reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Hejka!!!
My próbujemy herbatek Hippa, ale niestety nie dajemy rady bo Zuzia chce cyca i koniec. U nas więc kończy się butla do dopijania z mleczkiem a jako herbatka cyc:)

reklama
czy wasze maluszki też się tak rozkopują? chyba wyciągnę śpiworek który kupiłam bo już któryś raz mały się cały odkrył. dobrze chociaż że wtedy marudzi to wstaję i mogę go opatutulić w kocyk i jest już ok...
a z osiągnięć to zaczął przewracać główkę jak leży na brzuszku z jednej strony na drugą... trzymanie główki coraz pewniej i denerwuje się jak chcę, żeby do odbicia się nie gimnastykował

moja sie rozkopuje cwiczy nogi i ręce ;-)
póki co spi w rożku ale robi sie coraz dłuższa i chyba ten rożek pójdzie w odstawkę...a spiworka cos nie klei wiec zobaczymy jak będzie spac...

Moja jak się wybudza to się rozkopuje tak to śpi przykryta.

Na szczęście bączki stękające się skończyły - chyba tak się męczyła bo zjadłam pulpeciki z mielonego mięsa i to chyba było przyczyną. Na szczęście już przetrawiłyśmy to ;-)

Zaczęła przekręcać główkę jak śpi na brzuszku - często też podkłada sobie rączkę pod główkę - chyba po mamusi to ma;-) No i główkę już trzyma ładnie.

Mój tez się odkrywa, ja to nazywam, że się kokosi,, robi supermeny - każda rączka na zminę do góry i taka zawzięta mina, jak supermen. Karo szybko się odkrywa, ale jak jest mu ciepło, bo jak jest chłodniej to nawet nie, taki mądry :-) tak samo skarpetki szybko zrzuca, nie wiem jak bo go nie złapałam, ale chyba kombinuje jakoś noga o nogę.
A z osiągnięć to chyba zaczął się przekonywać do leżenia na brzuszku, co w naszym przypadku trwa krócej a częściej i na łóżku, a nie na przwijaku, bo tam to mu chyba za twardo było.

Moja Tina ma bardzo szczupłe stopki i wszystkie skarpetki jej spadają ale ostatnio widziałam jak mocno majtnęła nogą a skarpetka poszybowała w pokój:-Da ja zastanawiałam się jak to się dzieje że te skarpetki latają po mieszkaniu(starszaków podejrzewałam o niecne żarty)

hihi a u mnie skarpetki solidnie sie trzymają

problem jest z czapeczką na spacerkach "sama" spada ;-)

reklama
Jestem mamą 6tyg Kacperka:-). Wszystko jest dobrze zdrowo się rozwija tylko mam problem z fałdkami na nóżkach. Strasznie mu sie poobcierało miedzy nimi. Sypałam już mąką ziemniaczaną i zasypką i nic. Martwię się :-(bo to napewno go boli a ja nie mogę mu pomóc.Proszę o radę czym to wyleczyć bo nie chciałabym żeby ktoś mi powiedział że zaniedbałam moje maleństwo bo dbam o nie jak tylko potrafie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuski i z góry dziekuje za rady;-)

Do góry