reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

fridy nie mam gruszka sie nie da .a woda morska to jakis spray?uzywalam nasivin soft-krople dla dzieci ale tez nie pomaga i w sumi nie mozna tego stosowac dluzej niz 7dni

reklama
bluebell nio my mamy wode morska w sprayu i super sie u nas sprawdza.. a co do kataru to jeszcze raz z czystym sumieniem moge polecic "katarek":tak: my na tym jedziemy odkad Mlody skonczyl miesiac.. nawet w szpitalu nam powiedzieli, ze katarek najlepszy do sciagania.. fakt troche drogi, bo my zaplacilismy ok 43 zl, ale to jest jednorazowy wydatek.. a z tego co wiem do aspiratorow wszelkiego rodzaju trzeba koncowki dokupywac.. nio i z tego co pamietam skunkanka tez kupowala go wkoncu, bo laryngolog jej polecil, a na poczatku jak o nim pisalam to pamietam, ze zostal zbojkotowany;-)
podaje jeszcze linka, zebys zobaczyla jak to wyglada..
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/product_info.php?products_id=1433
nio, ale tansze znalazlam na nokaut.pl ale wzielam pierwsza strone z brzegu ze zdjeciem..

Ostatnia edycja:
Tak morska super sprawa.Ja zawsze mam w domu,nawet bez kataru do nawilżania noska zimą,jak grzejniki grzeją.
A taki zapchany nosek to niekoniecznie katar.Czasem się dziecku uleje,albo cofnie trochę mleczko nawet jak śpi,albo jakiś pyłek podrażni śluzówkę a to takie wąziutkie dziureczki i zaraz zapchane.
Także spoko,popsikaj solą wodą morską,nawet wystarczy psiknąć i dziecko na brzuszek,co by spłynęło.Tak kilka razy i będzie git.
Acha,ta woda morska (są rózne strimar,mariner,unimer) to niektóre firmy robią specjalnie dla niemowlą,wtedy jest mniejsze ciśnienie tego spraya,zapytaj w aptece.
Katarek,fajny,hm tylko ja odkurzacza nie mam:cool2:

bluebell nio ja najpierw go traktuje sola, a za 2-3 min sciagam glutki.. u nas ta czynnosc codziennie odchodzi rano, bo zawsze jakis glutek mu sie przyplata, choc kataru nie ma.. nio a sol jest po to, zeby "rozmiekczyc" i wtedy wszystko ladnie schodzi:tak:

Czekajcie a po co mi odkurzacz?czy ten katarek sie jakos podlacza??---juz wiem.podczytalam nie mam odkurzacza

Gabi on to ma od ok2tyg i sie utrzymuje.Jutro lece po wode morska.Czyli zapuscic i na brzuch?

Popsikać i na brzuszek,albo pionowo ponosić.
Psikaj kilka dni,to ulatwia oczyszczanie noska,a nie zaszkodzi.
Hmm,moze mojej jutro też psiknę.Bo też ma różne glutki,ale ja to wkładam patyka,albo róg chusteczki i wyciągam.Albo gruszką.
Psikaniem będzie zdrowiej,bo każde gmeranie to jednak uszkadza śluzówkę trochę.Poprawię się.;-)

reklama
bluebell nio my mamy wode morska w sprayu i super sie u nas sprawdza.. a co do kataru to jeszcze raz z czystym sumieniem moge polecic "katarek":tak: my na tym jedziemy odkad Mlody skonczyl miesiac.. nawet w szpitalu nam powiedzieli, ze katarek najlepszy do sciagania.. fakt troche drogi, bo my zaplacilismy ok 43 zl, ale to jest jednorazowy wydatek.. a z tego co wiem do aspiratorow wszelkiego rodzaju trzeba koncowki dokupywac.. nio i z tego co pamietam skunkanka tez kupowala go wkoncu, bo laryngolog jej polecil, a na poczatku jak o nim pisalam to pamietam, ze zostal zbojkotowany;-)
podaje jeszcze linka, zebys zobaczyla jak to wyglada..
Sklep medyczny i zielarski KATAREK - innowacyjny odciągacz kataru dla dzieci i niemowląt
nio, ale tansze znalazlam na nokaut.pl ale wzielam pierwsza strone z brzegu ze zdjeciem..
Zgadza się, kupiłam:-p a faktycznie bałam się, że mózg mu tym odkurzaczem wyssę.... :zawstydzona/y::-p ale działa rewelacyjnie, w połączeniu z disnemar - wg mnie najlepszy rozpuszczalnik niemowlęcych glutów:-p

Do góry