie opakowanie, a potem przechodzimy na zwykły proszek + prasowanie, a wy ile zamierzacie prać w proszku dla dzieci?

spaczyna ja cały czas piorę w Loveli chociaż córa ma już 5 lat. Próbowałam w innych proszkach i ją sypało. No a teraz już dwoje to ciuchów do prania nie brakuje:tak:

ja mam lovellę i jestem zadowolona, ale myślę że to będzie ostatnie opakowanie, a potem przechodzimy na zwykły proszek + prasowanie, a wy ile zamierzacie prać w proszku dla dzieci?

Przy Krzyśku prałam chyba pół roku a teraz w zasadzie zużyłam tylko takie próbkowe woreczki lovelli a tak to piorę wszystko w sensitiv + podwójne płukanie i prasowanie. Całe szczęście nic się nie dzieje.

mi Lovela też jakoś do gustu nie przypadła :-) mam wrażenie, że tylko odświeża pranie a nie faktycznie pierze (plamy zostają jak u Ciebie marys16)
teraz używamy Vizir Sensitive i na szczęście mały nie ma po nim wysypki :-)

reklama
ja piore w zwykłym i nawet nie prasuje
wiec przy was wychodze na nietroskliwą ale zuzi to nie przeszkadza:-):-):-)
zużyłam tylko jedną dużą lovele
przy juniorze troche dłuzej prałam w dzieciecym

Do góry