reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
A starszak za to siedzi w zimnej łazience i jeszcze sobie lodowatej wody dolewa,a potem biega boso w piżamie.
A myślałam że tylko mój taki szurnięty. Woda w wannie ledwo ciepła a ten jeszcze zimnej dolewa brrrrr. A umycie rąk albo buzi pod kranem ciepłą wodą kończy się dziką awanturą, że mu krzywdę robię -szok normalnie.

moja niunia na początku zimno lubiała a teraz na ciepło jej sie rzuciło
i matka musi byc obrotna i skumac o co chodzi że dziecko ryczy...;-)

Szczęśliwa dzieciom się lubi zmieniać i to 360 stopni,a rodzice musza nadążyć (mnie trafia jak zrobię ulubione jedzenie i słyszę,że on własnie dziś juz tego najbardziej nie lubi).
Dziusia,oj ile ja sie natłumaczę,ze ręce trzeba w cieplej myć.I tylko się odwrócę,już woda na zimną przekręcona:wściekła/y:

to tak jak u mnie max 21a i dzieci śpią:-D
i u nas 21 to kres naszej cierpliwości ;-) - dzieci śpią i basta!

małego, a najczęściej obydwóch kąpie m. bo przecież z tatą najfajniej;-):-D, ale już raz Julka sama kąpałam jak m. pojechał na turniej, aczkolwiek nie przepadam:sorry:
gabi, dziusia - cieszcie się, że w ogóle ręce myją - u nas o to dzika wojna i wielki ryk:wściekła/y:
co do upodobań - Maks kąpie się we wrzątku i Julek też lubi cieplutko, ale już podczas spania Julek pozawijany w kocyki a Maks zimą wył, że okno ma zostać otwarte, a my czasem całą noc zapominaliśmy zamknąć, to rano miał temperaturę w pokoju jak w szałasie:eek:

Koga mój akurat wymyśla,żeby mu dawać kanapkę,sadzać na sedes i we wszystkim wyręczać,żeby sobie rąk nie pobrudził i nie musiał myć:wściekła/y:

reklama
U nas kąpiel wygląda tak, że Młody się wietrzy przed skokiem do wody ok. 15 minut, później hyc do wody (38 stopni) w wodzie fikanie nogami, a później szybko do ręcznika, smarowanie i na cyca;-)

Do góry