reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

U nas też nie ma szans na przespanie całej nocy.... a nawet wydaje mi się, ze jest coraz gorzej:baffled: Mateuszek budzi sie 2 razy na jedzenie i kilka razyz innych powodów np. zeszłej nocy przy każdym budzeniu zastałam go w innej pozycji, raz na brzuchu, raz wturlał się pod przewijak a raz w poprzek łózeczka. Może on lunatykuje:szok::-pNa szczęście nad ranem jak wezme go do łóżka to pokimamy do 9;-) Co tu robic?????

I chrupki kukurydziane tez poszły w ruch co młody przyjął z zadowoleniem

reklama
famme moj jak mial 3 miesiace tez przesypial cale noce, ale teraz cos mu padlo na sen:)) i nie spi...

Ja swojego takze codziennie zastaje w innej pozycji.

A te hipolitki to od jakiego miesiaca? Bo ja widzialam ciasteczka tej firmy ale od 9mca, a innych nie ma u nas w sklepie:((

Czy Wasze dzieciątka przesypiają cale noce?
Marcel o 18:30-19 je kolacje potem kąpiel i do łóżeczka. W nocy budzi się średnio z 3 razy w nocy, bo przypomni sobie ze potrzebuje smoka, ale chce pić. Śpi do 6:40-7:20. wstajemy i je śniadanko.
Od ok 3 tygodni nie je w nocy. A wcześniej zjadał mikroskopine porcje.
dzisiaj moje dziecie dostało po raz pierwszy w łapke hipolitka
I ja się dopytuje :-) od którego miesiąca są te ciasteczka bo ja żadnych od 6 miesiąca nie widziałam:-(
edycja:
Już wyszukałam ze to są ciasteczka od 7 miesiąca. Ale w moim sklepach ich i tak nie ma.

od wczoraj wcinamy chrupki kukurydziane ku wielkiej uciesze mojego skarbka :tak:
My z chrupkami jesteśmy zaprzyjaźnieni gdzieś od jakiś 2 tygodni. Jak po obiadku wyjmuje pakę z polki to Marcel aż skacze w foteliku :-) Bardzo lubi wcinać. I nawet nauczył się je gryźć tymi dziąsłami.

Ostatnia edycja:
u nas do przespanej nocy jeszcze daaaaaleko;-) no ale czekam spokojnie do końca stycznia - tak mniej więcej mój starszy synek zaczął przesypiać noce

chrupki daję od kilku dni - jak w porze naszego posiłku Julek siada z nami do stołu a nie jest to pora jego posiłku;-) co by mu smutno nie było;-)

U nas od wczoraj mała zmiana :-( Wszystko przez to, że ma zapalenie gardła :-( Budzi się kilka razy w nocy ale nie chce jeść ani pić tylko się przytulić. Tak mi go szkoda :zawstydzona/y:
A jeżeli chodzi o chrupki to Marcelkowi nie podeszły mimo kilku prób, w sumie to i dobrze bo nie jestem za tego typu zapychaczami. a ciasteczka kupiliśmy z nestle - miśkopty i do tej pory zajadł w sumie uwaga - całego jednego :sorry2: Jakoś słodkie mu nie podchodzi

A jeżeli chodzi o chrupki to Marcelkowi nie podeszły mimo kilku prób, w sumie to i dobrze bo nie jestem za tego typu zapychaczami. a ciasteczka kupiliśmy z nestle - miśkopty i do tej pory zajadł w sumie uwaga - całego jednego :sorry2: Jakoś słodkie mu nie podchodzi

Dobrze że to napisałaś bo myślałam że moja panna tylko taki ewenement:nerd::nerd: że nie chce chrupek,zupki już tak mocno nie miksuję jest z grudkami.Nawet to się jej podoba ale za to je mniej niż zwykle.Coś za coś musi się przyzwyczaić.

Dziewczyny nie wiem czy to tutaj z takim pytaniem, ale zdesperowana jestem...

Karmie piersią i juz od paru dni zauważyłam, że pokarmu mam coraz mniej az dziś w ogole praktycznie straciłam pokarm, podejrzewam, że jest to związane z silnymi stresami, które ostatnio przechodziłam i przechodze.
Mały nie uznaje butli i jestesmy na etapie nauki picia z kubka niekapka, można ująć, że jako tako to nam wychodzi, ale większość się i tak wylewa, do buzki trafia mniej....
i co ja mam teraz poczac, w ogole jakim mlekiem go karmic? jestem zielona w tym temacie...

reklama
jakim mlekiem go karmic? jestem zielona w tym temacie...
Mleko to już 2, bo ma skończone 6 miesięcy. Ale jakiej firmy to już decyzja należy do ciebie.
Ja podaje Nestle Nan2. Ale ja wszystko Nestle podaje. Bo Bobovita uczulała.

Mój mały nie chciał w ogóle pić mleka z butli. Więc ja mu podaje wszystko łyżeczką.

Do góry