reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

skunkanka wez moze dziecioka na swoje piersi i glaszcz delikatnie po plecach moze jak poczuje twoje cipło i twój zapach polubi ta pozycje
Julian lubi taką pozycję, ja zresztą też ;-), tylko do leżenia na brzuszku na macie czy w innym miejscu nie podchodzi już tak entuzjastycznie. :baffled: Jakoś leżenie na plecach bardziej go rajcuje, wtedy wszystko dobrze widzi. :happy2:
dziewczyny mojej małej odparzyła sie pupka, sudocrem nie pomaga, co można jeszcze zastosowac??
Bepanthen niebieski. W dzień nie stosuję nic na pupę, w nocy krem ochronny Bübchen. :-)

reklama
krochmal do kąpieli robię z dwóch łyżek mąki ziemniaczanej rozpuszczonych w litrze gorącej wody. mieszam i to dokładnie później rozprowadzam w wanience. :tak:

ja za to mam problem z buzią Jasia - miał normalny trądzik niemowlęcy, czyli po kilka wyraźnych, punktowych syfków, więc si tym bardzo nie przejmowałam. Ale kilka dni temu (przed weekendem) na policzkach, skroniach i przy uszach pojawiły mu się takie drobniutkie wypryski/krosteczki :confused::confused::confused: kurka, nawet nie wiem, jak to dokłądniej opisać... Są malutkie, gęsto usiane, wyglądają trochę jak skórka pomarańczowa :)confused:). Zastanawiam się, czy to może być skaza białkowa? czy po prostu inna forma trądziku? bo takie trądzikowe syfki Jaś ma nadal...
Dziewczyny "skazowe", pomóżcie proszę:zawstydzona/y:
Moja ma dokladnie to samo i tak samo przebiega. Dzis doktor kazala diety na razie nie zmieniac, stosowac tylko emolium do kapieli i na twarz krem specjalny z emolium. 10.06 mamy szczepienie i jak sie nie poprawi to cos innego lekarz poleci....Mam nadzieje ze pomoze bo wyglada strasznie. Oprocz krostek ma zaczerwieniona skore wokol nich - wyglada jak rumien jakis :-(

Kolkowe mamy:) Zrobiłam test i odstawiłam na 2 dni wit. K. I wiecie co???? Koli minęły!!!!!!!!!!! To źródło męki mojej córki. Ach, ale trzeba do wit. wrócić...już się boję.
A moze porozmawiaj z lekarzem zeby nie dawac skoro tak kiepsko toleruje....Ja mojej starszej wogole nie dawalam (nie bylo takiej mody) i wszystko bylo ok.

Po tym, jak zalatwilismy moja babcie sudocremem, opcja smarowania tym swinstwem nie wchodzila w rachube. Mamy linomag ktory dziala rewelacyjnie:-)

krochmal do kąpieli robię z dwóch łyżek mąki ziemniaczanej rozpuszczonych w litrze gorącej wody. mieszam i to dokładnie później rozprowadzam w wanience. :tak:

ja za to mam problem z buzią Jasia - miał normalny trądzik niemowlęcy, czyli po kilka wyraźnych, punktowych syfków, więc si tym bardzo nie przejmowałam. Ale kilka dni temu (przed weekendem) na policzkach, skroniach i przy uszach pojawiły mu się takie drobniutkie wypryski/krosteczki :confused::confused::confused: kurka, nawet nie wiem, jak to dokłądniej opisać... Są malutkie, gęsto usiane, wyglądają trochę jak skórka pomarańczowa :)confused:). Zastanawiam się, czy to może być skaza białkowa? czy po prostu inna forma trądziku? bo takie trądzikowe syfki Jaś ma nadal...
Dziewczyny "skazowe", pomóżcie proszę:zawstydzona/y:

U mojej Tiny zaczęło się podobnie ale te drobne krosteczki zaczęły się zaogniać dookoła Tak Jak napisała NIUNI 4, najlepiej niech zobaczy to pediatra.Sama z siebie możesz smarować kremami emolium,oliatum i tego typu na pewno nie zaszkodzi,u nas przy skazie białkowej stosuję krem emolium barierowy oraz inną maść robioną na zamówienie zamiennie,ale poprawa była widoczna po emolium.
Ja teraz walczę z okropnym przesuszeniem skóry,sączącymi się ranami za uszami i pękającą skórą,dziewczyny z forum alergików polecają zwykłą parafinę na suchą skórę a na ranki niestety sterydy jak nic z tego co stosuję nie pomoże oby nie były konieczne...

reklama
Viola - my mamy zalecenie wit D przez pierwszy rok po kropelce, a K do ukończenia 3-go miesiąca życia - obydwa podaję prosto do dzioba i ok.

Do góry