reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Hejka!!!
My próbujemy herbatek Hippa, ale niestety nie dajemy rady bo Zuzia chce cyca i koniec. U nas więc kończy się butla do dopijania z mleczkiem a jako herbatka cyc:)

reklama
czy wasze maluszki też się tak rozkopują? chyba wyciągnę śpiworek który kupiłam bo już któryś raz mały się cały odkrył. dobrze chociaż że wtedy marudzi to wstaję i mogę go opatutulić w kocyk i jest już ok...
a z osiągnięć to zaczął przewracać główkę jak leży na brzuszku z jednej strony na drugą... trzymanie główki coraz pewniej i denerwuje się jak chcę, żeby do odbicia się nie gimnastykował

moja sie rozkopuje cwiczy nogi i ręce ;-)
póki co spi w rożku ale robi sie coraz dłuższa i chyba ten rożek pójdzie w odstawkę...a spiworka cos nie klei wiec zobaczymy jak będzie spac...

Moja jak się wybudza to się rozkopuje tak to śpi przykryta.

Na szczęście bączki stękające się skończyły - chyba tak się męczyła bo zjadłam pulpeciki z mielonego mięsa i to chyba było przyczyną. Na szczęście już przetrawiłyśmy to ;-)

Zaczęła przekręcać główkę jak śpi na brzuszku - często też podkłada sobie rączkę pod główkę - chyba po mamusi to ma;-) No i główkę już trzyma ładnie.

Mój tez się odkrywa, ja to nazywam, że się kokosi,, robi supermeny - każda rączka na zminę do góry i taka zawzięta mina, jak supermen. Karo szybko się odkrywa, ale jak jest mu ciepło, bo jak jest chłodniej to nawet nie, taki mądry :-) tak samo skarpetki szybko zrzuca, nie wiem jak bo go nie złapałam, ale chyba kombinuje jakoś noga o nogę.
A z osiągnięć to chyba zaczął się przekonywać do leżenia na brzuszku, co w naszym przypadku trwa krócej a częściej i na łóżku, a nie na przwijaku, bo tam to mu chyba za twardo było.

Moja Tina ma bardzo szczupłe stopki i wszystkie skarpetki jej spadają ale ostatnio widziałam jak mocno majtnęła nogą a skarpetka poszybowała w pokój:-Da ja zastanawiałam się jak to się dzieje że te skarpetki latają po mieszkaniu(starszaków podejrzewałam o niecne żarty)

hihi a u mnie skarpetki solidnie sie trzymają

problem jest z czapeczką na spacerkach "sama" spada ;-)

reklama
Jestem mamą 6tyg Kacperka:-). Wszystko jest dobrze zdrowo się rozwija tylko mam problem z fałdkami na nóżkach. Strasznie mu sie poobcierało miedzy nimi. Sypałam już mąką ziemniaczaną i zasypką i nic. Martwię się :-(bo to napewno go boli a ja nie mogę mu pomóc.Proszę o radę czym to wyleczyć bo nie chciałabym żeby ktoś mi powiedział że zaniedbałam moje maleństwo bo dbam o nie jak tylko potrafie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuski i z góry dziekuje za rady;-)

Do góry