reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

ja spać to generalnie lubię tylko z mężem;-):-D więc naszego łóżka i wolności o 21 bronię jak niepodległości - ewentualnie od 6 rano możemy przyjmować w łóżku małych gości;-)
sen mam super mocny - ale słyszę jak Maks chrząknie albo się wierci w drugim pokoju:sorry2: - gdzieś czytałam że mózgi matek tak mają - śpią ale co mają usłyszeć to usłyszą:-D
To też jest jeden z głównych powodów :-D

reklama
ja z małą też nie spie
od tego ma swoje łożeczko
tam ma sie wyciszac za dnia idzie super najgorzej teraz pzred zasnieciem nocnym daje czadu

a jak u was zasypianie nocne?

ja z małą też nie spie
od tego ma swoje łożeczko
tam ma sie wyciszac za dnia idzie super najgorzej teraz pzred zasnieciem nocnym daje czadu

a jak u was zasypianie nocne?

mój młody normalnie zasypia w łóżeczku tak o 21, potem budzi sie koło 2 lub 3 na cyca, i potem się zaczyna, odkładam go do łóżeczka i widzę że domaga się cumla, więc mu daję, idę spać, a za chwilę alarm, bo smoczek wypadł, i tak z 10 razy czasem muszę wstać, żeby zasnął, jak dobija do 10 to już sie wkurzam i biorę go do łóżka, no bo ile można wstawać... potem jak uda się żeby zasnął u siebie budzi się o 5 i wtedy to juz zazwyczaj ląduje u nas w łóżku, ale ja tak lubię czuć go obok... ;-)no i mój P. sam mówi żebym go brała, potem tak koło 6 ja wstaję robię śniadanie a oni dosypiają, albo mój P. uspakaja Karola :-)

U nas młody śpi w swoim łóżeczku i w dzień i w nocy. W nocy wstawał do tej pory ok 2 razy, podjadł i bez problemu spał dalej. 2 dni temu zrobiliśmy małą zmianę... Do tej pory był kąpany o 19, później jedzonko, przytulanie i spanie ale budził się o 23 i później o 3, a że ja śpioch jestem to wyglądałam i czułam się jak zombi. Teraz kąpiemy młodego o 22, później standardowo jedzonko, przytulanie i spanie ale wtedy jak zaśnie o 23, 23:30 to śpi do 5 więc i ja jestem zadowolona bo nie muszę wstawać i się wysypiam i on też nie wygląda na specjalnie zmartwionego tym faktem ;-) O 5 jak wstanie to się pobawimy troszkę, znowu podje i idzie dalej bez problemu spać

U nas zaczyna się od kolacji Marcelka o 20. Jak podje to chwile relaksu by mu się nie ulało. Wtedy też rozbieram go do naguska by się troszeczkę ochłodził i powietrzy pupcie. O 21 jest kąpiel. Potem pielęgnacja ciałka i leżakowania. Jeszcze odrobina jedzonka przed snem i gdzieś tak o 22:30 lulu. Budzi się gdzieś o 24 na kolejna porcje jedzonka, ale od razu potem zasypia. Następna pobudka o 2:30 jedzonko zmiana pieluszki i spanko. I wstajemy :-) o 5:00. Kolejna porcja mleczka i teraz musi być odrobina zabawy i lulania. I potem śpimy do 9.
Tak to wygląda czasem. Bo czasem mamy poślizg o 1h. Bo to zależy jak Marcelowi się śpi po kąpieli, bo czasem potrafi zasnąć od razu po wykąpaniu.

Hmm,to u nas wcześniej,bo ja kąpię oboje ok.19 plus minus.Bo tak jak Koga bronię spokoju po 21:-p Czasem wcześniej się uda,zazwyczaj po 20 wszyscy wykąpani,najedzeni śpią.

Ja dla wygody biorę mała do łóżka :zawstydzona/y: chociaż łóżeczko jest obok... :zawstydzona/y:
Ale jeszcze tydzień i będę się starała kłaść ją naj najczęściej do łóżeczka!

My czasem bierzemy Marcelka do łóżka ale na drzemkę. O ja się boje spać z małym, mam tak silny sen ze mogla bym się na niego przekręcić. A z drugiej strony nie chcę przyzwyczaić do wspólnego spania by potem nie mieć problemów.

reklama
u nas Juluś musiał dostosować się do godzin Maksa - Maks kąpie się około 20:00, po swojej kolacji, i potem w zależności czy Juluś jest spokojny czy popłakuje to albo zaraz kąpiemy Julka albo czytam Maksowi bajki pół godzinki i potem kąpiel Julusia karmienie i lulu około 21 potem pobudka około 1, a następna przed 4 i około 6 ja już odpuszczam i zabieram go do nas do łóżka, a około 7:30 dołączado nas Maks i w weekendy tak się razem bujamy w tym łóżku do 8:30:happy2:

Do góry