reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

nio i jeszcze mam pytanie.. dziewczyny w czym mrozilyscie mleko?? bo ja stwierdzilam, ze faktycznie pasuje cos odlozyc na "czarna" godzine, ale niewiem jak to zrobic.. swego czasu cos czytalam o jakis woreczkach czy pojemniczkach, ale juz nie pamietam dokladnie o co chodzilo.. a nio i gdzie cos takiego mozna kupic i ile kosztuje mniej wiecej??

Kochana kiedyś dziewczyny pisały, że kupują w aptece pojemniki na siuśki i w tym mroża, ja własnie w ten sposób wczoraj zamroziłam 1 porcję :-D

reklama
no wlasnie,tez sie boje ze sie z tego ''wywiezga'':-(

ja tez sobie malego biore czasem do lozka bo to uwielbiam ale nie ufam sobie na tyle zebym z nim przespala cala noc.Jak juz zasne to na zaboj:szok:
E,ja się budzę jak syn w drugim pokoju głośniej oddycha.
Małą biorę,bom leń i mi się nie chce do łóżeczka sięgać.
Ja w ogoóe uwielbiam spać z dziećmi,tylko z 2 czasem ciasno jak starszak też przyjdzie.

AsiekZ a jakich butli używasz? Też sie zastanawiałam nad takim rozwiązaniem ale boję się, ze mały odzwyczaji się od ssania cyca no bo z butli podobno łatwiej....
Z tommee tippee. Marcel od razu się do niej przyssał i nie było problemu, że coś mu nie pasuje. Dostaje na przemian i ani razu nie protestował ;-)

Dokladnie z powodu wrodzonego lenistwa spie z Juniorem:zawstydzona/y::-) jak mam wstawac co dwie godziny...
Bluebell tez sie tego balam, ale jak mi syrena wyje do ucha, to nie da sie tego przespac, wierz mi:-)

Ja na pewno spać z młodym nie mogę bo ja poważnie mam ciężki sen i nieraz nie słyszę jak płacze i mąż mnie musi budzić, żebym wstała :szok: Na szczęście Marcel budzi się raz czasem dwa w ciągu nocy więc tyle to mogę wstać i go wyjąć a później położyć do łóżeczka ;-)

ja spać to generalnie lubię tylko z mężem;-):-D więc naszego łóżka i wolności o 21 bronię jak niepodległości - ewentualnie od 6 rano możemy przyjmować w łóżku małych gości;-)
sen mam super mocny - ale słyszę jak Maks chrząknie albo się wierci w drugim pokoju:sorry2: - gdzieś czytałam że mózgi matek tak mają - śpią ale co mają usłyszeć to usłyszą:-D

reklama
tez pomyslalam ze flanelowa bedzie lepsza,czyli nie robic zadnych mykow ze jedna w trojkat a potem jedna w prostokat tylko taka jakby podpaske mega mu zrobic tak?ale jak jak Alus jak sie mu wklada pampersa to na zlosc prostuje nozki:confused::confused::confused:...
dokładnie tak jak podpaskę dobrze to ujęłaś... ale nie namawiam do zmian wiem tylko jak zaprezentowała pieluchowanie położna i pediatra bo jej się też pytaliśmy - no co nie przyznam się, że w szkole pokazywali jak to zrobić bo by nie powiedziały nic :happy2:

Do góry