reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

skunkanka wez moze dziecioka na swoje piersi i glaszcz delikatnie po plecach moze jak poczuje twoje cipło i twój zapach polubi ta pozycje
Julian lubi taką pozycję, ja zresztą też ;-), tylko do leżenia na brzuszku na macie czy w innym miejscu nie podchodzi już tak entuzjastycznie. :baffled: Jakoś leżenie na plecach bardziej go rajcuje, wtedy wszystko dobrze widzi. :happy2:
dziewczyny mojej małej odparzyła sie pupka, sudocrem nie pomaga, co można jeszcze zastosowac??
Bepanthen niebieski. W dzień nie stosuję nic na pupę, w nocy krem ochronny Bübchen. :-)

reklama
krochmal do kąpieli robię z dwóch łyżek mąki ziemniaczanej rozpuszczonych w litrze gorącej wody. mieszam i to dokładnie później rozprowadzam w wanience. :tak:

ja za to mam problem z buzią Jasia - miał normalny trądzik niemowlęcy, czyli po kilka wyraźnych, punktowych syfków, więc si tym bardzo nie przejmowałam. Ale kilka dni temu (przed weekendem) na policzkach, skroniach i przy uszach pojawiły mu się takie drobniutkie wypryski/krosteczki :confused::confused::confused: kurka, nawet nie wiem, jak to dokłądniej opisać... Są malutkie, gęsto usiane, wyglądają trochę jak skórka pomarańczowa :)confused:). Zastanawiam się, czy to może być skaza białkowa? czy po prostu inna forma trądziku? bo takie trądzikowe syfki Jaś ma nadal...
Dziewczyny "skazowe", pomóżcie proszę:zawstydzona/y:
Moja ma dokladnie to samo i tak samo przebiega. Dzis doktor kazala diety na razie nie zmieniac, stosowac tylko emolium do kapieli i na twarz krem specjalny z emolium. 10.06 mamy szczepienie i jak sie nie poprawi to cos innego lekarz poleci....Mam nadzieje ze pomoze bo wyglada strasznie. Oprocz krostek ma zaczerwieniona skore wokol nich - wyglada jak rumien jakis :-(

Kolkowe mamy:) Zrobiłam test i odstawiłam na 2 dni wit. K. I wiecie co???? Koli minęły!!!!!!!!!!! To źródło męki mojej córki. Ach, ale trzeba do wit. wrócić...już się boję.
A moze porozmawiaj z lekarzem zeby nie dawac skoro tak kiepsko toleruje....Ja mojej starszej wogole nie dawalam (nie bylo takiej mody) i wszystko bylo ok.

Po tym, jak zalatwilismy moja babcie sudocremem, opcja smarowania tym swinstwem nie wchodzila w rachube. Mamy linomag ktory dziala rewelacyjnie:-)

krochmal do kąpieli robię z dwóch łyżek mąki ziemniaczanej rozpuszczonych w litrze gorącej wody. mieszam i to dokładnie później rozprowadzam w wanience. :tak:

ja za to mam problem z buzią Jasia - miał normalny trądzik niemowlęcy, czyli po kilka wyraźnych, punktowych syfków, więc si tym bardzo nie przejmowałam. Ale kilka dni temu (przed weekendem) na policzkach, skroniach i przy uszach pojawiły mu się takie drobniutkie wypryski/krosteczki :confused::confused::confused: kurka, nawet nie wiem, jak to dokłądniej opisać... Są malutkie, gęsto usiane, wyglądają trochę jak skórka pomarańczowa :)confused:). Zastanawiam się, czy to może być skaza białkowa? czy po prostu inna forma trądziku? bo takie trądzikowe syfki Jaś ma nadal...
Dziewczyny "skazowe", pomóżcie proszę:zawstydzona/y:

U mojej Tiny zaczęło się podobnie ale te drobne krosteczki zaczęły się zaogniać dookoła Tak Jak napisała NIUNI 4, najlepiej niech zobaczy to pediatra.Sama z siebie możesz smarować kremami emolium,oliatum i tego typu na pewno nie zaszkodzi,u nas przy skazie białkowej stosuję krem emolium barierowy oraz inną maść robioną na zamówienie zamiennie,ale poprawa była widoczna po emolium.
Ja teraz walczę z okropnym przesuszeniem skóry,sączącymi się ranami za uszami i pękającą skórą,dziewczyny z forum alergików polecają zwykłą parafinę na suchą skórę a na ranki niestety sterydy jak nic z tego co stosuję nie pomoże oby nie były konieczne...

reklama
Viola - my mamy zalecenie wit D przez pierwszy rok po kropelce, a K do ukończenia 3-go miesiąca życia - obydwa podaję prosto do dzioba i ok.

Do góry